The Queen in Gold of Ophir — Ave Maria

My heart is stirred by a noble theme as I recite my verses for the king; my tongue is the pen of a skilful writer. You are the most excellent of men and your lips have been anointed with grace, since God has blessed you forever. Daughters of kings are among your honoured women; at […]

The Queen in Gold of Ophir — Ave Maria

Add title

This image has an empty alt attribute; its file name is img_6313.jpg

Zlatni očenaši kroz Veliki tjedan Cvjetna nedjelja – 40 Očenaša za 40 dana Muke IsusovePonedjeljak – 33 Očenaša za 33 godine Isusova životaUtorak – 30 Očenaša za 30 Judinih srebrnjakaSrijeda – 15 Očenaša za 15 oštrih trnova drača na Isusovoj kruniČetvrtak – 12 Očenaša za 12 Isusovih apostolaPetak – 5 Očenaša za 5 rana na […]ZLATNI OČE NAŠ — Snagom Duha

ZLATNI OČE NAŠ

Zlatni očenaši kroz Veliki tjedan

Cvjetna nedjelja – 40 Očenaša za 40 dana Muke Isusove
Ponedjeljak – 33 Očenaša za 33 godine Isusova života
Utorak – 30 Očenaša za 30 Judinih srebrnjaka
Srijeda – 15 Očenaša za 15 oštrih trnova drača na Isusovoj kruni
Četvrtak – 12 Očenaša za 12 Isusovih apostola
Petak – 5 Očenaša za 5 rana na tijelu Isusovu
Subota – 36 Očenaša za 36 sati što je Isus ležao u grobu i Krunica 7 žalosti Gospinih za Duše u čistilištu.
ZLATNI OČE NAŠ…
1. Kad je Isus od svoje Majke odlazio,
i kad je Sveti Veliki tjedan započeo,
tad Marija, srcem u bolu zavita,
svojega Sina Isusa, žalosno upita:

2. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Svetu Nedjelju – Cvijetnicu biti?
U nedjelju Cvijetnicu, ja ću Kralj biti
i svi će me odjećom i palmama slaviti.

3. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Sveti Ponedeljak biti?
Na Sveti sam Ponedeljak, beskućnik tužni,
koji nigdje, prenoćište i boravak ne nalazi.

4. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Sveti Utorak biti?
Na Sveti sam Utorak, svijetu Prorok moćni,
Naviještati, kako nebo i zemlja će proći.

5. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
a što ćeš Ti na Svetu Srijedu biti?

Na Svetu srijedu sam siromah i malen,
za trideset srebrenika, prodan i prezren.
6. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Sveti Veliki Četvrtak biti?
Na Sveti Četvrtak sam s apostolima u dvorani,
žrtveno Janje, kod Zadnje Večeri.
7. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Sveti Veliki Petak biti?
Ah, najdraža Majko, moja mila,
kad bi bar Ti od toga, pošteđena bila.
8. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Svetu Veliku Subotu biti?
Na Svetu Veliku Subotu sam pšenično zrno,
koje će se iz zemlje, iznova roditi.
9. Ah Sine, Ti dragi Isuse moj,
što ćeš Ti na Sveti Uskrs biti?
U Nedjelju Majko, kraj je Tvojoj muci,
uskrsnut ću slavno od mrtvih,
i nositi Križ, s barjakom u ruci.
Veseli se Majko, to je dan naš pravi,
jer ćeš me opet gledati u slavi!

1
MORE IN SNAGOM DUHA
Sveti Padre Pio- veliki čudotvorac
Sveti Padre Pio – siromašni fratar čiji je život bio prožet neobjašnjivim događajima Slušajući u crkvi propovijed o svetom Mihaelu, Francesco je osjetio Božji…

Otac James Manjackal- osobno svjedočanstvo
Još u svome djetinjstvu čuo sam kako se moja majka moli Duhu Svetomu na početku večernjih obiteljskih molitvi koje bi trajale sat do sat i pol. Kasnije, u…

Follow conversation
1 COMMENT
samo lucija
volim blagoslov zelim i sretnu cvjetnacu zelim svima !Skip to main contentSkip to toolbar
Add New Post
Save Draft
Preview(opens in a new tab)
Publish
Add title
Carissimi: Today’s Mass; Wednesday Passiontide I — The Brighton Oratory
This image has an empty alt attribute; its file name is wedspassio1a.jpg
Wednesday in the Fifth Week of Lent: Missa “Liberátor meus” The Collecta for this day is at the church built by Pope Marcus, where the station was held on Monday after the third Sunday in Lent. Station was at St. Marcellus. The title of Marcellus stands on the Via Lata, on the site once occupied by […]
Carissimi: Today’s Mass; Wednesday Passiontide I — The Brighton Oratory
Skip to main contentSkip to toolbar
Add New Post
Save DraftPreview(opens in a new tab)PublishAdd title
The Feast of St. Alphonsus Liguori. (August 2) On the Love of the Saint to Jesus in the Blessed Sacrament and to Poor Sinners. PRAYER BEFORE MEDITATION. My God, I firmly believe that Thou art here present. I acknowledge that on account of my many sins I am utterly unworthy to appear before Thy sacred […]The Feast of St. Alphonsus Liguori. (August 2) —On the Love of the Saint to Jesus in the Blessed Sacrament and to Poor Sinners. — Holy Cross Publications
Petar Stijena 14-20
3h ago
This image has an empty alt attribute; its file name is petar-stijena-logo.jpg
Preuzmi liturgijsko-pastoralni listić:
Petar Stijena 14-20 (pdf)
Župnikova rič
Operi ruke!
Ne sjećam se kada mi je mama kao malome prvi puta iz kuhinje doviknula: „Operi ruke!“, dok sam vraćajući se izvana s igre ulazio u kuću. Ma bilo mi je jasno da trebam oprati ruke ako su mi bile blatne od igranja sa zemljom ili hvatanja lopte dok sam igrajući s prijateljima nogomet branio na golu, ali mi nikada nije bilo jasno zašto moram prati ruke kad sam se vraćao iz škole gdje ih nisam imao gdje zaprljati.
„Uvijek kada se vraćaš izvana operi ruke!“, „Prije jela uvijek operi ruke!“, „Nakon što si bio na zahodu operi ruke!“ i ima li još koja situacija u kojoj su nam stariji stalno ponavljali tu naredbu: „Operi ruke!“ Iako nismo svojim očima vidjeli te bacile, bakterije i viruse vjerujući starijima poslušno smo se držali ovih prvih higijenskih navika.
Možda smo te navike u današnjem vrlo čistom i steriliziranom svijetu ponekad i zanemarili, ali ovih su dana opet isplivale na površinu našeg društvenog života kao presudni način borbe protiv epidemije koronavirusa. Još više od odredbe „Operi ruke!“, danas odzvanja odredba „Dezinficiraj ruke“.
I uvijek se iznova čudim kako lako povjerujemo da na našim dlanovima leže oku nevidljivi uzročnici raznih bolesti i puni povjerenja prema znanstvenicima i doktorima pranjem ruku borimo se protiv tih neprijatelja. Uviđam da je to ponajprije stvar djetinjeg iskrenog povjerenja s kojim smo slušali svoje roditelje i sve odrasle kada su nas tome poučavali, a danas to povjerenje dajemo zdravstvenim djelatnicima.
„Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!“ (Iv 20, 29) uskliknuo je uskrsli Isus Krist, naš Spasitelj, svetome Tomi Blizancu nakon što je ovaj stavio svoje prste u njegove rane na dlanu i ruku u njegovu ranu na boku. Taj poklik možemo uputiti svakome tko pere ruke kako bi se zaštitio od oku nevidljivih uzročnika bolesti. No, i među nama danas ima onih koji ne vjeruju zdravstvenim djelatnicima, ne vjeruju da nam ti nevidljivi neprijatelji mogu toliko naštetiti. Ne vjeruju dok se netko njima blizak ne razboli ili i sami osjete simptome bolesti koji ih počnu ometati u njihovom svakodnevnom životu.
Još više do bakterija i virusa, koji se ipak pod mikroskopom mogu vidjeti, muče nas puno gori uzročnici raznih društvenih i psihičkih, a zapravo duboko skrivenih duhovnih bolesti. A to su naši grijesi. Oku nevidljivi, ali ipak prisutni u našem životu, grijesi su uzročnici mnogih poremećaja i teško se s njima boriti ako nemamo povjerenja u duhovne zdravstvene djelatnike – svećenike.
Možemo grijehe ignorirati kao što mnogi ignoriraju ovu pandemiju koronavirusa pa se, ne poštujući zdravstvene odredbe i daje u grupama okupljaju i time postaju potencijalni prenositelji bolesti. Često nas preko javnih medija upozoravaju kako jedna zaražena osoba za vrijeme inkubacije virusa može nesvjesno zaraziti mnoge druge osobe s kojima je u kontaktu, a ti isti onda treće osobe s kojima su u kontaktu. Jer tako se virus širi.
Slično je i s grijehom koji u našim mislima ima svoju vremensku inkubaciju. Često puta nismo niti svjesni kako svojim lošim primjerom i ponašanjem možemo drugoga staviti na kušnju da u njemu oslabi glas savjesti kao obrambenog duhovnog mehanizma te se i u njegovom srcu začne grijeh. Da bi zaustavili takvu epidemiju grijeha također je potrebno često prati ruke, ruke naše duše, kako bi se očistili od nevidljivog neprijatelja.
Svakodnevni ispit savjesti je jedan od najboljih duhovnih dezinfekcijskih sredstava kojim možemo već u njegovom začetku prepoznati grijeh, njegovu tendenciju razvoja, smjer gibanja i svojim iskrenim kajanjem zaustaviti. Stoga je dobro za naš duhovni rast svaku večer prije spavanja napraviti kratki petominutni ispit savjesti i izmoliti čin kajanja u kojem se ispovijedamo za svoje grijehe. Tako ćemo zadržati kondiciju svoje savjesti koja će s vremenom sve lakše nalaziti uzročnike naših grijeha i na njih nam ukazivati.
Tada će se i na nama ispuniti Isusove riječi: „Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!“ jer ćemo zadobiti njegovo oproštenje i obnoviti mir u svojem srcu.
Neka nam ovo vrijeme borbe protiv oku nevidljivih neprijatelja bude poticaj za još aktivniju borbu s nevidljivim neprijateljem Sotonom koji nas navodi na grijeh. Neka nam jednako često na usnama bude poziv našoj djeci: „Jesi li oprao svoje duhovne ruke?“ ili „Jesi li se prije spavanja pokajao za svoje grijehe?“ Tako ćemo čiste savjesti dočekati i svetkovinu Kristova uskrsnuća.
Vaš župnik fra Ivan Penava
1
MORE IN ŽUPA SV. PETRA, ŠIBENIK – VIDICI
Petar Stijena 11-20Preuzmi liturgijsko-pastoralni listić: Petar Stijena 11-20 (pdf) Župnikova rič:
Petar Stijena 12-20Preuzmi liturgijsko-pastoralni listić: Petar Stijena 12-20 (pdf) Župnikova rič
Follow conversation1 COMMENT
samo lucija3m agoVolim jako dobro si slozija Blagoslov .Add title
Blagoslovna molitva koju je fra Ante Antić često izgovarao, čak i na dan svoje smrti — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI
This image has an empty alt attribute; its file name is 2020-03-05_083551.jpg
“To nije bilo obično križanje. Njegov blagoslov bio je djelotvoran. Tek ćemo u vječnosti vidjeti što je on značio” Posljednjih deset godina fra Ante je ozbiljnije pobolijevao. Zadnje tri do četiri godine učestale su upale pluća, slabost srca, tromboze. Liječio se savjesno, učinio je sve što su mu liječnici savjetovali. Pitao je za svaku sitnicu. […]Blagoslovna molitva koju je fra Ante Antić često izgovarao, čak i na dan svoje smrti — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCISjälavård per telefon
Den som behöver själavård men måste vara hemma p g a corona är välkommen att kontakta en själasörjare per telefon:F Witold Grzegorz Mlotkowski OFM
Mobil: 076 – 199 98 66Diakon och psykolog Björn Håkonsson
Mobil: 070 – 33 22 904Syster Christina Hennig SND
Mobil: 072 – 55 99 525

Published by samo lucija

http://glasnik-sim.hr/prvi-dan-devetnice/ https://www.youtube.com/watch?v=QeKuqtTT1H PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO Svetkovina (četvrtak nakon Presv. Trojstva) VEČERNJA MOLITVA Isuse, ostavio si nam Sebe u sakramentu svoga Tijela i Krvi. Dao si nam neizreciv dar. Dar bogat ljubavlju. Darovao si nam čitavog Sebe. Hvala Ti, Isuse. Hvala Ti, Isuse, što si oduvijek bio čovjek blizine. Uz Tebe se svatko osjećao prihvaćen i ljubljen. Nitko nije imao dojam da si ga olako shvatio ili površno slušao. I danas je tako, Isuse. Utaži, Gospodine, moju glad za osobom povjerenja, osobom koja ima vremena i ljubavi za drugoga. Osobom koja ne važe, koja ne mjeri, koja nije zaokupljena prvenstveno sobom. Koja zna čuti nečije teškoće i onda kada samo šutnja progovara. Osobom koja će bez uvrijeđenosti saslušati ono što možda i ne želi čuti. Pomozi mi da tu osobu tražim jedino u Tebi. Znaš i sam koliko sam puta ranjena zbog neprisutnosti osoba koje bi mi trebale biti blizu. Razočarana jer se netko od najbližih ne sjeti da mi je potreban ili se ne sjeti nečega što nije trebao previdjeti. Boli me kada primijetim da me netko uopće ne sluša ili me potpuno ignorira. Gospodine, pomozi mi ispuniti te praznine. Pomozi mi drugome biti poput Tebe. Biti netko tko zna drugome biti blizak, tko zna biti bližnji. Biti netko tko ima vremena i ljubavi za drugoga. Isuse, održao si svoje obećanje da ćeš biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Dao si nam sebe u Kruhu života. Na Tebe više nitko ne mora čekati, Isuse, u svakom času si sama prisutnost. Na svakoj Misi, u svakoj Pričesti. Hvala Ti, Isuse, na tom daru. Hvala ti što se i meni daruješ svojim Tijelom i svojom Krvlju. Više nisam sama, nisam prepuštena samoj sebi. Hvala Ti, Isuse …Suzana Monika Suzana Monika IL SORRISO DI MARIA 7 mtSptoniuhsaceormed · Santa Madre di Lourdes, madre degli infermi, poni sotto il tuo manto i malati terminali. Accoglili sotto il tuo Santo Manto e dona pace e Serenità alle loro famiglie. Heliga Lourdes moder, sjuka moder, sätt dödssjuk under din mantel. Välkomna dem under din Heliga Manto och ge fred och stillhet till deras familjer. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1m Suzana Monika Suzana Monika Fani Kovač‎ till Jezus te ljubi ♥ Jesus loves you 5tS Stponcsoreigdocfmf · Tolaži Oče žalostne otroke! Tolaži Oče žalostne otroke, ki v stiskah in nemiru trepetamo, priznanja in ljubezni ne poznamo, slabotne nam in vklenjene so roke. Trplenje reže rane nam globoke in križ težak nam upogiba ramo. Srce je v najbritkejših urah samo: suh list na sredi reke je široke. Tolaži Oče žalostne otroke: poslal je Sina ,da za nas trpi. Poslal Edinca,da za nas umre! Objele so nas prebodene roke in dvigajo nas tja,kjer angeli nas venčajo,se z nami vesele. Kristus je Bog z nami. in sicer je navzoč in deluje v Cerkvi in po Cerkvi. Cerkev je po Kristusovi in po Božji volji orodje odrešenjskega Božjega delovanja. *Pod tvoje varstvo pribežimo,o sveta Božja Porodnica*. * O Marija,Ti vedno siješ na naši poti kot znamenje odrešenja in upanja.* AMEN! Bekväm far till ledsna barn! Bekväm far ledsna barn, som vi darrar av problem och ångest, Vi vet inte igenkänning och kärlek, Våra händer är svaga och handbojor. Att lida skär ner våra sår djupt och ett tungt kors böjer vår axel. Hjärtat är bara i snabbaste timmarna: Torrlövet mitt i älven är brett. Bekväm far till ledsna barn: han skickade sin son för att lida för oss. Skickat en Edinburgh för att dö för oss! Vi blev kramade av de piercade händerna och de lyfter upp oss där änglar är de gifter sig med oss, de är nöjda med oss. Kristus är Gud med oss. och det är närvarande och fungerar i kyrkan och efter kyrkan. Kyrkan är ute efter Kristus och enligt Guds vilja, verktyg frälsningen av Guds agerande. * Vi springer under din vård, åh Guds fosterland *. * O Mary, du skiner alltid på vår väg som ett tecken på frälsning och hopp.* ÄNDRA! · Betygsätt den här översättningen La Luce Di Maria È Nei Nostri Cuori. har lagt till ett 3D-foto Isgånarutc mkolgaScf.fgpo 0in7Ss:4oitredd8 · ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️‼️Gesù all'anima:‼️⚜️‼️ Abbracciati alla mia Croce e cerca conforto e la forza nelle tue pene da me, crocifisso per te. Abbi fede nel mio amore che non ti abbandona e nella protezione di Maria, che ti è Mamma amorosissima. Tu soffri nel tuo interno e non sai manifestare le tue pene, ma io le vedo e ti consolo con grazie speciali di amore. Ti benedico con la tua famiglia. ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️!! ️ Jesus till själen :‼ ️!! ️ Omfamna dig till mitt kors och sök tröst och styrka i dina sorger från mig, korsfäst för dig. Tro på min kärlek som inte överger dig och på skyddet av Mary, som är underbar mamma. Du lider inuti och du vet inte hur du ska visa dina sorger, men jag ser dem och trösta dig med ett speciellt tack av kärlek. Jag välsignar dig med din familj. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1 min. Suzana Monika Suzana Monika amen https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407414197090353&set=gm.3643338919056069&type=1&theater

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: