FOR MARRIAGE JUBILEUM 60 YEARS

On the occasion of the 60th anniversary of the death of Blessed Cardinal Alojzije Stepinac, the Croatian Catholic University and Interfilm held at the Croatian National Theatre in Zagreb on Saturday, February 8, the premiere of the new documentary film “Stepinac: The Cardinal and His Conscience”, authored by Croatia’s acclaimed writer, journalist, screenplay writer and […]Spokes In The Wheel For Truth For Croatian Alojzije Stepinac — Croatia, the War, and the Future

EGZORCIZAM OPSJEDNUTOST I EGZORCIZAMINTERVIEW: IVAN VINKOV, SVEĆENIK EGZORCISTOPSJEDNUTOST NIJE PSIHIČKA BOLEST NEGO DEMONSKI UTJECAJ Prošle godine predstavljena je knjiga Opsjednutost i egzorcizam isusovca Ivana Vinkova, svećenika koji živi i djeluje u Beogradu, prije nekoliko mjeseci jedno vatikansko učilište uvelo je predavanja o egzorcizmu, no ostaje činjenica- pojmove demonologije, opsjednutosti i egzorcizma-obavija neobjašnjiva višestoljetna šutnja, čak […]OPSJEDNUTOST I EGZORCIZAM — Svjedočanstva & Vjera

Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom. Danas je u ovoj eshalaciji zla, nadasve aktualna + U ime Boga Oca, + U ime Boga Sina, + U ime Boga Duha Svetoga, + U […]Privatni egzorcizam kojeg je bl. Alojzije Stepinac molio svakog jutra i večeri! — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI10.                  VELJAČE- Blaženi ALOJZIJE STEPINAC, biskup i mučenik (1898.-1960.)Alojzije Stepinac je peto od osmero djece u poboznoj i radisnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penic. Rodio se 8. svibnja 1898.g., u selu Brezaricu u zupi Krasic, cetrdesetak km. od Zagreba.
Krsten je slijedeceg dana na ime Alojzije Viktor. Pucku skolu zavrsio je u Krasicu, a od 1909., kao pitomac Nadbiskupijskog orfanotorija pohadjao je gornjogradsku gimnaziju. Nakon 6. razreda prijavljuje se kao kandidat za svecenistvo. Maturirao je 28. lipnja 1916. u skracenom skolskom roku, nakon cega je mobiliziran u austrijsku vojsku.
Nakon sestomjesecnog casnickog tecaja u Rijeci bio je poslan na talijanski front kod Gorice. U bitkama na rijeci Piavi, u srpnju 1918.g., pao je u talijansko zarobljenistvo, odakle se kao solunski dobrovoljac, oslobodio u prosincu 1918., a vec iduce godine u proljece 1919., bio je demobiliziran.U jesen 1919.g. upisao se na Agronomski fakultet Sveucilista u Zagrebu, ali ubrzo napusta studij da se posveti poljoprivredi u rodnom selu. U isto se vrijeme aktivira u redovima katolicke mladezi. Po zelji svoga oca neko vrijeme razmislja o zenidbi.
Ljeti 1922.4.g., napokon se odlucuje za svecenicko zvanje. U jesen ga nadbiskup Antun Bauer salje u rimski kolegijum Germanicum-Hungaricum, te od 1924. do 1931.g. studira u Papinskom sveucilistu Gregoriani. Zaredjen je za svecenika u Rimu, 26. listopada 1930. godine.
Svoju Prvu mladu Misu slavio je u crkvi Santa Maria Maggiore, a uz njega je mladji kolega i poslije njegov nasljednik na zagrebackoj nadbiskupskoj katedri i prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Franjo Seper. U srpnju 1931.g. kao dvostruki laureat iz filozofije i teologije, vraca se u domovinu. U punom je jeku u tadasnjoj Jugoslaviji vojna diktatura, uz osobito nastojanje vlasti, da oslabi Katolicku Crkvu.
U nadbiskupskom dvoru obavlja sluzbu ceremonijara. U nekoliko zupa bio je je krace vrijeme upravitelj, da razrijesi sporove izmedju vjernika i svecenika. U slobodno vrijeme se posvecuje karitativnom radu, te nadbiskup Bauer na njegovu incijativu 23. studenoga 1931. ustanovljuje dijecezanski Caritas.Papa Pio XI. imenuje ga 28. svibnja 1934.g. nadbiskupom koadjutorom s pravom nasljedstva. Bio je tada najmladji biskup na svijetu s 36 godina, i nepune 4 godine svecenistva. Na Ivanje, 24. lipnja 1934.g., zaredjen je za biskupa u zagrebackoj katedrali. Nadbiskup ga odmah ukljucuje u najintenzivniji pastoral prostrane nadbiskupije.
Nakon smrti zagrebackog nadbiskupa Bauera 7. prosinca 1937.g., preuzima izravnu upravu zagrebacke nadbiskupije, a uskoro i predsjednistvo tadasnje Biskupske konferencije Jugoslavije. Kao pastir Crkve nastoji se sto cesce izravno susretati s klerom i vjernicima diljem nadbiskupije. Promice svestranu duhovnu obnovu, osobito Euharistijsku i Marijansku poboznost.
Na srcu mu je pastoral obitelji i mladih te sto aktivnije sudjelovanje vjernika laika u Katolickoj akciji. Zalaze se za dobar katolicki tisak (pokrenuo je katolicki dnevnik “Hrvatski glas”). Potaknuo je izdanje novog cjelovitog prijevoda Svetoga pisma, a osniva i mnoge nove zupe, njih 14 u samom Zagrebu. Posvuda ukljucuje u izravni pastoral gotovo sve redove i Druzbe.
U Brezovici osniva prvi Karmel u Hrvatskoj. Sa svim hrvatskim biskupima zauzeto planira proslavu 1300. obljetnice veza Hrvata sa Svetom Stolicom (641.-1941.), sto je zbog rata odgodjeno, sve do proslave na Mariji Bistrici 1984. godine.Za vrijeme II. svjetskog rata, nakon njemacke okupacije Jugoslavije uspostavljena je Nezavisna Drzava Hrvatska oslonjena na sile osovine. Alojzije se u to vrijeme ne veze ni uz koju politicku stranku ili pokret. Dosljedan je u svom rodoljublju, ali nadasve vjeran pastirskom poslanju. Sa svom slobodom i neustrasivoscu javno osudjuje rasna, ideoloska i politicka progonstva. I u javnim nastupima i u tolikim pismenim interventima, hrabro zahtijeva postivanje svake osobe, bez razlike rase, narodnosti, vjere, spola i dobi. Vjeran Evandjelju, neumorno osudjuje zlocine protiv covjecanstva i sve druge nepravde.
Odmah po donosenju rasistickih zakona, vec u travnju 1941.g., upucuje najostriji prosvjed vlastima. Spasavao je progonjene Zidove, Srbe, Cigane, Slovence, Poljake, kao i Hrvate komuniste. Vec u prvim mjesecima nakon osnutka Hrvatske Drzave hitno intervenira i porucuje: “Po katolickom moralu nikada nije dozvoljeno ubijati taoca za krivce, koje su drugi pocinili.” A 25. listopada 1942., u Zagrebackoj katedrali izjavljuje: “Svaki narod i svaka rasa, kako se danas odrazuju na zemlji imade pravo na zivot dostojan covjeka, i postupak dostojan covjeka. Svi oni bez razlike, bili pripadnici ciganske rase ili koje druge, bili crnci ili ugladjeni Europejci, bili omrazeni Zidovi ili oholi Arijanci, imadu jednako pravo da govore: ‘Oce nas koji jesi na nebesima!’ I ako je Bog svima podijelio to pravo, koja ga ljudska vlast moze nijekati?” Protivio se nasilnim vjerskim prijelazima, a kad ih nije mogao sprijeciti, daje kleru povjerljivu instrukciju: da one koji zatraze prijelaz – da bi taj nacin spasili zivot – prime u Katolicku Crkvu bez ikakvih uvjeta, jer ‘kad prodje ovo vrijeme ludila i divljastva, ostat ce u nasoj Crkvi oni koji budu konvertirali zbog uvjerenja, dok ce se ostali, kada opasnost prodje, vratiti u svoju’.
Njemu su se sa svih strana utjecali siromasi i prognanici. Prihvatio je tristotinjak svecenika protjeranih iz Slovenije. Njegov je Caritas pomagao ne samo ugrozenim Hrvatima, nego i svima drugima. Zbog svega toga, a osobito zbog osuda fasistickih i nacistickih progona, postao je vlastima nepocudna osoba. Hitlerov je Gestapo pripremio plan da ga ubije, a vlasti su vise puta trazile da ga Sveta Stolica makne s nadbiskupske stolice u Zagrebu.Nakon zavrsetka II. svjetskog rata u Hrvatskoj je, kao i u citavoj Jugoslaviji, vlast preuzela Komunisticka partija zadojena boljsevickom ideologijom, osobito militarnim ateizmom. Nadbiskup Stepinac bio je vec 17. svibnja 1945.g. uhicen, a u zatvoru je prebivao do 3. lipnja. Vec sutradan 4. lipnja, sam ga je Tito u Zagrebu pozvao na razgovor. Iz tog razgovora, a osobito iz razgovora sto ga je dva dana ranije Tito vodio s predstavnicima katolickoga klera u Zagrebu bilo je jasno da novi rezim hoce “Narodnu Crkvu”, neovisnu o Svetoj Stolici. To je za Alojzija znacilo, dirnuti u srce katolickoga jedinstva. Ubrzo se pokazalo da je na djelu planirani zestoki progon Crkve, koji se okomio ne samo na biskupe i svecenike nego i na vjernike.
Razmahala se nevidjena medijska kompanja protiv Crkve, posebno protiv nadbiskupa Stepinca. Ta ce kompanja potrajati s razlicitim intenzitetom, sve do povijesnog silaska komunizma s europske politicke scene.
U rujnu 1945.g., Stepinac je stoga sazvao Biskupsku konferenciju da razmotri novonastalu konstelaciju. Biskupi su 22. rujna izdali pastirsko pismo koje dokumentirano i hrabro iznosi sva nasilja i nepravde sto ih je nova vlast pocinila u ratno i poratno vrijeme protiv vjere i Crkve, ali i protiv slobode savjesti svojih gradjana.
Uslijedio je jos bjesnjiji progon, usredotocen na zagrebackog nadbiskupa Alojzija Stepinca. Pocelo je i s tvornim napadima, kao npr. kamenovanje u Zapresicu kraj Zagreba 4. studenoga 1945. Nakon toga je nadbiskup bio prisiljen da vise ne izlazi po pastirskom poslu. U sijecnju 1946., vlasti su preko novog papinskog izaslanika Hurleya cak zatrazile da ga Sveta Stolica makne iz sluzbe zagrebackog nadbiskupa.Nakon sve zescih pogrda i napada na njegovu osobu, ponovno je uhicen 18. rujna 1946.g., te je 30. rujna izveden pred montirani politicki sudski proces. Znamenit je njegov govor pred sudom 3. listopada, koji nije samo obrana, nego optuznica nepravednog suda i vjeroispovjest za koje je Svetinje, on spreman poloziti i zivot. Na temelju iznudjenih izjava i laznih svedocanstava, cak i krivotvorenih dokumenata, nevin je osudjen 11. listopada 1946., na 16 godina zatvora i prisilnog rada, te daljnjih 5 godina lisenja svih gradjanskih prava. 19. listopada 1946., odveden je na izdrzavanje kazne u kazneno-popravni dom u Lepoglavu, gdje je bio do 5. prosinca 1951. godine.
Bilo mu je doduse dopusteno slavljenje Mise i citanje teoloskih knjiga, ali je drzan u potpunoj izolaciji, podvrgnut trajnim ponizavanjima i stresovima, a po svoj prilici i trovanju, sto je uvelike narusavalo njegovo zdravlje. Po svjedocima u procesu za beatifikaciju bio je na popisu zatocenika osudjenih na likvidaciju. Nakon 1864 dana provedenih u lepoglavskom zatvoru, 5. prosinca 1951.g., bio je premjesten na izdrzavanje preostalog dijela kazne u internaciju u rodni Krasic.
U zatocenistvu, 12. sijecnja 1953.g., imenuje ga kardinalom papa Pio XII., na sto su vlasti prekinule sve diplomatske odnose sa Svetom Stolicom. Alojzije nije mogao u Rim po kardinalski grimiz, a po smrti pape Pija XI. ni u konklave, jer nije bio siguran da ce se moci vratiti u domovinu, a zelio je po svaku cijenu ostati sa svojim hrvatskim ispacenim narodom.

U zatocenistvu, i dalje strogo izoliran, razvija apostolat pisanja. Napisao je na tisuce stranica propovijedi i drugih duhovnih sastavaka. Uputio je mnogim biskupima, svecenicima i vjernicima vise od 5. 000 pisama, od kojih je sacuvano oko 700. U pismima, kao covjek zive vjere i nepokoljebive nade, te potpunoga predanja Bogu, naslovnike hrabri, tjesi i potice, osobito na ustrajnost u vjeri i u crkvenom jedinstvu. I u tim pismima, kao i na sudjenju, i u cijelom zatocenistvu pokazuje iskrenu ljubav i prema onim osobama koje su ga progonile i nepravedno optuzivale. Molitva za neprijatelje i prastanje svima, stalna je tema njegovih izjava i pisama, kao i triju oporuka.

Od proljeca 1953.g. kobno su se razvijale, vec od Lepoglave, “policitemia rubra vera”, tromboza nogu i bronhijalni katar. Bio je potreban sustavne bolnicke njege, premda su lijecnici, strogo kontrolirani od rezima, cinili sve sto su mogli. Odbijao je svaku povlasticu lijecenja koja bi mogla znaciti da je pokleknuo pred nepravednim sucima i pred rezimom, te tako pokolebati kler i druge ljude u vjernickoj izdrzljivosti. Tako su sve tezi bolovi postali dio njegova zatocenickog zivota, ali je on to strpljivo podnosio sve do smrti.Blazeni Alojzije Stepinac sveto je umro 10. veljace 1960. godine, jos za vrijeme izdrzavanja nepravedne kazne. Umro je kako se to u mucenickom rjecniku kaze “ex aerumnis carceris” – od “zatvorskih tegoba”, ali moleci za progonitelje i s Gospodinovim rijecima na usnama: “Oce, budi volja Tvoja!” Njegov krepostan zivot i mucenicku smrt Bozji je narod prepoznao i castio vec za zivota, a osobito nakon smrti, unatoc komunistickim zabranama i progonima.
Sahranjen je u Zagrebackoj katedrali. Njegov je grob neprekidne molitve i izvor milosti.
Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blazenim 3. listopada 1998.g. u hrvatskom nacionalnm marijanskom svetistu u Mariji Bistrici. Mjestu, u kojem je nas kardinal Alojzije za zivota i pastoralnog rada, ostavio svoje srce svojoj Majci Mariji, Kraljici Neba i zemlje.IME je franackog porijekla i znaci: SLAVAN U BITKI.
ZASTITNIK je: PROGONJENIH, ZATVORENIKA, BOLESNIKA.
ZASTITNIK je i: grada ZAGREBA i cijele HRVARSKE

MOLITVA U CAST BL. ALOJZIJA STEPINCA, BISKUPA I MUCENIKAGospodine, Boze nas,
Ti si blazenom Alojziju Stepincu dao milost cvrsto vjerovati u Isusa Krista i spremnost trpjeti za Njega, sve do mucenicke smrti.
Pomozi nam slijediti njegov primjer i njegov nauk
da bismo ljubili Krista, kako Ga je Alojzije ljubio
i sluziti Crkvi, kako joj je Alojzije sluzio
sve do darivanja vlastitog zivota za nju.
Njegova ziva vjera u Isusa Krista i postojana ljubav prema Crkvi, neka nas ucvrste u borbama zivota na putu vjecnoga spasenja.
Po njegovu zagovoru udijeli milost Svoga blagoslova nasim biskupima, svecenicima, redovnicima i redovnicama, svecenickim i redovnickim pripravnicima, nasim obiteljima,
da budu cvrste u vjeri i blagoslovljene novim i brojnim zivotima.
Gospodine, budi utjeha svim starijim osobama te pomoc bolesnicima i patnicima.
Oceve i majke, djecu i mlade ocuvaj od unutarnjih i vanjskih tijela.
Udijeli milost svecenickih i redovnickih zvanja nasoj zupi, nasoj biskupiji i Crkvi u Hrvata.
Po njegovu zagovoru udijeli mi milost ……………..
Po Kristu Gospodinu nasemu. Amen.
Oce nas…. Zdravo Marijo……. Sveta Marijo…..Slava Ocu……

Ponedjeljak, 10. 02. 2020.Bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik
SpomendanČITANJA:
od dana: 1Kr 8, 1-7.9-13; Ps 132, 6-10; Mk 6, 53-56BOJA LITURGIJSKOG RUHA:
crvenaIMENDANI:
Alojzije, Vilim, Vjekoslav, Vijeko

Prvo čitanje:

1Kr 8, 1-7.9-13

Donesoše Kovčeg saveza u Svetinju nad svetinjama, i oblak ispuni Dom Gospodnji.

Čitanje Prve knjige o KraljevimaU one dane: Salomon sazva u Jeruzalem sve starješine Izraelove, sve knezove plemenske i glavare obitelji, da se prenese Kovčeg saveza Gospodnjeg iz grada, Davidova grada, to jest sa Siona. Svi se ljudi Izraelovi sabraše pred kraljem Salomonom na blagdan u mjesecu Etanimu (to je sedmi mjesec). I kad su došle Izraelove starješine, svećenici ponesoše Kovčeg. Prenesoše Kovčeg Gospodnji i Šator sastanka sa svim posvećenim priborom što bješe u Šatoru. Prenosili su ih svećenici i leviti. Kralj Salomon i sva zajednica Izraelova koja se sabrala oko njega žrtvovali su pred Kovčegom toliko ovaca i goveda da se ne mogahu prebrojiti ni procijeniti. Svećenici donesoše Kovčeg saveza Gospodnjeg na njegovo mjesto, u Debir Doma, to jest u Svetinju nad svetinjama, pod krila keruba. Kerubi su, naime, imali raširena krila nad mjestom gdje stajaše Kovčeg, i zaklanjahu odozgor Kovčeg i njegove motke.
U Kovčegu nije bilo ništa osim dviju kamenih ploča koje metnu Mojsije na Horebu, gdje Gospodin sklopi Savez s Izraelcima pošto iziđoše iz Egipta.
A kad su svećenici izašli iz Svetišta, oblak ispuni Dom Gospodnji, i svećenici ne mogoše od oblaka nastaviti službe: slava Gospodnja ispuni Dom Božji! Tada reče Salomon:
»Gospodine, ti odluči prebivati u tmastu oblaku, a ja ti sagradih uzvišen Dom, da u njemu prebivaš zauvijek.«
Riječ Gospodnja.
Otpjevni psalam:

Ps 132, 6-10

Pripjev:

Ustani, Gospodine, pođi k svom počivalištu!Eto, čusmo za nj u Efrati,
nađosmo ga u Poljima jaarskim.
Uđimo u stan njegov,
pred podnožje mu padnimo!»Ustani, Gospodine, pođi k svom počivalištu,
ti i Kovčeg sile tvoje.
Svećenici tvoji nek se obuku u pravednost,
pobožnici tvoji nek radosno kliču!
Poradi Davida, sluge svojega,
ne odbij lica pomazanika svoga!«

Evanđelje:

Mk 6, 53-56

Koji bi ga se dotakli, ozdravljali bi.

Čitanje svetog Evanđelja po MarkuU ono vrijeme: Pošto Isus i njegovi učenici doploviše na kraj, dođu u Genezaret i pristanu. Kad iziđu iz lađe, ljudi ga odmah prepoznaju pa oblete sav onaj kraj. I počnu donositi na nosilima bolesnike onamo gdje bi čuli da se on nalazi. I kamo bi god ulazio — u sela, u gradove, u zaseoke — po trgovima bi stavljali bolesnike i molili ga da se dotaknu makar skuta njegove haljine. I koji bi ga se god dotakli, ozdravljali bi.
Riječ Gospodnja.
Ova čitanja se prenose s hilp.hrPrivatni egzorcizam kojeg je bl. Alojzije Stepinac molio svakog jutra i večeri!
Ovu je molitvu kao privatni egzorcizam, molio svakog jutra i večeri, i preporučivao drugima, bl. Alojzije Stepinac, posebno župnicima, poglavarima zajednica, i s blagoslovljenim križem ruci i živom vjerom.

Danas je u ovoj eshalaciji zla, nadasve aktualna·        U ime Boga Oca,·        U ime Boga Sina,·        U ime Boga Duha Svetoga,·        U IME Isusa Krista
Jedinoga Gospodara i Spasitelja našega,·        U ime Preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke: zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene ( od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime osobe) osobe, od cijeloga svijeta itd…) I dadeš mjesto Duhu Svetom Utješitelju! Te križajući s Križem + na sve četiri strane):

EVO KRIŽA GOSPODNJEGA, BJEŽITE STRANKE PROTIVNIKOVE, POBIJEDIO JE LAV IZ PLEMENA JUDINA, KORIJEN DAVIDOV, ALELUJA! (I poljubi Križ!)05. NKG – PONEDJELJAK – SREDNJI ČAS – BL. ALOJZIJE STEPINAC
Objavljeno 10 velj. 2020 autor AdministratorV. TJEDAN KROZ GODINU – PONEDJELJAK
05. NKG – BL. ALOJZIJE STEPINAC, Spomendan

SREDNJI ČASR. Bože u pomoć mi priteci.
O. Gospodine pohiti da mi pomogneš.Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku,
tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova. Amen. Aleluja

TREĆI ČAS HIMANO Duše, koji s Ocem si
I Sinom Gospod jedini,
Nastani blag se u nama
I duše naše napuni!Naš um i srce, jezik nam
Neka svom te moći uzdiže,
Neka plamti ljubav ognjena
I žar nam bližnje užiže.Daj Oca da upoznamo
I Krista, Sina njegova,
I u te, Duha njihova,
Da vjerujemo sveudilj. Amen.

iliRed stalan dneva držeći
Svim srcem sada molimo
O trećem času današnjem
Na slavu Trojstva blaženog.Da stanom Duha Presvetog,
Kog apostoli nekada
U ovo doba primiše,
Mi sad i uvijek budemo.Jer tog se reda držeći
Nebeskog Tvorac Kraljevstva
Sve sjajem je ukrasio
Za nagradu nam vječitu.Sva slava Ocu vječnomu
I jedinomu Sinu mu
Sa Tješiteljem Presvetim
U vjekovječne vjekove. Amen.

ŠESTI ČAS HIMANO Bože silan, istinit,
Što vladaš redom svemirskim,
Što jutro puniš blistanjem
A podne ognjem plamenim.Ugasi plamen razdora,
Utišaj vatru požudâ,
Pokloni zdravlje tjelesno
I pravi pokoj srdaca!Podijeli, Oče milostiv,
I Sine jednak Ocu svom,
Što s njim i s Duhom Presvetim
U kraju vladaš vječitom. Amen.

iliGle, šesti čas je došao:
Na molitvu nas poziva
Da žarkim duhom prožeti
Nebeskog tvorca slavimo.Jer sad se svima vjernima
Po snazi križa presvetog
I žrtvom svetog Jaganjca
Spas, slava višnja dariva.Od njenog sjaja blistavog
I samo podne mračno je.
Svim srcem stoga primimo
Dar silne Božje svjetlosti.Sva slava Ocu vječnomu
I jedinomu Sinu mu
Sa Tješiteljem Presvetim
U vjekovječne vjekove. Amen.

DEVETI ČAS HIMANO Stvorče, štono držiš sve,
U sebi što se ne mijenjaš,
A vrijeme trena svakoga
Sunčanim hodom obnavljaš:Daj svjetlosti nam uvečer
Da život nam ne propada,
Već sretnu smrt nam nagradi
Nebeska slava vječita.Podijeli, Oče milostiv,
I Sine jednak Ocu svom,
Što s njim i s Duhom Presvetim
U kraju vladaš vječitom. Amen.

iliDob dana srednja uminu
Po volji svetoj Gospodnjoj,
Sad uskliknimo pobožno
Jedinstvu, Trojstvu presvetom!U srcu čistom nosimo
Otajstvo Božje blaženo
Što Petar nam ga predade
Kao znak i zalog spasenja.Iz duše, braćo, pjevajmo
Kao apostoli nekada
Da mladice još nejake
Porastu snagom Kristovom.Sva slava Ocu vječnomu
I jedinomu Sinu mu
Sa Tješiteljem Presvetim
U vjekovječne vjekove. Amen.1^ Antifona
Zakon Gospodinov srce sladi
i oči prosvjetljuje.PSALAM 19 (18 B). Hvalospjev Bogu, učitelju Zakona
Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski (Mt 5, 48)Savršen je Zakon Gospodnji – dušu krijepi; *
pouzdano je Svjedočanstvo Gospodnje –
neuka uči;
prava je naredba Gospodnja – srce sladi; *
čista je zapovijed Gospodnja – oči prosvjetljuje;neokaljan strah Gospodnji – ostaje svagda; *
istiniti sudovi Gospodnji – svi jednako pravedni,
dragocjeniji od zlata, zlata čistoga, *
slađi od meda, meda samotoka.Sluga tvoj pomno na njih pazi, *
vrlo brižno on ih čuva.
Ali tko propuste svoje da zapazi? *
Od potajnih grijeha očisti me!
Od oholosti čuvaj slugu svoga *
da mnome ne zavlada.Tad ću biti neokaljan, *
čist od grijeha velikoga.
Riječi ti usta mojih omiljele *
i razmišljanje srca moga pred licem tvojim.
Gospodine, hridi moja, *
Otkupitelju moj!Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen.1^ Antifona
Zakon Gospodinov srce sladi
i oči prosvjetljuje.2^ Antifona
Gospodin ustaje
i sudi narodima u pravdi.PSALAM 7, 1-10 (I) Molitva progonjena pravednika
Gle, sudac stoji pred vratima” (Jk 5:9)Gospodine, Bože moj, tebi se utječem, *
od svih progonitelja spasi me, oslobodi,
da mi dušu ne zgrabe kao lav *
što razdire, a nema tko da izbavi.Gospodine, Bože moj, ako to učinih, *
ako je nepravda na rukama mojim,
ako zlom uzvratih prijatelju, *
ili oplijenih nepravedna tužitelja:
neka mi dušmanin progoni dušu i zgrabi je, †
neka mi život u zemlju satre *
i jetru u prašinu baci.Ustani, Gospodine, u svom gnjevu, †
digni se na bijes tlačitelja mojih. *
Probudi se! Sud mi sazovi!
Neka te okruži skupština naroda, *
nad njom sjedni visoko!Gospodine, dosudi mi pravo po pravosti mojoj *
i po nevinosti koja je u meni.
Dokrajči bezakonje zlotvora, pravedna učvrsti, *
pravedni Bože koji proničeš srca i bubrege.Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen.2^ Antifona
Gospodin ustaje
i sudi narodima u pravdi.3^ Antifona
Bog je pravedan i jak sudac
koji spasava čestita srca.PSALAM 7, 11-18 (II) Molitva progonjena pravednika
Gle, sudac stoji pred vratima” (Jk 5:9)Meni je štit Bog *
koji spasava čestita srca.
Bog je pravedan sudac, *
on povazdan prijeti:
ako se ne obrate, mač će naoštriti, *
luk će svoj zapet i pravo smjerit.
Spremit će za njih smrtonosno oružje, *
strijele će svoje užariti.Eto, zlotvor zače nepravdu, †
otrudnje pakošću *
i podlost rodi.
Iskopa jamu i prodube; *
sam u jamu svoju pade!
Pakost će njegova pasti njemu na glavu, *
njemu na tjeme okrenut se nasilje njegovo.
A ja ću hvaliti Gospodina zbog pravde njegove *
i pjevat ću imenu Gospodina višnjega.Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen.3^ Antifona
Bog je pravedan i jak sudac
koji spasava čestita srca.

DOPUNSKA PSALMODIJA ZA TREĆI, ŠESTI I DEVETI ČASTREĆI ČAS Kratko čitanje 1 Pt 6, 10-11
Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati i utvrditi. Njemu vlast u vijeke vjekova! Amen.R. Odjećom ga radosti odjenu Gospodin.
O. I vijenac postavi na glavu njegovu.Molitva
Gospodine Bože, svemogući Oče, tvome smo veličanstvu podvrgnuti. Daj nam svjetlo Svetoga Duha da se, sigurni od svakog neprijatelja, trajno radujemo hvaleći tebe. Po Kristu.ŠESTI ČAS Kratko čitanje Jak 1. 12
Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube.R. U Boga se uzdam.
O. I neću se bojati: što mi može učiniti čovjek.Molitva
Gospodine Bože, svemogući Oče, tvome smo veličanstvu podvrgnuti. Daj nam svjetlo Svetoga Duha da se, sigurni od svakog neprijatelja, trajno radujemo hvaleći tebe. Po Kristu.DEVETI ČAS Kratko čitanje Mudr 3,1-2. 3
Duše su pravednika u ruci Božjoj, i njih se ne dotiče muka nikakva. Očima se bezbožničkim čini da oni umiru; ali oni su u miru.R. Vraćat će se s pjesmom.
O. Noseći snoplje svoje.Molitva
Bože, ti si blaženom Alojziju Stepincu dao milost da gori pravom božanskom ljubavlju i vjerom koja pobjeđuje svijet te ga pridružio svetim biskupima. Daj da i mi po njegovu zagovoru ustrajemo u vjeri i ljubavi te budemo dionici njegove slave. Po Gospodinu. Amen.O. Amen.
Blagoslivljajmo Gospodina..
O. Bogu hvala.

TREĆI ČAS KRATKO ČITANJE (1 Pt 6, 10-11)

Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati i utvrditi. Njemu vlast u vijeke vjekova! Amen.R. Odjećom ga radosti odjenu Gospodin.
O. I vijenac postavi na glavu njegovu.

ŠESTI ČAS KRATKO ČITANJE (Jak 1. 12)

Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vi¬jenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube.R. U Boga se uzdam.
O. I neću se bojati: što mi može učiniti čovjek.

DEVETI ČAS KRATKO ČITANJE (Mudr 3,1-2. 3)

Duše su pravednika u ruci Božjoj, i njih se ne dotiče muka nikakva. Očima se bezbožničkim čini da oni umiru; ali oni su u miru.R. Vraćat će se s pjesmom.
O. Noseći snoplje svoje.

MolitvaO. Amen.
Blagoslivljajmo Gospodina..
O. Bogu hvala.  Skickades från E-post för Windows 10 Från: Tomy Mazi
Skickat: den 10 februari 2020 18:03
Till: Suzana Falkon
Ämne: Re: STEPINCEVO danas blagoslov b brakova 

DJECO,ŠTO JE KRALJEVSTVO BOŽJE?

“To nije neka daleka, apstraktna ili poetična slika: Kraljevstvo Božje je Kristovo kraljevstvo u vama i među vama. Zašto njegovo Kraljevstvo kasni s dolaskom? Stoga što Gospodin ne može u potpunosti kraljevati u ljudima ove Zemlje.Samo kada dopustite Isusu da kraljuje u vama, Kraljevstvo Božje će se očitovati među vama.

Nažalost, kršćani na Zemlji malo su razumjeli od svega toga. Čekaju Kraljevstvo Božje kao nešto što treba doći odozgo, iznenada, magično, no nije tako. Moj Sin vam je rekao da je Kraljevstvo Božje među vama.To znači da kada ste uronjeni u Božju ljubav te živite u potpunosti prikazani Njemu, u cjelovitosti i u zajedništvu među vama i sa cijelim svemirom, Kralj može kraljevati u vama. Kada je moj Sin Isus vladar u vama, tada je i Kraljevstvo Božje među vama.

I ja također mogu kraljevati u vama samo ako mi otvorite vrata vašeg duha. Umjesto toga, mnoga djeca mi zalupe vrata u lice; boje se da ću doći i nešto im ukrasti. Naprotiv, ja dolazim s rukama ispunjenim milostima Božjim; ne želim vam dati ništa drugo osim moje ljubavi.”

On 10 Feb 2020, at 14.00, lucija suzana <lucija_1@yahoo.se> wrote: 6 razred vec odlucija za Bozju slugu , 10 000 slovenaca Bozjih sluga spasija , karitas je njegov on je moga bit PAPA posle pape pija xi ali ni tako ispalo ke karijeru ke velika dusica Budi volja tvoja gospodine ! noga i bronkitis kako sve musko ga cepala i ni htija lijecnike samo se uzda u Gospodina Boga kako draga osoba danas je njegov dan i kralja salomona koji je kako i stepinac dosa doma u svetinju, sa kovcega zakonaiz sijona ga nosili na brdo HOREB  kako sveti illija koji je tu sreja Boga na brdu HOREBU i odputova u nebo sa kocijom neba,  Mojsije dobija kovcega saveza na isto mjesto brdo  HOREB, 7 mjesec bija taj sklop, tu su imali sataor i zrtvuvali govedu i jance, jare,  moj mjesec, velika festa ozdravljenja, da bi mogla samo dotaknuti, skutu GOSPODINU, haljinu i ozdravila, bi! Svima zelim ozdravljenje ! Marko 6 volim danasnju poruku ozdravljenja . 

Cagliostro Ciprì GIF

Via 

May You Be Blessed With APeaceful Day Cardinal GIF

Via 

Ponedjeljak, 10. 02. 2020.

Bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik

SpomendanČITANJA:
od dana: 1Kr 8, 1-7.9-13; Ps 132, 6-10; Mk 6, 53-56BOJA LITURGIJSKOG RUHA:
crvenaIMENDANI:
Alojzije, Vilim, Vjekoslav, Vijeko<570E988B55734997AA68F454A78D46C2.png>Prvo čitanje:

1Kr 8, 1-7.9-13Donesoše Kovčeg saveza u Svetinju nad svetinjama, i oblak ispuni Dom Gospodnji.

Čitanje Prve knjige o KraljevimaU one dane: Salomon sazva u Jeruzalem sve starješine Izraelove, sve knezove plemenske i glavare obitelji, da se prenese Kovčeg saveza Gospodnjeg iz grada, Davidova grada, to jest sa Siona. Svi se ljudi Izraelovi sabraše pred kraljem Salomonom na blagdan u mjesecu Etanimu (to je sedmi mjesec). I kad su došle Izraelove starješine, svećenici ponesoše Kovčeg. Prenesoše Kovčeg Gospodnji i Šator sastanka sa svim posvećenim priborom što bješe u Šatoru. Prenosili su ih svećenici i leviti. Kralj Salomon i sva zajednica Izraelova koja se sabrala oko njega žrtvovali su pred Kovčegom toliko ovaca i goveda da se ne mogahu prebrojiti ni procijeniti. Svećenici donesoše Kovčeg saveza Gospodnjeg na njegovo mjesto, u Debir Doma, to jest u Svetinju nad svetinjama, pod krila keruba. Kerubi su, naime, imali raširena krila nad mjestom gdje stajaše Kovčeg, i zaklanjahu odozgor Kovčeg i njegove motke.U Kovčegu nije bilo ništa osim dviju kamenih ploča koje metnu Mojsije na Horebu, gdje Gospodin sklopi Savez s Izraelcima pošto iziđoše iz Egipta.A kad su svećenici izašli iz Svetišta, oblak ispuni Dom Gospodnji, i svećenici ne mogoše od oblaka nastaviti službe: slava Gospodnja ispuni Dom Božji! Tada reče Salomon:»Gospodine, ti odluči prebivati u tmastu oblaku, a ja ti sagradih uzvišen Dom, da u njemu prebivaš zauvijek.«Riječ Gospodnja.Otpjevni psalam:

Ps 132, 6-10Pripjev:Ustani, Gospodine, pođi k svom počivalištu! Eto, čusmo za nj u Efrati,
nađosmo ga u Poljima jaarskim.
Uđimo u stan njegov,
pred podnožje mu padnimo!

»Ustani, Gospodine, pođi k svom počivalištu,
ti i Kovčeg sile tvoje.
Svećenici tvoji nek se obuku u pravednost,
pobožnici tvoji nek radosno kliču!
Poradi Davida, sluge svojega,
ne odbij lica pomazanika svoga!«Evanđelje:

Mk 6, 53-56Koji bi ga se dotakli, ozdravljali bi.

Čitanje svetog Evanđelja po MarkuU ono vrijeme: Pošto Isus i njegovi učenici doploviše na kraj, dođu u Genezaret i pristanu. Kad iziđu iz lađe, ljudi ga odmah prepoznaju pa oblete sav onaj kraj. I počnu donositi na nosilima bolesnike onamo gdje bi čuli da se on nalazi. I kamo bi god ulazio — u sela, u gradove, u zaseoke — po trgovima bi stavljali bolesnike i molili ga da se dotaknu makar skuta njegove haljine. I koji bi ga se god dotakli, ozdravljali bi.Riječ Gospodnja.<570E988B55734997AA68F454A78D46C2.png>Ova čitanja se prenose s hilp.hr

Naslovna – Živo vrelo – Hrvatski institut za liturgijski pastoralVirtus dizajnNaslovna – Živo vrelo – Hrvatski institut za liturgijski pastoral

  nima cardinale stepinca ali ima zupnika koji izgleda slicnom redu don bosca i cardinale ptica sa blagoslovljen dan ti zelim duso misan te mucho ! volim sve citati ca mi posaljes pusu saljem .SuzanaDen söndag 9 februari 2020 18:51:20 CET, Tomy Mazi <mazi.tomy@gmail.com> skrev:   

10. VELJAČE- Blaženi ALOJZIJE STEPINAC, biskup i mučenik (1898.-1960.)

Alojzije Stepinac je peto od osmero djece u poboznoj i radisnoj obitelji Josipa i Barbare r. Penic. Rodio se 8. svibnja 1898.g., u selu Brezaricu u zupi Krasic, cetrdesetak km. od Zagreba.
Krsten je slijedeceg dana na ime Alojzije Viktor. Pucku skolu zavrsio je u Krasicu, a od 1909., kao pitomac Nadbiskupijskog orfanotorija pohadjao je gornjogradsku gimnaziju. Nakon 6. razreda prijavljuje se kao kandidat za svecenistvo. Maturirao je 28. lipnja 1916. u skracenom skolskom roku, nakon cega je mobiliziran u austrijsku vojsku.
Nakon sestomjesecnog casnickog tecaja u Rijeci bio je poslan na talijanski front kod Gorice. U bitkama na rijeci Piavi, u srpnju 1918.g., pao je u talijansko zarobljenistvo, odakle se kao solunski dobrovoljac, oslobodio u prosincu 1918., a vec iduce godine u proljece 1919., bio je demobiliziran.

U jesen 1919.g. upisao se na Agronomski fakultet Sveucilista u Zagrebu, ali ubrzo napusta studij da se posveti poljoprivredi u rodnom selu. U isto se vrijeme aktivira u redovima katolicke mladezi. Po zelji svoga oca neko vrijeme razmislja o zenidbi.
Ljeti 1922.4.g., napokon se odlucuje za svecenicko zvanje. U jesen ga nadbiskup Antun Bauer salje u rimski kolegijum Germanicum-Hungaricum, te od 1924. do 1931.g. studira u Papinskom sveucilistu Gregoriani. Zaredjen je za svecenika u Rimu, 26. listopada 1930. godine.
Svoju Prvu mladu Misu slavio je u crkvi Santa Maria Maggiore, a uz njega je mladji kolega i poslije njegov nasljednik na zagrebackoj nadbiskupskoj katedri i prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Franjo Seper. U srpnju 1931.g. kao dvostruki laureat iz filozofije i teologije, vraca se u domovinu. U punom je jeku u tadasnjoj Jugoslaviji vojna diktatura, uz osobito nastojanje vlasti, da oslabi Katolicku Crkvu.
U nadbiskupskom dvoru obavlja sluzbu ceremonijara. U nekoliko zupa bio je je krace vrijeme upravitelj, da razrijesi sporove izmedju vjernika i svecenika. U slobodno vrijeme se posvecuje karitativnom radu, te nadbiskup Bauer na njegovu incijativu 23. studenoga 1931. ustanovljuje dijecezanski Caritas.

Papa Pio XI. imenuje ga 28. svibnja 1934.g. nadbiskupom koadjutorom s pravom nasljedstva. Bio je tada najmladji biskup na svijetu s 36 godina, i nepune 4 godine svecenistva. Na Ivanje, 24. lipnja 1934.g., zaredjen je za biskupa u zagrebackoj katedrali. Nadbiskup ga odmah ukljucuje u najintenzivniji pastoral prostrane nadbiskupije.
Nakon smrti zagrebackog nadbiskupa Bauera 7. prosinca 1937.g., preuzima izravnu upravu zagrebacke nadbiskupije, a uskoro i predsjednistvo tadasnje Biskupske konferencije Jugoslavije. Kao pastir Crkve nastoji se sto cesce izravno susretati s klerom i vjernicima diljem nadbiskupije. Promice svestranu duhovnu obnovu, osobito Euharistijsku i Marijansku poboznost.
Na srcu mu je pastoral obitelji i mladih te sto aktivnije sudjelovanje vjernika laika u Katolickoj akciji. Zalaze se za dobar katolicki tisak (pokrenuo je katolicki dnevnik “Hrvatski glas”). Potaknuo je izdanje novog cjelovitog prijevoda Svetoga pisma, a osniva i mnoge nove zupe, njih 14 u samom Zagrebu. Posvuda ukljucuje u izravni pastoral gotovo sve redove i Druzbe.
U Brezovici osniva prvi Karmel u Hrvatskoj. Sa svim hrvatskim biskupima zauzeto planira proslavu 1300. obljetnice veza Hrvata sa Svetom Stolicom (641.-1941.), sto je zbog rata odgodjeno, sve do proslave na Mariji Bistrici 1984. godine.

Za vrijeme II. svjetskog rata, nakon njemacke okupacije Jugoslavije uspostavljena je Nezavisna Drzava Hrvatska oslonjena na sile osovine. Alojzije se u to vrijeme ne veze ni uz koju politicku stranku ili pokret. Dosljedan je u svom rodoljublju, ali nadasve vjeran pastirskom poslanju. Sa svom slobodom i neustrasivoscu javno osudjuje rasna, ideoloska i politicka progonstva. I u javnim nastupima i u tolikim pismenim interventima, hrabro zahtijeva postivanje svake osobe, bez razlike rase, narodnosti, vjere, spola i dobi. Vjeran Evandjelju, neumorno osudjuje zlocine protiv covjecanstva i sve druge nepravde.
Odmah po donosenju rasistickih zakona, vec u travnju 1941.g., upucuje najostriji prosvjed vlastima. Spasavao je progonjene Zidove, Srbe, Cigane, Slovence, Poljake, kao i Hrvate komuniste. Vec u prvim mjesecima nakon osnutka Hrvatske Drzave hitno intervenira i porucuje: “Po katolickom moralu nikada nije dozvoljeno ubijati taoca za krivce, koje su drugi pocinili.” A 25. listopada 1942., u Zagrebackoj katedrali izjavljuje: “Svaki narod i svaka rasa, kako se danas odrazuju na zemlji imade pravo na zivot dostojan covjeka, i postupak dostojan covjeka. Svi oni bez razlike, bili pripadnici ciganske rase ili koje druge, bili crnci ili ugladjeni Europejci, bili omrazeni Zidovi ili oholi Arijanci, imadu jednako pravo da govore: ‘Oce nas koji jesi na nebesima!’ I ako je Bog svima podijelio to pravo, koja ga ljudska vlast moze nijekati?” Protivio se nasilnim vjerskim prijelazima, a kad ih nije mogao sprijeciti, daje kleru povjerljivu instrukciju: da one koji zatraze prijelaz – da bi taj nacin spasili zivot – prime u Katolicku Crkvu bez ikakvih uvjeta, jer ‘kad prodje ovo vrijeme ludila i divljastva, ostat ce u nasoj Crkvi oni koji budu konvertirali zbog uvjerenja, dok ce se ostali, kada opasnost prodje, vratiti u svoju’.
Njemu su se sa svih strana utjecali siromasi i prognanici. Prihvatio je tristotinjak svecenika protjeranih iz Slovenije. Njegov je Caritas pomagao ne samo ugrozenim Hrvatima, nego i svima drugima. Zbog svega toga, a osobito zbog osuda fasistickih i nacistickih progona, postao je vlastima nepocudna osoba. Hitlerov je Gestapo pripremio plan da ga ubije, a vlasti su vise puta trazile da ga Sveta Stolica makne s nadbiskupske stolice u Zagrebu.

Nakon zavrsetka II. svjetskog rata u Hrvatskoj je, kao i u citavoj Jugoslaviji, vlast preuzela Komunisticka partija zadojena boljsevickom ideologijom, osobito militarnim ateizmom. Nadbiskup Stepinac bio je vec 17. svibnja 1945.g. uhicen, a u zatvoru je prebivao do 3. lipnja. Vec sutradan 4. lipnja, sam ga je Tito u Zagrebu pozvao na razgovor. Iz tog razgovora, a osobito iz razgovora sto ga je dva dana ranije Tito vodio s predstavnicima katolickoga klera u Zagrebu bilo je jasno da novi rezim hoce “Narodnu Crkvu”, neovisnu o Svetoj Stolici. To je za Alojzija znacilo, dirnuti u srce katolickoga jedinstva. Ubrzo se pokazalo da je na djelu planirani zestoki progon Crkve, koji se okomio ne samo na biskupe i svecenike nego i na vjernike.
Razmahala se nevidjena medijska kompanja protiv Crkve, posebno protiv nadbiskupa Stepinca. Ta ce kompanja potrajati s razlicitim intenzitetom, sve do povijesnog silaska komunizma s europske politicke scene.
U rujnu 1945.g., Stepinac je stoga sazvao Biskupsku konferenciju da razmotri novonastalu konstelaciju. Biskupi su 22. rujna izdali pastirsko pismo koje dokumentirano i hrabro iznosi sva nasilja i nepravde sto ih je nova vlast pocinila u ratno i poratno vrijeme protiv vjere i Crkve, ali i protiv slobode savjesti svojih gradjana.
Uslijedio je jos bjesnjiji progon, usredotocen na zagrebackog nadbiskupa Alojzija Stepinca. Pocelo je i s tvornim napadima, kao npr. kamenovanje u Zapresicu kraj Zagreba 4. studenoga 1945. Nakon toga je nadbiskup bio prisiljen da vise ne izlazi po pastirskom poslu. U sijecnju 1946., vlasti su preko novog papinskog izaslanika Hurleya cak zatrazile da ga Sveta Stolica makne iz sluzbe zagrebackog nadbiskupa.

Nakon sve zescih pogrda i napada na njegovu osobu, ponovno je uhicen 18. rujna 1946.g., te je 30. rujna izveden pred montirani politicki sudski proces. Znamenit je njegov govor pred sudom 3. listopada, koji nije samo obrana, nego optuznica nepravednog suda i vjeroispovjest za koje je Svetinje, on spreman poloziti i zivot. Na temelju iznudjenih izjava i laznih svedocanstava, cak i krivotvorenih dokumenata, nevin je osudjen 11. listopada 1946., na 16 godina zatvora i prisilnog rada, te daljnjih 5 godina lisenja svih gradjanskih prava. 19. listopada 1946., odveden je na izdrzavanje kazne u kazneno-popravni dom u Lepoglavu, gdje je bio do 5. prosinca 1951. godine.
Bilo mu je doduse dopusteno slavljenje Mise i citanje teoloskih knjiga, ali je drzan u potpunoj izolaciji, podvrgnut trajnim ponizavanjima i stresovima, a po svoj prilici i trovanju, sto je uvelike narusavalo njegovo zdravlje. Po svjedocima u procesu za beatifikaciju bio je na popisu zatocenika osudjenih na likvidaciju. Nakon 1864 dana provedenih u lepoglavskom zatvoru, 5. prosinca 1951.g., bio je premjesten na izdrzavanje preostalog dijela kazne u internaciju u rodni Krasic.
U zatocenistvu, 12. sijecnja 1953.g., imenuje ga kardinalom papa Pio XII., na sto su vlasti prekinule sve diplomatske odnose sa Svetom Stolicom. Alojzije nije mogao u Rim po kardinalski grimiz, a po smrti pape Pija XI. ni u konklave, jer nije bio siguran da ce se moci vratiti u domovinu, a zelio je po svaku cijenu ostati sa svojim hrvatskim ispacenim narodom.

U zatocenistvu, i dalje strogo izoliran, razvija apostolat pisanja. Napisao je na tisuce stranica propovijedi i drugih duhovnih sastavaka. Uputio je mnogim biskupima, svecenicima i vjernicima vise od 5. 000 pisama, od kojih je sacuvano oko 700. U pismima, kao covjek zive vjere i nepokoljebive nade, te potpunoga predanja Bogu, naslovnike hrabri, tjesi i potice, osobito na ustrajnost u vjeri i u crkvenom jedinstvu. I u tim pismima, kao i na sudjenju, i u cijelom zatocenistvu pokazuje iskrenu ljubav i prema onim osobama koje su ga progonile i nepravedno optuzivale. Molitva za neprijatelje i prastanje svima, stalna je tema njegovih izjava i pisama, kao i triju oporuka.

Od proljeca 1953.g. kobno su se razvijale, vec od Lepoglave, “policitemia rubra vera”, tromboza nogu i bronhijalni katar. Bio je potreban sustavne bolnicke njege, premda su lijecnici, strogo kontrolirani od rezima, cinili sve sto su mogli. Odbijao je svaku povlasticu lijecenja koja bi mogla znaciti da je pokleknuo pred nepravednim sucima i pred rezimom, te tako pokolebati kler i druge ljude u vjernickoj izdrzljivosti. Tako su sve tezi bolovi postali dio njegova zatocenickog zivota, ali je on to strpljivo podnosio sve do smrti.

Blazeni Alojzije Stepinac sveto je umro 10. veljace 1960. godine, jos za vrijeme izdrzavanja nepravedne kazne. Umro je kako se to u mucenickom rjecniku kaze “ex aerumnis carceris” – od “zatvorskih tegoba”, ali moleci za progonitelje i s Gospodinovim rijecima na usnama: “Oce, budi volja Tvoja!” Njegov krepostan zivot i mucenicku smrt Bozji je narod prepoznao i castio vec za zivota, a osobito nakon smrti, unatoc komunistickim zabranama i progonima.
Sahranjen je u Zagrebackoj katedrali. Njegov je grob neprekidne molitve i izvor milosti.
Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blazenim 3. listopada 1998.g. u hrvatskom nacionalnm marijanskom svetistu u Mariji Bistrici. Mjestu, u kojem je nas kardinal Alojzije za zivota i pastoralnog rada, ostavio svoje srce svojoj Majci Mariji, Kraljici Neba i zemlje.

IME je franackog porijekla i znaci: SLAVAN U BITKI.
ZASTITNIK je: PROGONJENIH, ZATVORENIKA, BOLESNIKA.
ZASTITNIK je i: grada ZAGREBA i cijele HRVARSKE

MOLITVA U CAST BL. ALOJZIJA STEPINCA, BISKUPA I MUCENIKA

Gospodine, Boze nas,
Ti si blazenom Alojziju Stepincu dao milost cvrsto vjerovati u Isusa Krista i spremnost trpjeti za Njega, sve do mucenicke smrti.
Pomozi nam slijediti njegov primjer i njegov nauk
da bismo ljubili Krista, kako Ga je Alojzije ljubio
i sluziti Crkvi, kako joj je Alojzije sluzio
sve do darivanja vlastitog zivota za nju.
Njegova ziva vjera u Isusa Krista i postojana ljubav prema Crkvi, neka nas ucvrste u borbama zivota na putu vjecnoga spasenja.
Po njegovu zagovoru udijeli milost Svoga blagoslova nasim biskupima, svecenicima, redovnicima i redovnicama, svecenickim i redovnickim pripravnicima, nasim obiteljima,
da budu cvrste u vjeri i blagoslovljene novim i brojnim zivotima.
Gospodine, budi utjeha svim starijim osobama te pomoc bolesnicima i patnicima.
Oceve i majke, djecu i mlade ocuvaj od unutarnjih i vanjskih tijela.
Udijeli milost svecenickih i redovnickih zvanja nasoj zupi, nasoj biskupiji i Crkvi u Hrvata.
Po njegovu zagovoru udijeli mi milost ……………..
Po Kristu Gospodinu nasemu. Amen.
Oce nas…. Zdravo Marijo……. Sveta Marijo…..Slava Ocu……

On 9 Feb 2020, at 13.44, lucija suzana <lucija_1@yahoo.se> wrote: Hvaljen Isus i Marija  nasla intresant artikel  

Busy week in the mines. We have been posting our finds on the Cat Reports as they come up. To get started, you may want to read the article below (see headline hyperlink) which has two excellent videos between Mike and Doug. Below the headline, get caught up on our recent finds this week. . […]British Pirbright Busted for Coronavirus Hoax — Patriots for Truth

Amen Sveta Skolastika Spomendan sv. Skolastike, sestre svetog Benedikta i suutemeljiteljice benediktinskog reda, slavi se 9. veljače. Kada govorimo o svecima, rijetko razmišljamo o braći i sestrama, posebice blizancima, koji su proglašeni svetima. Jedan primjer takvog odgoja u Božjoj milosti, doveo je do svetosti brata i sestru, Benedikta i Skolastiku. Pri porodu im umire majka, a […]0902 – Sveta Skolastika — Svjedočanstva & Vjera
Devetnica Svetog Lica, (Mala Krunica Kristova Lica, Molitva Svetom Licu, MOLITVA ZLATNE STRIJELE, LITANIJE PRESVETOM LICU ISUSOVU) može se moliti u bilo koje doba godine, posebno je dobro moliti u vrijeme korizme. Krunici uvijek možemo dodati druge molitve Kristovom Licu: posvetu, prikazanje, zazive… Kao i molitve Božjem Milosrđu ili Ranama Kristovim… „Ovo je povoljan trenutak da se promijeni […]Devetnica Svetog Lica — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI
Kad sotona želi upropastiti nekoga, ovo učini Evo što je arški župnik Ivan Maria Vianney rekao prvom znaku otpada od Boga: “Poznato je , kako se sotona boji onoga, koji moli, jer ga gleda povezana s Bogom. I čini sve, da nas spriječi u molitvi. Kad sotona želi upropastiti neku osobu, počinje joj isticati […]Sveti Ivan Maria Vianney: ‘Da braćo, čim ovo učinimo trčimo prema paklu’ — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI
Amen “Love the Lord, pray for those who do not know Him. What a great grace it is to know God!”
~ St. Josephine Bakhita

February 8 is the feast of St. Josephine Bakhita. Born around 1869 in Sudan to a loving family she was kidnapped at the age of 9 and sold into slavery.

During Bakhita time as a slave she was cruelly treated by several owners before being given to an Italian couple to serve as a nanny. She accompanied her 5 year old charge to a boarding school in Venice.

While there Bakhita was introduced to Catholic faith by the Canossian Daughters of Charity. When she was told to return to Sudan by her owners she refused to go and appealed to officials who informed her that slavery was illegal and she Bakhita was free to stay.

Bakhita remained with the Canossian Sisters to learn the faith. After being baptized and confirmed in 1890 she joined the order and made final vows in 1896.After years of service she was asked to speak publicly about her faith throughout Italy. There she spoke of her love of Christ and her forgiveness for those who had enslaved and abused her.When life on this earth seems overwhelming, support from heaven is waiting to come.
No matter how mindful we are of our blessings, some stages of life — or simply, some days — are particularly marked by burdens.
Often, the weight we carry is made heavier because we feel alone in facing what we must.

The following prayer, attributed to St. Augustine, reminds us that, even when we feel that life is overwhelming and no one has our back, “heroes and saints of every age” are at the ready to give us support.

They are our truest brothers and sisters and friends — more attentive to our needs than any earthly helpmate, and also more able to help.

Let us, with them, “tune our hearts to brave music,” and, as St. Catherine of Siena said, “start being brave about everything.”God of our life,
There are days when the burdens we carry
chafe our shoulders and weigh us down;
when the road seems dreary and endless,
the skies grey and threatening;
when our lives have no music in them,
and our hearts are lonely,
and our souls have lost their courage.Flood the path with light,
turn our eyes to where the skies are full of promise;
tune our hearts to brave music;
give us the sense of comradeship
with heroes and saints of every age;
and so quicken our spirits
that we may be able to encourage
the souls of all who journey with us
on the road of life,
to your honor and glory.Your love and your grace are enough for me …
St. Ignatius of Loyola (1491-1556) is the founder of the Society of Jesus, commonly known as the Jesuits. This is Pope Francis’ own spiritual family.

St. Ignatius has given much to the Church, including especially the “spiritual exercises” — a retreat program that leads the soul to come face-to-face with God and self, and choose to follow Christ.

As well, the saint has left the Church the following simple prayer, to enable us to give our whole selves to God, and remember that the only thing we really need in life is God Himself.

~Take, Lord, and receive all my liberty,
my memory, my understanding,
and my entire will,
All I have and call my own.You have given all to me.
To you, Lord, I return it.Everything is yours; do with it what you will.
Give me only your love and your grace,
that is enough for me.He invokes Mary, Mother of Unity, to help heal what divides Christians in today’s world.
Ever since the time of the 12 apostles, there has been some sort of division among the Christian faithful. It is a reality that is difficult to overcome in a fallen world, and yet, Jesus desires unity as he prayed to God the Father, “that they may be one even as we are one” (John 17:22).
Pope John Paul II recognized this unfortunate reality as well and did what he could to heal past wound and work towards a unified Church.

Here is one prayer that he prayed at the Polish shrine of Jasna Gora, in honor of Our Lady of Czestochowa. He places the unity of the Church in the hands of the Virgin Mary, “Mother of Unity.”Read more:
Everything you always wanted to know about Poland’s Black Madonna
I entrust to you, Mother of the Church, all the problems of this Church, the whole of her mission and of her service, while the second millennium of the history of Christianity on earth is about to draw to a close.

Spouse of the Holy Spirit and Seat of Wisdom, it is to your intercession that we owe the magnificent vision and the program of renewal of the Church in our age that found expression in the teaching of the Second Vatican Council…Grant that the whole Church may be reborn by drawing from this new fount of the knowledge of her nature and mission, and not from other foreign or poisoned “cisterns” (cf. Jer 8:14).

Help us in the great endeavor that we are carrying out to meet in a more and more mature way our brothers in faith, with whom so many things unite us, although there is still something dividing us. Through all the means of knowledge, of mutual respect, of love, of shared collaboration in various fields, may we be able to rediscover gradually the divine plan for the unity into which we should enter and bring everybody in, in order that the one fold of Christ may recognize and live its unity on earth. Mother of unity, teach us constantly the ways that lead to unity.

Mother of the Church, grant that the Church may enjoy freedom and peace in fulfilling her saving mission and that to this end she may become mature with a new maturity of faith and inner unity. Help us to overcome opposition and difficulties. Help us to rediscover all the simplicity and dignity of the Christian vocation. Grant that there may be no lack of “laborers in the Lord’s vineyard”. Sanctify families. Watch over the souls of the young and the hearts of the children. Help us to overcome the great moral threats against the fundamental spheres of life and love. Obtain for us the grace to be continually renewed through all the beauty of witness given to the Cross and Resurrection of your Son.

How many problems, Mother, should I not present to you by name in this meeting! I entrust them all to you, because you know them best and understand them.

I who am the first servant of the Church offer the whole Church to you and entrust it to you here with immense confidence, Mother. Amen.Amen “Love the Lord, pray for those who do not know Him. What a great grace it is to know God!”
~ St. Josephine Bakhita

February 8 is the feast of St. Josephine Bakhita. Born around 1869 in Sudan to a loving family she was kidnapped at the age of 9 and sold into slavery.

During Bakhita time as a slave she was cruelly treated by several owners before being given to an Italian couple to serve as a nanny. She accompanied her 5 year old charge to a boarding school in Venice.

While there Bakhita was introduced to Catholic faith by the Canossian Daughters of Charity. When she was told to return to Sudan by her owners she refused to go and appealed to officials who informed her that slavery was illegal and she Bakhita was free to stay.

Bakhita remained with the Canossian Sisters to learn the faith. After being baptized and confirmed in 1890 she joined the order and made final vows in 1896.After years of service she was asked to speak publicly about her faith throughout Italy. There she spoke of her love of Christ and her forgiveness for those who had enslaved and abused her.When life on this earth seems overwhelming, support from heaven is waiting to come.
No matter how mindful we are of our blessings, some stages of life — or simply, some days — are particularly marked by burdens.
Often, the weight we carry is made heavier because we feel alone in facing what we must.

The following prayer, attributed to St. Augustine, reminds us that, even when we feel that life is overwhelming and no one has our back, “heroes and saints of every age” are at the ready to give us support.

They are our truest brothers and sisters and friends — more attentive to our needs than any earthly helpmate, and also more able to help.

Let us, with them, “tune our hearts to brave music,” and, as St. Catherine of Siena said, “start being brave about everything.”God of our life,
There are days when the burdens we carry
chafe our shoulders and weigh us down;
when the road seems dreary and endless,
the skies grey and threatening;
when our lives have no music in them,
and our hearts are lonely,
and our souls have lost their courage.Flood the path with light,
turn our eyes to where the skies are full of promise;
tune our hearts to brave music;
give us the sense of comradeship
with heroes and saints of every age;
and so quicken our spirits
that we may be able to encourage
the souls of all who journey with us
on the road of life,
to your honor and glory.Your love and your grace are enough for me …
St. Ignatius of Loyola (1491-1556) is the founder of the Society of Jesus, commonly known as the Jesuits. This is Pope Francis’ own spiritual family.

St. Ignatius has given much to the Church, including especially the “spiritual exercises” — a retreat program that leads the soul to come face-to-face with God and self, and choose to follow Christ.

As well, the saint has left the Church the following simple prayer, to enable us to give our whole selves to God, and remember that the only thing we really need in life is God Himself.

~Take, Lord, and receive all my liberty,
my memory, my understanding,
and my entire will,
All I have and call my own.You have given all to me.
To you, Lord, I return it.Everything is yours; do with it what you will.
Give me only your love and your grace,
that is enough for me.He invokes Mary, Mother of Unity, to help heal what divides Christians in today’s world.
Ever since the time of the 12 apostles, there has been some sort of division among the Christian faithful. It is a reality that is difficult to overcome in a fallen world, and yet, Jesus desires unity as he prayed to God the Father, “that they may be one even as we are one” (John 17:22).
Pope John Paul II recognized this unfortunate reality as well and did what he could to heal past wound and work towards a unified Church.

Here is one prayer that he prayed at the Polish shrine of Jasna Gora, in honor of Our Lady of Czestochowa. He places the unity of the Church in the hands of the Virgin Mary, “Mother of Unity.”Read more:
Everything you always wanted to know about Poland’s Black Madonna
I entrust to you, Mother of the Church, all the problems of this Church, the whole of her mission and of her service, while the second millennium of the history of Christianity on earth is about to draw to a close.

Spouse of the Holy Spirit and Seat of Wisdom, it is to your intercession that we owe the magnificent vision and the program of renewal of the Church in our age that found expression in the teaching of the Second Vatican Council…Grant that the whole Church may be reborn by drawing from this new fount of the knowledge of her nature and mission, and not from other foreign or poisoned “cisterns” (cf. Jer 8:14).

Help us in the great endeavor that we are carrying out to meet in a more and more mature way our brothers in faith, with whom so many things unite us, although there is still something dividing us. Through all the means of knowledge, of mutual respect, of love, of shared collaboration in various fields, may we be able to rediscover gradually the divine plan for the unity into which we should enter and bring everybody in, in order that the one fold of Christ may recognize and live its unity on earth. Mother of unity, teach us constantly the ways that lead to unity.

Mother of the Church, grant that the Church may enjoy freedom and peace in fulfilling her saving mission and that to this end she may become mature with a new maturity of faith and inner unity. Help us to overcome opposition and difficulties. Help us to rediscover all the simplicity and dignity of the Christian vocation. Grant that there may be no lack of “laborers in the Lord’s vineyard”. Sanctify families. Watch over the souls of the young and the hearts of the children. Help us to overcome the great moral threats against the fundamental spheres of life and love. Obtain for us the grace to be continually renewed through all the beauty of witness given to the Cross and Resurrection of your Son.

How many problems, Mother, should I not present to you by name in this meeting! I entrust them all to you, because you know them best and understand them.

I who am the first servant of the Church offer the whole Church to you and entrust it to you here with immense confidence, Mother. Amen.Asks that we join in communion and penitence, using the most ancient Marian prayer the Church has
Today, the Holy See announced that Pope Francis is asking the faithful to join in prayer during October, the month of the rosary, asking God to protect the Church from the devil.
A statement from the Vatican explains that the pope met with the international director or the Pope’s Worldwide Prayer Network, asking him to spread news of the request.

This network is responsible for the pope’s monthly intentions, including The Pope Videos, which are short video presentations featuring the pope reflecting on his monthly intention.

The Holy Father is asking the people to pray the rosary, and to conclude it with two specific prayers.

First is the prayer to Michael the Archangel, the heavenly being traditionally associated especially with combatting the devil.Read more:
Here are the sacred places you can pray to St. Michael, enemy of Satan
In addition, he invites the faithful to conclude the rosary with the most ancient prayer to Mary.Read more:
One of the prayers Pope Francis asked for this month is the most ancient Marian prayer
Here is the full text of the statement, which includes translations for these two prayers:

The Holy Father has decided to invite all the faithful, of all the world, to pray the Holy Rosary every day, during the entire Marian month of October, and thus to join in communion and in penitence, as the people of God, in asking the Holy Mother of God and Saint Michael Archangel to protect the Church from the devil, who always seeks to separate us from God and from each other.Read more:
What is reparation? And why is it my best response to evil?
In recent days, before his departure for the Baltic States, the Holy Father met with Fr. Fréderic Fornos, S.J., international director of the World Network of Prayer for the Pope, and asked him to spread this appeal to all the faithful throughout the world, inviting them to conclude the recitation of the Rosary with the ancient invocation “Sub Tuum Praesidium”, and with the prayer to Saint Michael Archangel that he protect us and help us in the struggle against evil (cf. Revelation 12, 7-12).

The prayer – the Pontiff affirmed a few days ago, on 11 September, in a homily at Santa Marta, citing the first book of Job – is the weapon against the Great Accuser who “goes around the world seeking to accuse”. Only prayer can defeat him. The Russian mystics and the great saints of all the traditions advised, in moments of spiritual turbulence, to shelter beneath the mantle of the Holy Mother of God pronouncing the invocation “Sub Tuum Praesidium”.

The invocation “Sub Tuum Praesidium” is recited as follows:

“Sub tuum praesidium confugimus Sancta Dei Genitrix. Nostras deprecationes ne despicias in necessitatibus, sed a periculis cunctis libera nos semper, Virgo Gloriosa et Benedicta”.

[We fly to Thy protection, O Holy Mother of God. Do not despise our petitions in our necessities, but deliver us always from all dangers, O Glorious and Blessed Virgin].

With this request for intercession the Holy Father asks the faithful of all the world to pray that the Holy Mother of God place the Church beneath her protective mantle: to preserve her from the attachks by the devil, the great accuser, and at the same time to make her more aware of the faults, the errors and the abuses committed in the present and in the past, and committed to combating without any hesitation, so that evil may not prevail.

The Holy Father has also asked that the recitation of the Holy Rosary during the month of October conclude with the prayer written by Leo XIII:

“Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen”.[Saint Michael Archangel, defend us in battle, be our protection against the wickedness and snares of the devil; may God rebuke him, we humbly pray; and do thou, O Prince of the heavenly host, by the power of God, cast into hell Satan and all the evil spirits who prowl through the world seeking the ruin of souls. Amen].Marriage isn’t always easy, and sometimes we need a little extra grace to better love our spouse.
While marriage is often very beautiful and enjoyable, sometimes we may have some bad days and have difficulty loving our spouse in the best way possible. Often it is because of some fault or weakness of our own, though occasionally it may be an external event that triggers a disagreement and casts a shadow over the relationship.
Whatever the situation may be, we are always in need of God’s divine grace. We often forget that marriage is a sacrament and through this sacrament, couples have access to God’s aid in a special way.

Here is a short prayer from the Golden Manual that asks God for help to be a better spouse and could be prayed on a daily basis, reminding us of our constant need to improve our marriage.

O God, bless our union, and enable us to live together in peace and love, in the faithful discharge of all our duties to you, and to each other. Deliver us from every evil temper, from every heedless action, which may in any way weaken or embitter the sacredness of that tie by which you have bound us together. Make me faithful and affectionate, ready to deny my own will and inclination in all things. Let not the trials and crosses of this life induce me to murmur, nor any earthly blessings cause me to forget you, the Author and Giver of all; but by patience and meekness, by prayer and thankfulness, may all things lead us together to eternal union with you, through Jesus Christ. Amen.Read more:
Consecrate your marriage to the Sacred Heart of Jesus with this prayerRead more:
Today, say a prayer for your spouse  

Published by samo lucija

http://glasnik-sim.hr/prvi-dan-devetnice/ https://www.youtube.com/watch?v=QeKuqtTT1H PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO Svetkovina (četvrtak nakon Presv. Trojstva) VEČERNJA MOLITVA Isuse, ostavio si nam Sebe u sakramentu svoga Tijela i Krvi. Dao si nam neizreciv dar. Dar bogat ljubavlju. Darovao si nam čitavog Sebe. Hvala Ti, Isuse. Hvala Ti, Isuse, što si oduvijek bio čovjek blizine. Uz Tebe se svatko osjećao prihvaćen i ljubljen. Nitko nije imao dojam da si ga olako shvatio ili površno slušao. I danas je tako, Isuse. Utaži, Gospodine, moju glad za osobom povjerenja, osobom koja ima vremena i ljubavi za drugoga. Osobom koja ne važe, koja ne mjeri, koja nije zaokupljena prvenstveno sobom. Koja zna čuti nečije teškoće i onda kada samo šutnja progovara. Osobom koja će bez uvrijeđenosti saslušati ono što možda i ne želi čuti. Pomozi mi da tu osobu tražim jedino u Tebi. Znaš i sam koliko sam puta ranjena zbog neprisutnosti osoba koje bi mi trebale biti blizu. Razočarana jer se netko od najbližih ne sjeti da mi je potreban ili se ne sjeti nečega što nije trebao previdjeti. Boli me kada primijetim da me netko uopće ne sluša ili me potpuno ignorira. Gospodine, pomozi mi ispuniti te praznine. Pomozi mi drugome biti poput Tebe. Biti netko tko zna drugome biti blizak, tko zna biti bližnji. Biti netko tko ima vremena i ljubavi za drugoga. Isuse, održao si svoje obećanje da ćeš biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Dao si nam sebe u Kruhu života. Na Tebe više nitko ne mora čekati, Isuse, u svakom času si sama prisutnost. Na svakoj Misi, u svakoj Pričesti. Hvala Ti, Isuse, na tom daru. Hvala ti što se i meni daruješ svojim Tijelom i svojom Krvlju. Više nisam sama, nisam prepuštena samoj sebi. Hvala Ti, Isuse …Suzana Monika Suzana Monika IL SORRISO DI MARIA 7 mtSptoniuhsaceormed · Santa Madre di Lourdes, madre degli infermi, poni sotto il tuo manto i malati terminali. Accoglili sotto il tuo Santo Manto e dona pace e Serenità alle loro famiglie. Heliga Lourdes moder, sjuka moder, sätt dödssjuk under din mantel. Välkomna dem under din Heliga Manto och ge fred och stillhet till deras familjer. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1m Suzana Monika Suzana Monika Fani Kovač‎ till Jezus te ljubi ♥ Jesus loves you 5tS Stponcsoreigdocfmf · Tolaži Oče žalostne otroke! Tolaži Oče žalostne otroke, ki v stiskah in nemiru trepetamo, priznanja in ljubezni ne poznamo, slabotne nam in vklenjene so roke. Trplenje reže rane nam globoke in križ težak nam upogiba ramo. Srce je v najbritkejših urah samo: suh list na sredi reke je široke. Tolaži Oče žalostne otroke: poslal je Sina ,da za nas trpi. Poslal Edinca,da za nas umre! Objele so nas prebodene roke in dvigajo nas tja,kjer angeli nas venčajo,se z nami vesele. Kristus je Bog z nami. in sicer je navzoč in deluje v Cerkvi in po Cerkvi. Cerkev je po Kristusovi in po Božji volji orodje odrešenjskega Božjega delovanja. *Pod tvoje varstvo pribežimo,o sveta Božja Porodnica*. * O Marija,Ti vedno siješ na naši poti kot znamenje odrešenja in upanja.* AMEN! Bekväm far till ledsna barn! Bekväm far ledsna barn, som vi darrar av problem och ångest, Vi vet inte igenkänning och kärlek, Våra händer är svaga och handbojor. Att lida skär ner våra sår djupt och ett tungt kors böjer vår axel. Hjärtat är bara i snabbaste timmarna: Torrlövet mitt i älven är brett. Bekväm far till ledsna barn: han skickade sin son för att lida för oss. Skickat en Edinburgh för att dö för oss! Vi blev kramade av de piercade händerna och de lyfter upp oss där änglar är de gifter sig med oss, de är nöjda med oss. Kristus är Gud med oss. och det är närvarande och fungerar i kyrkan och efter kyrkan. Kyrkan är ute efter Kristus och enligt Guds vilja, verktyg frälsningen av Guds agerande. * Vi springer under din vård, åh Guds fosterland *. * O Mary, du skiner alltid på vår väg som ett tecken på frälsning och hopp.* ÄNDRA! · Betygsätt den här översättningen La Luce Di Maria È Nei Nostri Cuori. har lagt till ett 3D-foto Isgånarutc mkolgaScf.fgpo 0in7Ss:4oitredd8 · ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️‼️Gesù all'anima:‼️⚜️‼️ Abbracciati alla mia Croce e cerca conforto e la forza nelle tue pene da me, crocifisso per te. Abbi fede nel mio amore che non ti abbandona e nella protezione di Maria, che ti è Mamma amorosissima. Tu soffri nel tuo interno e non sai manifestare le tue pene, ma io le vedo e ti consolo con grazie speciali di amore. Ti benedico con la tua famiglia. ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️!! ️ Jesus till själen :‼ ️!! ️ Omfamna dig till mitt kors och sök tröst och styrka i dina sorger från mig, korsfäst för dig. Tro på min kärlek som inte överger dig och på skyddet av Mary, som är underbar mamma. Du lider inuti och du vet inte hur du ska visa dina sorger, men jag ser dem och trösta dig med ett speciellt tack av kärlek. Jag välsignar dig med din familj. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1 min. Suzana Monika Suzana Monika amen https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407414197090353&set=gm.3643338919056069&type=1&theater

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: