Design a site like this with WordPress.com
Get started

220809

ŠTO JE TO KRALJEVSTVO BOŽJE? – Tomislav Ivančić
By Tomislav Ivancic –
rujan 8, 2022
47 0

Tomislav Ivančić

Mi obično mislimo da je kraljevstvo Božje nešto što treba zaslužiti, nešto što se tiče života nakon smrti. Doista, što je to zapravo kraljevstvo Božje? Što to znači kad Isus kaže da je blizu? Gdje je? Može li se vidjeti ovdje, na zemlji?

Kad đavao kuša Isusa, onda mu kaže: „Evo, dat ću ti sva bogatstva i slavu svijeta, jer to je meni dano i ja dajem kome hoću.“ To znači da svijet pripada đavlu. Đavlu je to dano onog časa kad su Adam i Eva dopustili da on nad njima ima vlast. Tada su oni izgubili vlast koju im je Bog dao da upravljaju zemljom, a đavao ju je preuzeo.

Međutim, u taj svijet onda dolazi Isus i donosi kraljevstvo Božje, Božje kraljevanje i upravljanje. Isus dolazi da razvlasti đavla. Prema tome, kraljevstvo je Božje ovdje, među nama. No, dokle god jesmo u đavolskom svijetu, bit ćemo robovi, a čim prijeđeš u kraljevstvo Božje, a ono je tu, pred tobom, ti si slobodan i Božji. Postaješ vrhunski inteligentan, imaš ono što su imali Adam i Eva još u raju, ali i daleko više od toga.

PROMISLI

Jesam li kao kršćanin svjestan ove istine? Čini se da mi stalno ostajemo s ove strane, u đavolskom svijetu, samo povremeno molimo Boga da nam pomogne u nekim stvarima. Tako stalno zamišljamo da molitva zapravo spašava, no kad bi molitva spašavala, onda Isus ne bi trebao doći da umre za nas.

Možeš zapisati neku od rečenica i odgovoriti:

Kad čujem za kraljevstvo Božje, pomislim da…

Kad bi mi Isus i njegovo kraljevstvo bili najvažniji, moj bi život …

NAGOVOR

Dakle, između kraljevstva Božjeg i kraljevstva Sotone je ponor koji treba prijeći, crna rijeka koju treba preploviti. Kad si u kraljevstvu Božjem, onda imaš vlast kao Isus. Onda možeš pobijediti i patnju i bolesti, možeš napraviti vrhunska djela zemlji. Svoj profesionalni, obiteljski i bračni život možeš učiniti vrhunskim. Imaš inteligenciju od Boga, imaš moć samoga Boga.

No, kako prijeći taj ponor iz kraljevstva Sotone u Božje kraljevstvo? Kako su to uspjeli apostoli i sveci? Pogledaš li u njihov život, vidjet ćeš: njima je Bog bio na prvom mjestu! Jedno je zvati se kršćaninom, a drugo je biti kršćanin! Kad je tebi Bog važniji od svega, kad je Duh Sveti prva i zadnja snaga kojom radiš u ovom svijetu, tad se u tebe slijevaju Njegove snage, Njegova inteligencija i sposobnost. Tad se to na tebi i vidi, i sve u životu ide drukgačije. No, do tog se ne dolazi s malo naše molitve, nakon koje u svakodnevici opet živim po svojoj „domaćoj pameti“. Upravo taj dvostruki život Isus zamjera farizejima. Zato je prije svega potrebno razmišljati o tomu kako dobiti što više Duha Svetoga, o tomu kako ćeš tada biti vrhunski i na poslu, i u obitelji i drugdje, jer tada će te Duh Božji, a ne samo tvoj, voditi! Taj se prijelaz, dakle, u tebi događa, to nije fizički prijelaz, nego prijelaz duha. To znači: ti dotle ideš, moliš, obraćaš se dok ne osjetiš da si postao drugačiji, da si postao nov čovjek. Odjednom vidiš da sada misliš na Božji način, vidiš da vladaš svijetom, da zlo nad tobom više nema vlasti.

To je ispunjenje Duhom Svetim, da si ti jednostavno u kraljevstvu Božjem u kojemu vlada mentalitet Duha i snaga kraljevstva Božjeg, a ne kraljevstva sotone. U tebi je kraljevstvo Božje. Nije to mjesto u koje trebaš doći, to je kvaliteta tvoga života u koju trebaš stići. Tad ti više ni trbuh, ni spavanje, ni slava, ni novac, ni običaji ni obziri, ništa ti od toga više nije važno. Tada si samo sretan što osjećaš kako te Bog čini genijalnim, sposobnim; drugačiji si od drugih, vidiš ono što drugi ne vide. To je takva ljepota da je to teško izraziti riječima. Tada nastaje oko tebe bolji svijet, tada se svi mijenjaju. To zrači na druge ljude oko tebe.

OSLUŠKUJ U TIŠINI I SPUSTI U SVOJE SRCE

Gdje je snaga za taj prijelaz u nama? Gdje je snaga za kraljevstvo Božje? „Kršćanine, postani svjestan svoga dostojanstva!“ (Sveti Leon Veliki, papa)

 1. Najprije postani svjestan da je kraljevstvo Božje po sakramentima u tebi! U tebi je Presveto Trojstvo: Otac po krštenju, Sin po euharistiji, Duh Sveti po sv. potvrdi! Kraljevstvo je Božje u mom krštenju, euharistiji, krizmi.
 2. Davno si primio te sakramente, no jesi li ih ikad svjesno prihvatio? Oni su sjeme koje treba izrasti, a to je moguće tek kad ih prihvatiš. Sada to možeš učiniti.
 3. Da bi iskusio/la Božje kraljevstvo, sada motri, gledaj sebe: ja sam dijete Božje, ljubljeni sin, ljubljena/ kći dobroga Oca sa srcem majke. Ja imam temelj života, imam pravo na sve što je Otac obećao, ja sam njegov baštinik. On u meni vidi Isusa. Slušaj kako ti kaže: „Ti si moj ljubljeni sin, moja/ ljubljena kći! U tebi mi sva milina!“ Osluškuj kako po Božjim riječima u tebi raste sigurnost i milina! Motri, upijaj tu stvarnost i osluškuj!
 4. Zatim motri: tijelo Isusovo je u meni! Evanđeoski Isus koji prašta grijehe, liječi, umire i uskrisava, sa mnom je. Isus sada meni oduzima grijehe koje mu priznajem. „Dajem ti, Isuse, svoju, oholost, lijenost, svoje ogovaranje, mrmljanje, psovke, svoju nevjeru, svoje negativne misli i riječi,… sve što me zatvara djelovanju tvoga Duha.… Opraštam pred tobom svima koji su me povrijedili i molim sve ljude da meni oproste što ih ne znam ljubiti. Dotakni, molim te, ono što me boli, tamo gdje moja duša krvari, …kao što si ozdravio onog gubavca, otvorio oči slijepcu, tako mene sada ozdravi. Odričem se rastresenosti i svega što me od tebe odvaja…“ Motri kako Isus u tebi čini sve novo, postaješ slobodan, zdrav, osmišljen čovjek!
 5. Duh Sveti u tebi je po sv. potvrdi. On oživljava sve tvoje stanice, On te tješi te, brani, uvodi u istinu. Motri sada polako: ne dišem samo ja, Duh Sveti diše sa mnom, Duh Sveti me oživljava. Ja sam hram Duha Svetoga.
 6. Duh Sveti oživljuje Isusa u tebi i ostvaruje Isusova obećanja. Zato je važno imati Isusove riječi. Sjeti se kako Isus kaže: „Bit ćete mi svjedoci.“ „Primite Duha Svetoga.“ Ostani u tišini i motri Isusa koji baš upravo tebi to obećava. Motri Duha Svetoga kao osobu u sebi, najdražeg prijatelja koji ostvaruje kraljevstvo Božje u tebi. Očekuj taj novi život, život u kojem te Duh Sveti čini sposobnim, kreativnim, djelatnim, etičnim, lijepim, dobrim, istinitim, čovjekom koji ljubi.
 7. Učini znak križa na sebi polako, sa sviješću: Otac me je zamislio i htio, Sin me spašava i otkupljuje, Duh Sveti. ostvaruje u meni taj spas i otkupljenje. Presveto je Trojstvo u meni! Često se u danu podsjećaj i govori:

„Oče, Sine, Duše Sveti! Svemogući, Vječni Bože! Ja mogu jer sam dijete Božje, ja hoću (odlučujem se), ja vjerujem!“

Ovaj članak je besplatan. Ako želite pročitati više sadržaja, odnosno cijeli časopis možete se ovdje pretplatiti za tiskano ili online izdanje.
Informaciju kako postati naš suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterapija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje te tako pridonijeti razvoju hagioterapije i ostvarenju naše vizije.

TAGS
dijete Božje
Duh Sveti
hram Duha Svetoga
Isus
Kraljevstvo Božje
otac
sakramenti
tomislav ivancic
Prethodni članak
Za dobar dan – iz pera hagioasistenta
Tomislav Ivancic
https://zmr.hr/
Rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je katedre fundamentalne teologije, bio je jedan od urednika Bogoslovske smotre. Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom liječenju čovjeka, a osobito u liječenju duhovnih bolesti i ovisnosti. U tu svrhu razvio je metodu hagioterapije i osnovao 1990. godine u Zagrebu Centar za duhovnu pomoć čiji je predstojnik. Od 1971. godine uz rad na fakultetu bio je studentski vjeroučitelj u Zagrebu, inicijator molitvenog pokreta unutar Crkve u Hrvata, osnivač vjerničkog društva pod imenom Zajednica Molitva i Riječ (MiR), te voditelj brojnih seminara za duhovnu obnovu i evangelizaciju kod nas i u inozemstvu. Nakon završetka studija i znanstvenog doktorata iz fundamentalne teologije na … (Nastavak pročitajte na https://hagio.hr/tomislav-ivancic/)

Invitatorium
Den 9 september 2022, fredag
fredag i 23 veckan ‘under året’
Petrus Claver präst

Herre, öppna mina läppar,
så att min mun kan förkunna ditt lov.

Ant. Tacka Herren, ty han är god, evigt varar hans nåd.

Psalm 95
Uppmaning till lovsång
Uppmuntra varandra varje dag, så länge man kan säga ‘i dag’ (Heb 3:13)

[Kom, låt oss höja glädjerop till Herren, *
jubel till vår frälsnings klippa.]
Låt oss träda fram för hans ansikte med tacksägelse *
och höja jubel till honom med lovsång.
Ty Herren är en väldig Gud, *
en väldig konung över alla gudar. Ant.

Han har jordens djup i sin hand, *
och bergens höjder är hans.
Hans är havet, ty han har gjort det, *
och hans händer har danat det torra. Ant.

Kom, låt oss tillbedja och nedfalla, *
låt oss knäböja för Herren, vår skapare.
Ty han är vår Gud,
och vi är det folk som han har till sin hjord, *
vi är får som står under hans vård. Ant.

O att ni i dag ville höra hans röst!
Förhärda inte era hjärtan som i Meriba, *
såsom på Massas dag i öknen,
där era fäder frestade mig, där de prövade mig, *
fastän de hade sett mina verk. Ant.

I fyrtio år var det släktet mig till leda, +
och jag sade: ‘De är ett folk
som far vilse med sitt hjärta, *
och de vill inte veta av mina vägar.’
Då svor jag i min vrede: *
‘De skall inte komma in i min vila.’ Ant.

Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande, *
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen. Ant.

eller: Psalm 100 ⇓⇑
eller: Psalm 67 ⇓⇑
eller: Psalm 24 ⇓⇑

Laudes
Den 9 september 2022, fredag
fredag i 23 veckan ‘under året’
Petrus Claver präst

Gud, kom till min räddning.
Herre, skynda till min hjälp.
Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande,
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen. (Halleluja.)

Hymn

Ur dagning röd som Lammets blod
ett rop går ut till tro och bot,
ett hanegäll som genomskär
den tid som var, den dag som är.

Ett häroldsrop — basuners klang —
från morgonen som komma skall.
Förräderi, förlåtelse,
död eller liv skall dagen ge.

Med oss begråter Petrus än
sin feghet och förnekelsen.
Och Jesus står där utan ord —
en blick, och tvivlet blir till tro.

Och ur hans ögas ljus får den
som vacklat kraft att gå igen.
För den som han har väckt och stärkt
blir oket milt och bördan lätt.

Du ser på oss. O låt din bild
bli präglad djupt i våra liv.
O ljus, som ger oss läkedom,
träng genom alla sinnen ner.

O Fader, du mot oss är vänd
i Sonen, som från dig blev sänd,
i Anden, som för alla ber
i dag och i all evighet. Amen.

Ant. 1 Mot dig har jag syndat. Herre, var mig nådig,
eller:
Var mig nådig, o Gud.

Psalm 51
Gud, var mig nådig
Se till att ni förnyas i ande och förstånd och att ni klär er i den nya människan (Ef 4:23-24)

Gud, var mig nådig i din godhet, *
utplåna mina överträdelser i din stora barmhärtighet.

Två mig väl från min missgärning, *
och rena mig från min synd.

Ty jag känner mina synder, *
mina överträdelser är alltid inför mig.

Mot dig allena har jag syndat *
och gjort vad ont är i dina ögon.

Så befinns du rättfärdig i dina ord *
och rättvis i dina domar.

Se, i synd är jag född, *
och i synd har min moder avlat mig.

Du har ju behag till sanning i hjärtat, *
så lär mig då vishet i mitt innersta.

Rena mig med isop, så att jag blir ren, *
två mig, så att jag blir vitare än snö.

Låt mig känna fröjd och glädje, *
låt de ben som du har krossat få fröjda sig.

Vänd bort ditt ansikte från mina synder, *
och utplåna alla mina skulder.

Skapa i mig, Gud, ett rent hjärta, *
och ge mig på nytt en frimodig ande.

Förkasta mig inte från ditt ansikte, *
och ta inte din heliga ande ifrån mig.

Låt mig åter få fröjdas över din frälsning, *
och uppehåll mig med villighetens ande.

Då skall jag lära överträdarna dina vägar, *
och syndarna skall omvända sig till dig.

Rädda mig från blodsdåd, Gud, min frälsare, *
så skall min tunga jubla över din rättfärdighet.

Herre, öppna mina läppar, *
så att min mun kan förkunna ditt lov.

Ty du har inte behag till offer, +
då skulle jag ge dig sådana; *
du har inte lust till brännoffer.

Det offer som behagar Gud är en förkrossad ande, *
ett förkrossat och bedrövat hjärta
skall du, Gud, inte förakta.

Gör väl mot Sion i din nåd, *
bygg upp Jerusalems murar.

Då skall du få rätta offer, som behagar dig, +
brännoffer och heloffer, *
då skall man offra tjurar på ditt altare.

Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande, *
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen.

Ant. 1 Mot dig har jag syndat. Herre, var mig nådig,
eller:
Var mig nådig, o Gud.

Ant. 2 Herre, vi inser vår ondska, vi vet att vi har syndat mot dig.

Canticum
Jer 14:17-21
Folkets klagan under svält och krig
Guds rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet (Mark 1:15)

Mina ögon fylls av tårar natt och dag *
jag finner ingen ro.

Ty stor förödelse har drabbat jungfrun, mitt folk, *
ett svårt och oläkligt sår.

Går jag ut på marken, ligger där svärdsslagna män, *
kommer jag in i staden, möts jag av hungerns plågor.

Präster och profeter drar genom landet *
utan att kunna förstå:

Har du förkastat Juda för alltid, *
har Sion blivit dig förhatligt?

Varför har du slagit oss så *
att ingen längre kan hela oss?

Vi längtar efter fred, men inget gott kommer, *
efter läkedomens tid, men förskräckelse kommer.

Herre, vi inser vår ondska, +
vi känner våra fäders skuld, *
vi vet att vi har syndat mot dig.

För ditt namns skull, förkasta oss inte, +
låt inte din härlighets tron bli föraktad. *
Kom ihåg! Bryt inte ditt förbund med oss!

Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande, *
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen.

Ant. 2 Herre, vi inser vår ondska, vi vet att vi har syndat mot dig.

Ant. 3 Herren är Gud. Vi är hans folk och får i hans hjord.

Psalm 100
Lovsång vid inträdet i templet
Herren befaller dem som han återlöst att sjunga segerns sång (Athanasios)

Höj jubel till Herren, alla länder, +
tjäna Herren med glädje, *
kom inför hans ansikte med fröjderop.

Förnim att Herren är Gud.
Han har gjort oss, och inte vi själva, *
till sitt folk och till får i sin hjord.

Gå in i hans portar med tacksägelse, +
i hans gårdar med lov, *
tacka honom, lova hans namn.

Ty Herren är god,
evigt varar hans nåd *
och hans trofasthet från släkte till släkte.

Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande, *
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen.

Ant. 3 Herren är Gud. Vi är hans folk och får i hans hjord.

Kort läsning
2 Kor 12:9b-10

I svagheten blir kraften störst. Därför vill jag helst skryta med min svaghet, så att Kristi kraft kan omsluta mig. Jag gläds åt svaghet, förolämpningar, svårigheter, förföljelser och nöd, när det är för Kristi skull. Ty när jag är svag, då är jag stark.

Responsorium

Låt mig morgon efter morgon förnimma din nåd, + ty jag förtröstar på dig.
Låt mig morgon efter morgon förnimma din nåd, + ty jag förtröstar på dig.
Visa mig den väg som jag bör vandra

 • ty jag förtröstar på dig.
  Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande.
  Låt mig morgon efter morgon förnimma din nåd, + ty jag förtröstar på dig.

Ant. Herren, vår Gud, besöker sitt folk och ger det frihet.

Benedictus (Sakarias lovsång)
Luk 1:68-79

Välsignad är Herren, Israels Gud, *
som besöker sitt folk och ger det frihet.

Han reser för oss frälsningens horn *
i sin tjänare Davids släkt,

så som han för länge sedan lovat *
genom sina heliga profeter,

frälsning från våra fiender *
och från alla dem som hatar oss.

Han visar barmhärtighet mot våra fäder +
och står fast vid sitt heliga förbund, *
den ed han svor vår fader Abraham:

att rycka oss ur våra fienders hand
och låta oss tjäna honom utan fruktan, *
rena och rättfärdiga inför honom i alla våra dagar.

Och du, mitt barn, skall kallas den Högstes profet, *
ty du skall gå före Herren och bana väg för honom.

Så skall hans folk få veta att frälsningen är här
med förlåtelse för deras synder *
genom vår Guds barmhärtighet och mildhet.

Han skall komma ner till oss från höjden, +
en soluppgång för dem som är i mörkret
och i dödens skugga, *
och styra våra fötter in på fredens väg.

Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande, *
nu och alltid och i evigheters evighet. Amen.

Ant. Herren, vår Gud, besöker sitt folk och ger det frihet.

Förbön

Vi lyfter blicken upp till Kristus, som föddes, levde, dog och uppstod för vår skull. I tro ber vi till honom:
R. Herre, du har återlöst oss med ditt blod.

Välsignad är du, Jesus människornas Frälsare, som inte tvekade att ta lidande och kors på dig

 • för att återlösa oss med ditt dyra blod.
  Du lovade att ge oss en källa med ett flöde som ser evigt liv
 • utgjut din Ande över alla människor.
  Du sände dina lärjungar att förkunna glädjebudet för alla folk
 • bistå dina vittnen, så att korsets seger utsträcks till hela världen.
  Ge kraft och tålamod åt de sjuka och olyckliga
 • som delar ditt lidande och kors.

Fader vår

Fader vår, som är i himmelen.
Helgat varde ditt namn.
Tillkomme ditt rike.
Ske din vilja,
såsom i himmelen, så ock på jorden.
Vårt dagliga bröd giv oss i dag.
Och förlåt oss våra skulder,
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro.
Och inled oss icke i frestelse,
utan fräls oss ifrån ondo.

Slutbön

Fyll våra sinnen med din närvaro, allsmäktige Gud, så att vi under din ledning och med dig som mål vandrar i ljuset av din lag. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre och Gud, som med dig, Fader, och den helige Ande, lever och råder i evigheters evigheter.
eller:
Gud, du gjorde den helige Petrus till slavarnas slav och en tjänare av de lägsta i samhället. Lär oss på hans förbön att söka det som tillhör Jesus Kristus och i gärning och sanning älska vår nästa. Genom din Son Jesus Kristus, vår Herre och Gud, som med dig, Fader, och den helige Ande, lever och råder i evigheters evigheter.

Avslutning

Herren välsigne oss och bevare oss för allt ont och före oss till det eviga livet. Amen.

Force Power of Prayer

Power of Prayer

FORCE YOURSELF TO PRAY
(2 min read)
It is necessary to force yourself to pray!

They say: if you don’t like to pray, then don’t pray. This is cunning carnal wisdom.

Do not stop praying, otherwise you will give up praying altogether. Your body wants you to give up on prayer. But “From the days of John the Baptist until now, the kingdom of heaven has suffered violence, and violent people take it by force” (Mt. 11, 12). Without forcing yourself to pray you will not be saved.

People who pray little have a weak heart; thus, when they want to pray, their heart weakens and their hands, body and thoughts weaken, and it is difficult for them to pray. You need to master yourself. Make that effort to pray with all your heart, because it is good and easy to pray with all your heart.

Learn to pray, force yourself to pray. At first it will be difficult, but then, the more you force yourself, the easier it will be, but in the beginning you always have to force yourself.

Realize, man, the misery of your soul and strongly, constantly pray to the Savior of men, so that He will save you from misery. Don’t say to yourself: I’m not in danger; I’m not in misery; I don’t need to pray. I don’t need deliverance from trouble, which I don’t even know about. That is being miserable. If you are not aware of your misery, you are in great trouble. Your sins are your great trouble.

Spiritual and physical life are at war with each other; they are not in agreement. This is the reason why you sometimes feel beautiful in your body, but not in your soul. Start praying and you feel the beauty in your soul. Start praying and your body will become your submissive servant. Prayer will revive you.

Do not trust your body, which threatens you with sloth during prayer. Your body lies. Always remember that the body is deceptive.

– Saint John of Kronstadt

Published by samo lucija

http://glasnik-sim.hr/prvi-dan-devetnice/ https://www.youtube.com/watch?v=QeKuqtTT1H PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO Svetkovina (četvrtak nakon Presv. Trojstva) VEČERNJA MOLITVA Isuse, ostavio si nam Sebe u sakramentu svoga Tijela i Krvi. Dao si nam neizreciv dar. Dar bogat ljubavlju. Darovao si nam čitavog Sebe. Hvala Ti, Isuse. Hvala Ti, Isuse, što si oduvijek bio čovjek blizine. Uz Tebe se svatko osjećao prihvaćen i ljubljen. Nitko nije imao dojam da si ga olako shvatio ili površno slušao. I danas je tako, Isuse. Utaži, Gospodine, moju glad za osobom povjerenja, osobom koja ima vremena i ljubavi za drugoga. Osobom koja ne važe, koja ne mjeri, koja nije zaokupljena prvenstveno sobom. Koja zna čuti nečije teškoće i onda kada samo šutnja progovara. Osobom koja će bez uvrijeđenosti saslušati ono što možda i ne želi čuti. Pomozi mi da tu osobu tražim jedino u Tebi. Znaš i sam koliko sam puta ranjena zbog neprisutnosti osoba koje bi mi trebale biti blizu. Razočarana jer se netko od najbližih ne sjeti da mi je potreban ili se ne sjeti nečega što nije trebao previdjeti. Boli me kada primijetim da me netko uopće ne sluša ili me potpuno ignorira. Gospodine, pomozi mi ispuniti te praznine. Pomozi mi drugome biti poput Tebe. Biti netko tko zna drugome biti blizak, tko zna biti bližnji. Biti netko tko ima vremena i ljubavi za drugoga. Isuse, održao si svoje obećanje da ćeš biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Dao si nam sebe u Kruhu života. Na Tebe više nitko ne mora čekati, Isuse, u svakom času si sama prisutnost. Na svakoj Misi, u svakoj Pričesti. Hvala Ti, Isuse, na tom daru. Hvala ti što se i meni daruješ svojim Tijelom i svojom Krvlju. Više nisam sama, nisam prepuštena samoj sebi. Hvala Ti, Isuse …Suzana Monika Suzana Monika IL SORRISO DI MARIA 7 mtSptoniuhsaceormed · Santa Madre di Lourdes, madre degli infermi, poni sotto il tuo manto i malati terminali. Accoglili sotto il tuo Santo Manto e dona pace e Serenità alle loro famiglie. Heliga Lourdes moder, sjuka moder, sätt dödssjuk under din mantel. Välkomna dem under din Heliga Manto och ge fred och stillhet till deras familjer. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1m Suzana Monika Suzana Monika Fani Kovač‎ till Jezus te ljubi ♥ Jesus loves you 5tS Stponcsoreigdocfmf · Tolaži Oče žalostne otroke! Tolaži Oče žalostne otroke, ki v stiskah in nemiru trepetamo, priznanja in ljubezni ne poznamo, slabotne nam in vklenjene so roke. Trplenje reže rane nam globoke in križ težak nam upogiba ramo. Srce je v najbritkejših urah samo: suh list na sredi reke je široke. Tolaži Oče žalostne otroke: poslal je Sina ,da za nas trpi. Poslal Edinca,da za nas umre! Objele so nas prebodene roke in dvigajo nas tja,kjer angeli nas venčajo,se z nami vesele. Kristus je Bog z nami. in sicer je navzoč in deluje v Cerkvi in po Cerkvi. Cerkev je po Kristusovi in po Božji volji orodje odrešenjskega Božjega delovanja. *Pod tvoje varstvo pribežimo,o sveta Božja Porodnica*. * O Marija,Ti vedno siješ na naši poti kot znamenje odrešenja in upanja.* AMEN! Bekväm far till ledsna barn! Bekväm far ledsna barn, som vi darrar av problem och ångest, Vi vet inte igenkänning och kärlek, Våra händer är svaga och handbojor. Att lida skär ner våra sår djupt och ett tungt kors böjer vår axel. Hjärtat är bara i snabbaste timmarna: Torrlövet mitt i älven är brett. Bekväm far till ledsna barn: han skickade sin son för att lida för oss. Skickat en Edinburgh för att dö för oss! Vi blev kramade av de piercade händerna och de lyfter upp oss där änglar är de gifter sig med oss, de är nöjda med oss. Kristus är Gud med oss. och det är närvarande och fungerar i kyrkan och efter kyrkan. Kyrkan är ute efter Kristus och enligt Guds vilja, verktyg frälsningen av Guds agerande. * Vi springer under din vård, åh Guds fosterland *. * O Mary, du skiner alltid på vår väg som ett tecken på frälsning och hopp.* ÄNDRA! · Betygsätt den här översättningen La Luce Di Maria È Nei Nostri Cuori. har lagt till ett 3D-foto Isgånarutc mkolgaScf.fgpo 0in7Ss:4oitredd8 · ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️‼️Gesù all'anima:‼️⚜️‼️ Abbracciati alla mia Croce e cerca conforto e la forza nelle tue pene da me, crocifisso per te. Abbi fede nel mio amore che non ti abbandona e nella protezione di Maria, che ti è Mamma amorosissima. Tu soffri nel tuo interno e non sai manifestare le tue pene, ma io le vedo e ti consolo con grazie speciali di amore. Ti benedico con la tua famiglia. ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️!! ️ Jesus till själen :‼ ️!! ️ Omfamna dig till mitt kors och sök tröst och styrka i dina sorger från mig, korsfäst för dig. Tro på min kärlek som inte överger dig och på skyddet av Mary, som är underbar mamma. Du lider inuti och du vet inte hur du ska visa dina sorger, men jag ser dem och trösta dig med ett speciellt tack av kärlek. Jag välsignar dig med din familj. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1 min. Suzana Monika Suzana Monika amen https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407414197090353&set=gm.3643338919056069&type=1&theater

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: