JESUS TABERNACLE

SV Jeronim bija hrvat

When we’re depressed or feeling blue, this prayer from Padre Pio is a way to reach out

If you find yourself in a state of darkness, the key is “to reach.”
The small framed unsigned print reads “Reach up as high as you can today, and God will reach down the rest of the way.” It’s my go-to quote for those times when I feel an emotional darkness—depression—coming on. For many of us this darkness is a familiar not-so-good old friend, the Black Dog mentioned by Sir Winston Churchill—or seasonal affective disorder.
The DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) has clinical definitions for depression, and there is as well the spiritual darkness that St. John of the Cross writes about in Dark Night of the Soul. However you’ve come to a depressive state, and for whatever history brought you there, the key in both of those dark times is to reach.

The state of darkness and depression is not a void. It is a space filled with insights that we are momentarily blinded to. When we try to go it alone, we are often too wearied to keep from going under, instead succumbing to the waves of hopelessness.

To reach is not an intuitive movement when psychologically and/or spiritually sinking into depression. Even though we’ve been taught that to despair is to turn our backs to God—which is a sin—there is another element to despairing that is sometimes overlooked. It comes from the Rule of St. Benedict, “In all things may God be glorified.”

In a recent confession, when I was in a season of depression, the priest gave me a very specific penance. I was to read about Jesus walking on stormy seas, and Peter’s fear in Matthew 14:30-31. Then reflect, specifically, on that moment when Peter is desperately reaching out to Our Lord—that second just before Jesus takes his hand.

It was a dark and doubt-filled moment for Peter, whose faith had faltered. It was also an intuitive response to a person physically drowning — reaching out, trying to grasp at anything to save his life.

Father gave me imagery by meditating on and fulfilling that penance; a metaphor to psychologically and spiritually reach for the hand of Christ. I was surprised by how quickly the instinct to survive spiritually soon matched the desire to live physically when exhausted and in deep waters.

Assured that the Lord had taken my hand so I will not drown, I often read this prayer, sometimes three times through!

Stay with me, Lord, for it is necessary to have you present so that I do not forget you. You know how easily I abandon you.
Stay with me, Lord, because I am weak, and I need your strength, so that I may not fall so often.
Stay with me, Lord, for you are my life, and without you, I am without fervor.
Stay with me, Lord, for you are my light, and without you, I am in darkness.
Stay with me, Lord, to show me your will.
Stay with me, Lord, so that I hear your voice and follow you.
Stay with me, Lord, for I desire to love you very much, and always be in your company.
Stay with me, Lord, if you wish me to be faithful to you.
Stay with me, Lord, for as poor as my soul is, I want it to be a place of consolation for you, a nest of love. Amen.
~St. Pio of Pietrelcina, Prayer After Communion

Depression is a battle, and for some of us a lifelong cross to bear. In bearing it as best we can while reaching up and out for help, we are led in to a deeper maturity of faith—which like most virtues, is not easily won.

KNJIGA ISTINE
Dn 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine.
Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu
knjigu do vremena svršetka!

Knjiga Istine – odgovor na sramotni članak na bitno.net
April 25, 2015

|

Donat Medo

8.travnja 2015. katolički portal bitno.net prenio iz irskih novina Irish mail on sunday članak pod nazivom Razotkrivena: Marija od Božjeg Milosrđa je Mary Carberry – propala poslovna žena koja psuje… (sramotni članak možete pročitati ovdje: http://www.bitno.net/vijesti/razotkrivena-marija-od-bozjeg-milosrda-je-mary-carberry-propala-poslovna-zena-koja-psuje-i-ne-vjeruje-u-boga/ ).

Nakon pročitanog teksta poslao sam uredništvu bitno.net kratki odgovor, za koji sam smatrao da zaslužuje objavu kako bi se čitatelji ovog portala mogli upoznati i sa drugačijim mišljenjem na temu Knjige Istine.

Za razliku od novinara koji je autor članka, i koji nije pročitao niti jednu jedinu poruku Knjige Istine, pročitao sam svih 1330 poruka barem dva puta, te smatram da je logično da se i moje mišljenje uzme u obzir, ako je već objavljeno mišljenje nekoga tko o temi o kojoj piše ne zna apsolutno ništa.

Evo mog odgovora, upućenog uredništvu bitno.net:

Knjiga Istine – stav jednog vjernika

Ovo pismo je odgovor na članak: Razotkrivena: Marija od Božjeg Milosrđa je Mary Carberry – propala poslovna žena koja psuje…,objavljen na bitno.NET 8. travnja 2015.

Nisam svećenik, niti teolog. Spadam među one koje je u spomenutom članku bitno.NET nazvao “naivnim ljudima” koji su pratili poruke žene koja se predstavljala kao Marija od Božjeg Milosrđa.

S obzirom na to da sam od samog početka pratio i barem dvaput pročitao svaku od 1330 poruka koje čine Knjigu Istine, smatram da imam što za reći o tom temi, tim više jer tekstove koji sotoniziraju ove poruke i osobu preko koje one dolaze pišu ljudi koji najčešće nisu pročitali niti jednu jedinu poruku!

A kada se pročita samo nekoliko poruka dolazi se do jasnog zaključka da je apsolutno NEMOGUĆE DA IH NAPIŠE NETKO TKO NE VJERUJE U BOGA I PSUJE! Uostalom, pozivam čitatelje kao i novinara naslovljenog članka da nasumce odabere nekoliko od 1330 poruka pa neka sam dođe do zaključka je li to moguće ili nije.

Uostalom, potpuno je antikatolički na temelju osobnog stava o proroku donositi stav o proroštvu.

Kada bi se istom logikom grubog omalovažavanja proročice koja je prenijela Isusove poruke analizirala na primjer proroštva dana preko Mojsija ili Davida morali bismo taj značajni dio Biblije odbaciti jer su ti proroci bili ubojice!

Sveti Pavao nas upravo upozorava na ovakve greške kada kaže: …proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite (1Sol 5,20-21).

Čitajući i provjeravajući sadržaj Knjige Istine koji je objavljivan od studenog 2010. sve do ožujka 2015. u vidu poruka putem interneta, uočio sam da se on fascinantno podudara sa Biblijom, kao i sa brojnim ranijim proroštvima (Fatima itd). Naime, Biblija jasno kaže da:

a) Knjiga Istine postoji (Dn 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine)

b) Sadržaj Knjige Istine je zapečačen (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu…), što je nakon Danijela vidio i Ivan u Otkrivenju: Otk 5,1 I vidjeh: na desnici Onoga koji sjedi na prijestolju – knjiga, iznutra i izvana ispisana, zapečaćena sa sedam pečata!

c) Ali u jednom trenutku povijesti knjiga će biti otpečačena i njen sadržaj objavljen (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka!). A tko će to učiniti čitamo u Otkrivenju 5,5 … Evo, pobijedi Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, on će otvoriti knjigu i sedam pečata njezinih.

I upravo to se i dogodilo u studenom 2010. kada je Isus počeo sa objavljivanjem sadržaja Knjige Istine, a koji precizno opisuje događaje koji će prethoditi Njegovom Drugom Dolasku!

Prvo na čega je Isus ukazivao bilo je odstupanje pape Benedikta XVI, u što je doista teško bilo povjerovati 2011. godine kada smo dočekali papu u Hrvatskoj! Samo nekoliko dana prije papina dolaska Isus preko Irske proročice kaže: “Molite sada za Mog voljenog Papu Benedikta. On je okružen vrlo moćnim neprijateljima Boga. Nezasitni su za moću i nadzorom nad Mojom Crkvom. Molitva može pomoći odgoditi njegov skori odlazak kada će biti prisiljen napustiti Vatikan kako je naviješteno.” (Knjiga Istine, 6.6.2011)

Kada sam takve poruke čitao 2010., 2011. i 2012. godine naravno da je teško bilo povjerovati da će se to stvarno i dogoditi. Ali kada se upravo takva nevjerojatna, šokantna stvar i dogodila, sa još više pažnje sam nastavio pratiti poruke Knjige Istine, jer kada se proroštvo ispuni onda ga doista treba uzeti za ozbiljno!

Ma dakako da je i moguće da je sve to plod slučajnosti, kao što je moguće i da je slučajno baš na dan odreknuća pape Benedikta grom puknuo u baziliku Svetog Petra u Rimu, glavnu papinsku crkvu u kojoj se nalazi i grobnica Svetog Petra, prvog pape.

Ali u svakom slučaju ispunjenje proroštava zahtjeva od nas ozbiljan pristup i analizu proroštava, a katastrofalna je greška aprirori odbacivanje radi osobnog stava o proroku ili proročici.

Uostalom, isto se dogodilo i prilikom Prvog Isusova Dolaska, kada su radi krive procjene svojih duhovnih pastira Izraelci odbacili svoga obećanog Mesiju. Stoga treba biti na oprezu da se to ne dogodi i nama prilikom Njegova Drugog Dolaska.

Interesantno je da su svi svećenici i teolozi koji su se negativno izrazili o ovom proroštvu učinili katastrofalnu teološku grešku na samom početku, krenuvši od teze da je za nas Biblija jedina Knjiga Istine i da druga ne postoji! Upravo Biblija, za koju znamo da sadrži Istinu, tvrdi da će Knjiga istine biti zapečačena do Vremena svršetka, a kako dobro znamo Biblija nije zapečačena nego je njen sadržaj poznat već tisućama godina! (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka!).

Inače, poruke potiču na molitvu i dublji i sadržajniji sakramentalni život, te na svakodnevno čitanje Biblije.

Detaljniju analizu Knjige Istine čitatelji mogu pročitati na http://darkar4.wix.com/knjigaistine.

Od uredništva bitno.net dobio sam slijedeći odgovor:

Poštovani,

rečenice od kojih je sastavljena Knjiga istine su uzete iz raznih proročkih knjiga privatnih objava i ponešto preoblikovane. Tako nešto može napraviti svaka inteligentna i obrazovana osoba koja se malo uputi u katoličku vjeru. Sami dijelovi navedene knjige tako sadržavaju rečenice koje mogu biti autentični poziv na obraćenje, produbljenje vjere isl., te se tako preko te knjige neka osoba može približiti i Bogu ukoliko ima zdravu i produbljenu vjeru. No kako ti spisi sadrže u sebi ozbiljne hereze i kako perfidno usmjeravaju vjernika da se odvoji od Crkve (OPASKA: ovo je dokaz da uredništvo bitno.net priča o nečemu što uopće ne poznaje, naime Knjiga Istine ni u ludilu ne poziva na odvajanje od Crkve, nego upravo suprotno, na vjernost Tijelu Kristovu do smrti!) itd (o svemu smo tome već pisali) odmah je jasno da poruke nisu autentične. Crkva je već davno izdala smjernice o tome kako razlikovati prave od lažnih poruka a kroz povijest duhovnosti bezbrojni su sveci i svetice iznjedrili kao glavni kriterij za prepoznavanje Sotone i njegovog djela – neposlušnost Crkvi. Naime, sotona može sve imitirati osim poslušnosti. Dakle, da ne duljimo, nema nikakve sumnje da je tzv. Knjiga istine djelo manipulacije i zla, makar, kako rekosmo, proročke rečenice preuzete iz drugih dijela i neznatno preoblikovane nose u sebi snagu Božje riječi koja može osobu čista srca pokrenuti na ljubav k Bogu. Vaše je pravo da vjerujete u vidjelicu i u Knjigu itd., i ne želimo ulaziti u daljnje rasprave oko knjige. Vjerujte što želite. Mi svoj sud podlažemo Crkvi i njenom vrhovnom poglavaru papi Franji koji je od Boga stavljen da vodi Crkvu u zajedništvu s biskupima. Ni jedna privatna objava nije nad Crkvom niti nad Objavom sadržanom u Svetom Pismu i Tradiciji Crkve i u ni jednu privatnu objavu, Crkva nas uči, nije potrebno vjerovati za spasenje.

Bog s vama i svako dobro.

Na ovu odbijenicu odgovorio sam ovako:

Hvala lijepo na odgovoru!

volio bih samo još da i dokažete vašu tvrdnju da je Knjiga istine sastavljena od raznih proročkih knjiga, što sasvim sigurno vama neće biti teško jer zasigurno ne bi bez čvrstih argumenata iznijeli tako tešku optužbu na račun Riječi koje je potpisao osobno Isus naš Spasitelj!

Dakle, molim da mi citirate tu proročku knjigu koja navodi da će baš papa Benedikt XVI, imenom i prezimenom, morati napustiti papinsku službu kako bi masoni infiltrirani u Crkvi mogli promijeniti vjekovni nauk Crkve!

Drugim riječima, citirajte mi tu proročku knjigu iz koje je irska proročica, po vašoj tvrdnji, prepisala ovo proroštvo potpisano od samog našeg Gospodina 11. veljače 2012.:

… a Moj siromašni Sveti Namjesnik, Papa Benedikt XIV, biti će protjeran sa Svete Stolice u Rimu.

(ovakvih poruka je došlo preko trideset u periodu 2010-2012.g)

Ili recimo odakle je prepisano ovo proroštvo

Oni moraju moliti snažno, jer će svi posvjedočiti posljedici ovog napada na Mog Svetog Namjesnika. Molite, molite, molite da se vidi što lažni prorok uistinu jest. Pazite na njegovo ponašanje. Njegova nastojanja oko tajnog plana. Način na koji će Moji svete sluge pasti sa strahopoštovanjem pred njegove noge. Oni slušaju pažljivo što on ima za reći.

Njegova poniznost bit će lažna.

Njegove namjere štetne, a njegova ljubav odisati će samo njim.

Vidjet će se kao netko tko unosi novine, pokretan – dašak svježeg zraka.

Vaš Božanski Spasitelj Isus Krist (Knjiga Istine, 5.3.2011)

Evo nadam se da ćete za ovo izdvojiti još par minuta vašeg dragocjenog vremena, kada već ne želite objaviti moj argumentirani odgovor, samo zato što se razlikuje od vašeg stava!

Bog vas blagoslovio, i umnožio plodove vašeg vrijednog rada u Božjem vinogradu!

Na ovaj moj mail upućen uredništvu bitno.net nisam dobio nikakav odgovor!

Zaključak: bitno.net je respektabilan portal sa velikim utjecajem na vjernike i ne bi smio pisati o ovako važnoj temi na tako nekompetentan način. Da bi se o nečemu pisalo trebalo bi barem nešto o tome znati! Ulog je ogroman: spasenje duša i život vječni u Kraljevstvu Božjem!

Feeling alone and depressed? Pray this prayer to St. Jude for hope

When the world turns to shades of black and gray, pray to St. Jude.
Depression affects everyone at some point during their lives. Whether it is severe depression or something more mild, we all know that feeling of being alone and forgotten. It can take us down a dark path, one where there is little light at the end of the tunnel.
The good news is that God wants to lift you out of that rut and bring you into the glorious light of day. Prayer, matched with proper medical attention, can be a powerful aid in bringing a person out of the depths of depression into a new life of Christian joy. Below is a powerful prayer to St. Jude, a saint who was often forgotten throughout history because of his name (in Latin his name is “Judas,” but he is not the same person as Judas Iscariot). Jude is a constant intercessor for all hopeless causes and wants to help you in your need.

St. Jude, friend to those in need, I am weary from grief, without joy, without hope, struggling to find the light I know is in my soul. I turn to you, my most trusted intercessor. Take away this emptiness and the pain of my broken heart. In your compassion, help my tears to lead me to a place of peace in my heart. Too long have I forgotten the goodness of God’s world. Heal me. I yearn to feel light, to feel joy. Envelop me in brightness, and do not hold back. And I promise, if I receive these gifts, I will share them always in your name. Amen.

If you find yourself in a state of darkness, the key is “to reach.”
The small framed unsigned print reads “Reach up as high as you can today, and God will reach down the rest of the way.” It’s my go-to quote for those times when I feel an emotional darkness—depression—coming on. For many of us this darkness is a familiar not-so-good old friend, the Black Dog mentioned by Sir Winston Churchill—or seasonal affective disorder.
The DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) has clinical definitions for depression, and there is as well the spiritual darkness that St. John of the Cross writes about in Dark Night of the Soul. However you’ve come to a depressive state, and for whatever history brought you there, the key in both of those dark times is to reach.

The state of darkness and depression is not a void. It is a space filled with insights that we are momentarily blinded to. When we try to go it alone, we are often too wearied to keep from going under, instead succumbing to the waves of hopelessness.

To reach is not an intuitive movement when psychologically and/or spiritually sinking into depression. Even though we’ve been taught that to despair is to turn our backs to God—which is a sin—there is another element to despairing that is sometimes overlooked. It comes from the Rule of St. Benedict, “In all things may God be glorified.”

In a recent confession, when I was in a season of depression, the priest gave me a very specific penance. I was to read about Jesus walking on stormy seas, and Peter’s fear in Matthew 14:30-31. Then reflect, specifically, on that moment when Peter is desperately reaching out to Our Lord—that second just before Jesus takes his hand.

It was a dark and doubt-filled moment for Peter, whose faith had faltered. It was also an intuitive response to a person physically drowning — reaching out, trying to grasp at anything to save his life.

Father gave me imagery by meditating on and fulfilling that penance; a metaphor to psychologically and spiritually reach for the hand of Christ. I was surprised by how quickly the instinct to survive spiritually soon matched the desire to live physically when exhausted and in deep waters.

Assured that the Lord had taken my hand so I will not drown, I often read this prayer, sometimes three times through!

Stay with me, Lord, for it is necessary to have you present so that I do not forget you. You know how easily I abandon you.
Stay with me, Lord, because I am weak, and I need your strength, so that I may not fall so often.
Stay with me, Lord, for you are my life, and without you, I am without fervor.
Stay with me, Lord, for you are my light, and without you, I am in darkness.
Stay with me, Lord, to show me your will.
Stay with me, Lord, so that I hear your voice and follow you.
Stay with me, Lord, for I desire to love you very much, and always be in your company.
Stay with me, Lord, if you wish me to be faithful to you.
Stay with me, Lord, for as poor as my soul is, I want it to be a place of consolation for you, a nest of love. Amen.
~St. Pio of Pietrelcina, Prayer After Communion

Depression is a battle, and for some of us a lifelong cross to bear. In bearing it as best we can while reaching up and out for help, we are led in to a deeper maturity of faith—which like most virtues, is not easily won.

I AM IMPLORING ALLL THOSE PEOPLE READING THIS TO PRAY FOR MY HEALING BOTH PHYSICALLY AND SPIRITUALLY ,THANK YOU JESUS AMEN

PETA NEDJELJA KROZ GODINU

I. VEČERNJA

R. Bože, u pomoć mi priteci.
O. Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen. Aleluja

HIMAN

Već žarko sunce zalazi,
O Svjetlosti neprolazna,
Jedinstvo, Trojstvo blaženo,
U srca naša svjetlost lij!

Mi ujutro ti pjevamo,
Mi uvečer te molimo,
Udostoj nas da smjerno te
Sa anđelima slavimo.

Sa Ocem skupa Sinu mu
I tebi, Duše Presveti,
Nek bude, ko što bila je,
U vijeke slava vječita. Amen.

ili

Dan osmi, osmo razdoblje,
Od drugih blista sjajnije
Jer tvoj ga uskrs posveti,
O pobjedniče Isuse.

Nek duša naša najprije
Sad s tobom, Krist, uskrsne
Da jednom tijela uskrsnu
Od druge smrti slobodna.

Gle, svi ćemo ti uskoro
Pohrlit, Kriste, u susret
Da vječno s tobom živimo,
Svoj uskrs s tobom slavimo.

Da tvoje lice gledamo
I tebi slični budemo,
Da spoznamo te kakav si,
Ti svjetlo i slatkoćo sva.

Ti sve nas tada predat ćeš
Pod Duha Svetog pečatom
Svom Ocu, Kralju svevišnjem,
Za vjekovječno kraljevstvo. Amen.

1^ Antifona
Nek mi se uzdigne Gospodine,
molitva kao kad pred lice tvoje.

PSALAM 141 (140) 1 – 9 Molitva u kušnji i progonstvu
I vinu se dim kadioni s molitvama svetih iz ruke anđeoske pred lice Božje (Otk, 8, 4)

Prizivljem te Gospodine, k meni pohitaj!
Slušaj glas moj kojim tebi vapijem!
Nek mi se uzdigne molitva
kao kad pred lice tvoje,
nek bude ko prinos večernji!

Na usta mi Gospodine, stražu postavi,
i stražare na vrata usana mojih!
Ne daj da mi se srce zlu prikloni,
da bezbožno počinim djela opaka;
i u društvu zlotvora*
da ne blagujem poslastica njihovih!
Nek me samo udari pravednik,
ljubav je što me kara,+
al’ ulje grešničko neće mi glavu pomazat; *
zloći njihovoj oprijet ću se uvijek
svojom molitvom.

Kad strovale niz hridinu suce njihove,
razumjet će kako blage bijahu riječi moje.
Kao kad orač ore i para zemlju,
tako će im se na rubu podzemlja kosti rasuti.
Ta u te su, Gospodine, uprte oči moje,
k tebi se utječem,
ne daj da mi duša propadne!
Čuvaj me od stupice koju postaviše meni,
od zamki zločinaca!

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

1^ Antifona
Nek mi se uzdigne Gospodine,
molitva kao kad pred lice tvoje.

2^ Antifona
Ti si mi, Gospodine, utočište,
ti si dio moj u zemlji živih.

PSALAM 142 (141) Ti si mi utočište
Krist u tjeskobi moli Oca »Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša…» (Mk 14, 33) i traži uskrsnuće na kojem Crkva svetaca temelji svoju vjeru (Usp Kasiodor).

Iz svega glasa vapijem Gospodinu,
iz svega glasa Gospodina zaklinjem.
Pred njim svoju izlijevam tužaljku,
tjeskobu svoju pred njim razastirem.

Ako duh moj i klone u meni,
ti put moj poznaješ.
Na putu kojim prolazim
potajnu mi zamku staviše.
Obazrem li se na desno i pogledam :*
nitko ne zna za mene.
Nemam kamo pobjeći,
nitko za moj život ne mari.

K tebi Gospodine vapijem; +
govorim: ti si moje utočište,*
ti si dio moj u zemlji živih.

Poslušaj moje vapaje,
jer sam veoma nevoljan.
Izbavi me od gonitelja mojih,
jer od mene oni su močniji.

Izbavi iz tamnice dušu moju
da zahvaljujem imenu tvojemu.
Oko mene će se okupiti pravednici
zbog dobra što si ga iskazao meni.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

2^ Antifona
Ti si mi, Gospodine, utočište,
ti si dio moj u zemlji živih.

3^ Antifona
Gospodin Isus ponizi sam sebe,
zato Bog njega preuzvisi za svagda.

Hvalospjev ( Fil 2, 6-11). Krist, sluga Božji

Isus Krist, trajni lik Božji.
nije se kao plijena držao
svoje jednakosti s Bogom,
nego sam sebe oplijeni
uzevši lik sluge +
postavši ljudima sličan:
obličjem čovjeku nalik,
ponizi sam sebe,+
poslušan do smrti,*
smrti na križu.

Zato ga Bog preuzvisi +
i darova mu ime,
ime nad svakim imenom,
da se na ime Isusovo
prigne svako koljeno
nebesnika, zemnika i podzemnika,
i svaki će jezik priznati: *
Isus Krist jest Gospodin!
na slavu Boga Oca.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

3^ Antifona
Gospodin Isus ponizi sam sebe,
zato Bog njega preuzvisi za svagda.

Kratko čitanje Rim 11, 33 – 36
O dubino bogatstva i mudrosti, i spoznanja Božjega! Kako li su nedokučivi sudovi i neistraživi putovi njegovi! Doista tko spozna misao Gospodnju, tko li mu bi savjetnikom? Ili: tko ga darom preteče da bi mu se uzvratiti moralo? Jer sve je od njega i po njemu i za njega! Njemu slava u vijekove! Amen.

Kratki otpjev
R. Kako su silna *djela tvoja Gospodine.
Kako su silna djela tvoja Gospodine.
O. Sve si mudro učinio . Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako su silna djela tvoja Gospodine.

Antifona uz Veliča
Godina A Budite poput svjetiljke
koja sja svima koji su u kući.

Godina B Uvečer, kad sunce zađe,
donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute.

Godina C Oko Isusa se gurao narod
da čuje riječ Božju.

EVANĐEOSKI HVALOSPJEV Lk 1, 46-5
Kliktaj duše u Gospodinu

Veliča * duša moja Gospodina
i klikće duh moj *
u Bogu mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje: *
odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni, *
sveto je ime njegovo.
Od koljena do koljena dobrota je njegova *
nad onima što se njega boje.

Iskaza snagu mišice svoje, *
rasprši oholice umišljene.
Silne zbaci s prijestolja, *
a uzvisi neznatne.
Gladne napuni dobrima, *
a bogate otpusti prazne.

Prihvati Izraela, slugu svoga, *
kako obeća ocima našim:
spomenuti se dobrote svoje *
prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen..

Antifona uz Veliča
Godina A Budite poput svjetiljke
koja sja svima koji su u kući.

Godina B Uvečer, kad sunce zađe,
donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute.

Godina C Oko Isusa se gurao narod
da čuje riječ Božju.

Prošnje
Jedinome Bogu, Ocu, Sinu i Duhu Svetomu, slavu iskažimo i usrdnom mu se molbom utecimo:

      Budi Gospodine uza svoj narod.

Gospodine sveti Oče, svemogući, daj da na našoj zemlji nikne pravda
− i tvoj narod uživa obilje mira.
Daj da mnoštvo naroda uđe u tvoje kraljevstvo
− te se tako svi ljudi i narodi spase.
Daj da supružnici ostanu u tvom miru i tvoju volju vrše
− te žive trajno u uzajamnoj ljubavi.
Gospodine nagradi sve naše dobročinitelje
− i daj im život vječni.
Pogledaj dobrostivo na sve koji su izgubili život u ratu ili su žrtve ljudske mržnje
− primi ih u nebeski pokoj.

Oče naš…

Molitva
Gospodine, tvoja nam je milost jedina nada, a tvoja zaštita jedina sigurnost. Molimo te: snaži svoju obitelj neprestanim dobročinstvima. Po Gospodinu.

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i priveo nas u život vječni.
O. Amen.

Blagoslivljamo Gospodina.
O. Bogu hvala.

SUBOTA

 1. NKG (II) – Svagdan ili: Sv. Jeronim Emiliani; ili: Sv. Jozefina Bakhita, djevica

MISNA ČITANJA
📖: 1Kr 3,4-13; Ps 119,9-14; Mk 6,30-34

Prvo čitanje: 1Kr 3,4-13
Podaj svome sluzi srce pronicavo da može suditi tvom narodu.

Čitanje Prve knjige o Kraljevima
U one dane: Salomon ode u Gibeon da ondje prinese žrtvu, jer to bijaše najveća uzvišica. Salomon prinese tisuću paljenica na tom žrtveniku. U Gibeonu se Gospodin javi Salomonu noću u snu. Bog reče: »Traži što da ti dadem.« Salomon odgovori: »Veoma si naklon bio svome sluzi Davidu, mome ocu, jer je hodio pred tobom u vjernosti, pravednosti i poštenju srca svoga; i sačuvao si mu tu veliku milost i dao si da jedan od njegovih sinova sjedi na njegovu prijestolju. Sada, Gospodine, Bože moj, ti si učinio kraljem slugu svoga na mjesto moga oca Davida, a ja sam još sasvim mlad, te još ne znam vladati.Tvoj je sluga usred naroda koji si izabrao; naroda brojnog, koji se ne da izbrojiti ni popisati. Podaj svome sluzi pronicavo srce da može suditi tvom narodu, razlikovati dobro od zla, jer tko bi mogao upravljati tvojim narodom koji je tako velik!«
Bijaše milo Gospodinu što je Salomon to zamolio. Zato mu Gospodin reče: »Jer si to tražio, a nisi iskao ni duga života, ni bogatstva, ni smrti svojih neprijatelja, nego pronicavosti u prosuđivanju pravice, evo ću učiniti po riječima tvojim: dajem ti srce mudro i razumno, kakvo nije imao nitko prije tebe niti će ga imati itko poslije tebe, ali ti dajem i što nisi tražio: bogatstvo i slavu kakve nema nitko među kraljevima.«
Riječ Gospodnja.

Otpjevni psalam: Ps 119,9-14
Pripjev: Nauči me, Gospodine, svojim pravilima!

Kako će mladić čistim sačuvati put svoj?
Čuvajući riječi tvoje.

Svim srcem svojim tebe tražim;
ne daj da zastranim od zapovijedi tvojih.

U srcu pohranih riječ tvoju,
da protiv tebe ne sagriješim.

Blagoslovljen si, Gospodine,
nauči me svojim pravilima.

Usnama svojim navješćujem
sudove usta tvojih.

Putu se propisa tvojih radujem
više no svemu bogatstvu.

Evanđelje: Mk 6,30-34
Bijahu kao ovce bez pastira.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Apostoli se skupiše oko Isusa i izvijestiše ga o svemu što su činili i naučavali. I reče im: »Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto, i otpočinite malo.« Jer mnogo je svijeta dolazilo i odlazilo pa nisu imali kada ni jesti. Otploviše dakle lađom na samotno mjesto, u osamu. No kad su odlazili, mnogi ih vidješe i prepoznaše te se pješice iz svih gradova strčaše onamo i pretekoše ih.
Kad iziđe, vidje silan svijet i sažali mu se jer bijahu kao ovce bez pastira pa ih stane poučavati mnogočemu.
Riječ Gospodnja.

SVETI JERONIM BIJA HRVAT A SVETA BAKHITA SRETNICA IME ZNACI BILA VERA ITALJANKA SVI ITALJANI SU MORI ZNACENJE AFRIKANSKOGA PORIJEKLA ROBOVA SLAVE SLAVAR
SV Jeronim bija hrvat

When we’re depressed or feeling blue, this prayer from Padre Pio is a way to reach out

If you find yourself in a state of darkness, the key is “to reach.”
The small framed unsigned print reads “Reach up as high as you can today, and God will reach down the rest of the way.” It’s my go-to quote for those times when I feel an emotional darkness—depression—coming on. For many of us this darkness is a familiar not-so-good old friend, the Black Dog mentioned by Sir Winston Churchill—or seasonal affective disorder.
The DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) has clinical definitions for depression, and there is as well the spiritual darkness that St. John of the Cross writes about in Dark Night of the Soul. However you’ve come to a depressive state, and for whatever history brought you there, the key in both of those dark times is to reach.

The state of darkness and depression is not a void. It is a space filled with insights that we are momentarily blinded to. When we try to go it alone, we are often too wearied to keep from going under, instead succumbing to the waves of hopelessness.

To reach is not an intuitive movement when psychologically and/or spiritually sinking into depression. Even though we’ve been taught that to despair is to turn our backs to God—which is a sin—there is another element to despairing that is sometimes overlooked. It comes from the Rule of St. Benedict, “In all things may God be glorified.”

In a recent confession, when I was in a season of depression, the priest gave me a very specific penance. I was to read about Jesus walking on stormy seas, and Peter’s fear in Matthew 14:30-31. Then reflect, specifically, on that moment when Peter is desperately reaching out to Our Lord—that second just before Jesus takes his hand.

It was a dark and doubt-filled moment for Peter, whose faith had faltered. It was also an intuitive response to a person physically drowning — reaching out, trying to grasp at anything to save his life.

Father gave me imagery by meditating on and fulfilling that penance; a metaphor to psychologically and spiritually reach for the hand of Christ. I was surprised by how quickly the instinct to survive spiritually soon matched the desire to live physically when exhausted and in deep waters.

Assured that the Lord had taken my hand so I will not drown, I often read this prayer, sometimes three times through!

Stay with me, Lord, for it is necessary to have you present so that I do not forget you. You know how easily I abandon you.
Stay with me, Lord, because I am weak, and I need your strength, so that I may not fall so often.
Stay with me, Lord, for you are my life, and without you, I am without fervor.
Stay with me, Lord, for you are my light, and without you, I am in darkness.
Stay with me, Lord, to show me your will.
Stay with me, Lord, so that I hear your voice and follow you.
Stay with me, Lord, for I desire to love you very much, and always be in your company.
Stay with me, Lord, if you wish me to be faithful to you.
Stay with me, Lord, for as poor as my soul is, I want it to be a place of consolation for you, a nest of love. Amen.
~St. Pio of Pietrelcina, Prayer After Communion

Depression is a battle, and for some of us a lifelong cross to bear. In bearing it as best we can while reaching up and out for help, we are led in to a deeper maturity of faith—which like most virtues, is not easily won.

KNJIGA ISTINE
Dn 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine.
Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu
knjigu do vremena svršetka!

Knjiga Istine – odgovor na sramotni članak na bitno.net
April 25, 2015

|

Donat Medo

8.travnja 2015. katolički portal bitno.net prenio iz irskih novina Irish mail on sunday članak pod nazivom Razotkrivena: Marija od Božjeg Milosrđa je Mary Carberry – propala poslovna žena koja psuje… (sramotni članak možete pročitati ovdje: http://www.bitno.net/vijesti/razotkrivena-marija-od-bozjeg-milosrda-je-mary-carberry-propala-poslovna-zena-koja-psuje-i-ne-vjeruje-u-boga/ ).

Nakon pročitanog teksta poslao sam uredništvu bitno.net kratki odgovor, za koji sam smatrao da zaslužuje objavu kako bi se čitatelji ovog portala mogli upoznati i sa drugačijim mišljenjem na temu Knjige Istine.

Za razliku od novinara koji je autor članka, i koji nije pročitao niti jednu jedinu poruku Knjige Istine, pročitao sam svih 1330 poruka barem dva puta, te smatram da je logično da se i moje mišljenje uzme u obzir, ako je već objavljeno mišljenje nekoga tko o temi o kojoj piše ne zna apsolutno ništa.

Evo mog odgovora, upućenog uredništvu bitno.net:

Knjiga Istine – stav jednog vjernika

Ovo pismo je odgovor na članak: Razotkrivena: Marija od Božjeg Milosrđa je Mary Carberry – propala poslovna žena koja psuje…,objavljen na bitno.NET 8. travnja 2015.

Nisam svećenik, niti teolog. Spadam među one koje je u spomenutom članku bitno.NET nazvao “naivnim ljudima” koji su pratili poruke žene koja se predstavljala kao Marija od Božjeg Milosrđa.

S obzirom na to da sam od samog početka pratio i barem dvaput pročitao svaku od 1330 poruka koje čine Knjigu Istine, smatram da imam što za reći o tom temi, tim više jer tekstove koji sotoniziraju ove poruke i osobu preko koje one dolaze pišu ljudi koji najčešće nisu pročitali niti jednu jedinu poruku!

A kada se pročita samo nekoliko poruka dolazi se do jasnog zaključka da je apsolutno NEMOGUĆE DA IH NAPIŠE NETKO TKO NE VJERUJE U BOGA I PSUJE! Uostalom, pozivam čitatelje kao i novinara naslovljenog članka da nasumce odabere nekoliko od 1330 poruka pa neka sam dođe do zaključka je li to moguće ili nije.

Uostalom, potpuno je antikatolički na temelju osobnog stava o proroku donositi stav o proroštvu.

Kada bi se istom logikom grubog omalovažavanja proročice koja je prenijela Isusove poruke analizirala na primjer proroštva dana preko Mojsija ili Davida morali bismo taj značajni dio Biblije odbaciti jer su ti proroci bili ubojice!

Sveti Pavao nas upravo upozorava na ovakve greške kada kaže: …proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite (1Sol 5,20-21).

Čitajući i provjeravajući sadržaj Knjige Istine koji je objavljivan od studenog 2010. sve do ožujka 2015. u vidu poruka putem interneta, uočio sam da se on fascinantno podudara sa Biblijom, kao i sa brojnim ranijim proroštvima (Fatima itd). Naime, Biblija jasno kaže da:

a) Knjiga Istine postoji (Dn 10,21 Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine)

b) Sadržaj Knjige Istine je zapečačen (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu…), što je nakon Danijela vidio i Ivan u Otkrivenju: Otk 5,1 I vidjeh: na desnici Onoga koji sjedi na prijestolju – knjiga, iznutra i izvana ispisana, zapečaćena sa sedam pečata!

c) Ali u jednom trenutku povijesti knjiga će biti otpečačena i njen sadržaj objavljen (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka!). A tko će to učiniti čitamo u Otkrivenju 5,5 … Evo, pobijedi Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, on će otvoriti knjigu i sedam pečata njezinih.

I upravo to se i dogodilo u studenom 2010. kada je Isus počeo sa objavljivanjem sadržaja Knjige Istine, a koji precizno opisuje događaje koji će prethoditi Njegovom Drugom Dolasku!

Prvo na čega je Isus ukazivao bilo je odstupanje pape Benedikta XVI, u što je doista teško bilo povjerovati 2011. godine kada smo dočekali papu u Hrvatskoj! Samo nekoliko dana prije papina dolaska Isus preko Irske proročice kaže: “Molite sada za Mog voljenog Papu Benedikta. On je okružen vrlo moćnim neprijateljima Boga. Nezasitni su za moću i nadzorom nad Mojom Crkvom. Molitva može pomoći odgoditi njegov skori odlazak kada će biti prisiljen napustiti Vatikan kako je naviješteno.” (Knjiga Istine, 6.6.2011)

Kada sam takve poruke čitao 2010., 2011. i 2012. godine naravno da je teško bilo povjerovati da će se to stvarno i dogoditi. Ali kada se upravo takva nevjerojatna, šokantna stvar i dogodila, sa još više pažnje sam nastavio pratiti poruke Knjige Istine, jer kada se proroštvo ispuni onda ga doista treba uzeti za ozbiljno!

Ma dakako da je i moguće da je sve to plod slučajnosti, kao što je moguće i da je slučajno baš na dan odreknuća pape Benedikta grom puknuo u baziliku Svetog Petra u Rimu, glavnu papinsku crkvu u kojoj se nalazi i grobnica Svetog Petra, prvog pape.

Ali u svakom slučaju ispunjenje proroštava zahtjeva od nas ozbiljan pristup i analizu proroštava, a katastrofalna je greška aprirori odbacivanje radi osobnog stava o proroku ili proročici.

Uostalom, isto se dogodilo i prilikom Prvog Isusova Dolaska, kada su radi krive procjene svojih duhovnih pastira Izraelci odbacili svoga obećanog Mesiju. Stoga treba biti na oprezu da se to ne dogodi i nama prilikom Njegova Drugog Dolaska.

Interesantno je da su svi svećenici i teolozi koji su se negativno izrazili o ovom proroštvu učinili katastrofalnu teološku grešku na samom početku, krenuvši od teze da je za nas Biblija jedina Knjiga Istine i da druga ne postoji! Upravo Biblija, za koju znamo da sadrži Istinu, tvrdi da će Knjiga istine biti zapečačena do Vremena svršetka, a kako dobro znamo Biblija nije zapečačena nego je njen sadržaj poznat već tisućama godina! (Dn 12,4 A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka!).

Inače, poruke potiču na molitvu i dublji i sadržajniji sakramentalni život, te na svakodnevno čitanje Biblije.

Detaljniju analizu Knjige Istine čitatelji mogu pročitati na http://darkar4.wix.com/knjigaistine.

Od uredništva bitno.net dobio sam slijedeći odgovor:

Poštovani,

rečenice od kojih je sastavljena Knjiga istine su uzete iz raznih proročkih knjiga privatnih objava i ponešto preoblikovane. Tako nešto može napraviti svaka inteligentna i obrazovana osoba koja se malo uputi u katoličku vjeru. Sami dijelovi navedene knjige tako sadržavaju rečenice koje mogu biti autentični poziv na obraćenje, produbljenje vjere isl., te se tako preko te knjige neka osoba može približiti i Bogu ukoliko ima zdravu i produbljenu vjeru. No kako ti spisi sadrže u sebi ozbiljne hereze i kako perfidno usmjeravaju vjernika da se odvoji od Crkve (OPASKA: ovo je dokaz da uredništvo bitno.net priča o nečemu što uopće ne poznaje, naime Knjiga Istine ni u ludilu ne poziva na odvajanje od Crkve, nego upravo suprotno, na vjernost Tijelu Kristovu do smrti!) itd (o svemu smo tome već pisali) odmah je jasno da poruke nisu autentične. Crkva je već davno izdala smjernice o tome kako razlikovati prave od lažnih poruka a kroz povijest duhovnosti bezbrojni su sveci i svetice iznjedrili kao glavni kriterij za prepoznavanje Sotone i njegovog djela – neposlušnost Crkvi. Naime, sotona može sve imitirati osim poslušnosti. Dakle, da ne duljimo, nema nikakve sumnje da je tzv. Knjiga istine djelo manipulacije i zla, makar, kako rekosmo, proročke rečenice preuzete iz drugih dijela i neznatno preoblikovane nose u sebi snagu Božje riječi koja može osobu čista srca pokrenuti na ljubav k Bogu. Vaše je pravo da vjerujete u vidjelicu i u Knjigu itd., i ne želimo ulaziti u daljnje rasprave oko knjige. Vjerujte što želite. Mi svoj sud podlažemo Crkvi i njenom vrhovnom poglavaru papi Franji koji je od Boga stavljen da vodi Crkvu u zajedništvu s biskupima. Ni jedna privatna objava nije nad Crkvom niti nad Objavom sadržanom u Svetom Pismu i Tradiciji Crkve i u ni jednu privatnu objavu, Crkva nas uči, nije potrebno vjerovati za spasenje.

Bog s vama i svako dobro.

Na ovu odbijenicu odgovorio sam ovako:

Hvala lijepo na odgovoru!

volio bih samo još da i dokažete vašu tvrdnju da je Knjiga istine sastavljena od raznih proročkih knjiga, što sasvim sigurno vama neće biti teško jer zasigurno ne bi bez čvrstih argumenata iznijeli tako tešku optužbu na račun Riječi koje je potpisao osobno Isus naš Spasitelj!

Dakle, molim da mi citirate tu proročku knjigu koja navodi da će baš papa Benedikt XVI, imenom i prezimenom, morati napustiti papinsku službu kako bi masoni infiltrirani u Crkvi mogli promijeniti vjekovni nauk Crkve!

Drugim riječima, citirajte mi tu proročku knjigu iz koje je irska proročica, po vašoj tvrdnji, prepisala ovo proroštvo potpisano od samog našeg Gospodina 11. veljače 2012.:

… a Moj siromašni Sveti Namjesnik, Papa Benedikt XIV, biti će protjeran sa Svete Stolice u Rimu.

(ovakvih poruka je došlo preko trideset u periodu 2010-2012.g)

Ili recimo odakle je prepisano ovo proroštvo

Oni moraju moliti snažno, jer će svi posvjedočiti posljedici ovog napada na Mog Svetog Namjesnika. Molite, molite, molite da se vidi što lažni prorok uistinu jest. Pazite na njegovo ponašanje. Njegova nastojanja oko tajnog plana. Način na koji će Moji svete sluge pasti sa strahopoštovanjem pred njegove noge. Oni slušaju pažljivo što on ima za reći.

Njegova poniznost bit će lažna.

Njegove namjere štetne, a njegova ljubav odisati će samo njim.

Vidjet će se kao netko tko unosi novine, pokretan – dašak svježeg zraka.

Vaš Božanski Spasitelj Isus Krist (Knjiga Istine, 5.3.2011)

Evo nadam se da ćete za ovo izdvojiti još par minuta vašeg dragocjenog vremena, kada već ne želite objaviti moj argumentirani odgovor, samo zato što se razlikuje od vašeg stava!

Bog vas blagoslovio, i umnožio plodove vašeg vrijednog rada u Božjem vinogradu!

Na ovaj moj mail upućen uredništvu bitno.net nisam dobio nikakav odgovor!

Zaključak: bitno.net je respektabilan portal sa velikim utjecajem na vjernike i ne bi smio pisati o ovako važnoj temi na tako nekompetentan način. Da bi se o nečemu pisalo trebalo bi barem nešto o tome znati! Ulog je ogroman: spasenje duša i život vječni u Kraljevstvu Božjem!

Feeling alone and depressed? Pray this prayer to St. Jude for hope

When the world turns to shades of black and gray, pray to St. Jude.
Depression affects everyone at some point during their lives. Whether it is severe depression or something more mild, we all know that feeling of being alone and forgotten. It can take us down a dark path, one where there is little light at the end of the tunnel.
The good news is that God wants to lift you out of that rut and bring you into the glorious light of day. Prayer, matched with proper medical attention, can be a powerful aid in bringing a person out of the depths of depression into a new life of Christian joy. Below is a powerful prayer to St. Jude, a saint who was often forgotten throughout history because of his name (in Latin his name is “Judas,” but he is not the same person as Judas Iscariot). Jude is a constant intercessor for all hopeless causes and wants to help you in your need.

St. Jude, friend to those in need, I am weary from grief, without joy, without hope, struggling to find the light I know is in my soul. I turn to you, my most trusted intercessor. Take away this emptiness and the pain of my broken heart. In your compassion, help my tears to lead me to a place of peace in my heart. Too long have I forgotten the goodness of God’s world. Heal me. I yearn to feel light, to feel joy. Envelop me in brightness, and do not hold back. And I promise, if I receive these gifts, I will share them always in your name. Amen.

If you find yourself in a state of darkness, the key is “to reach.”
The small framed unsigned print reads “Reach up as high as you can today, and God will reach down the rest of the way.” It’s my go-to quote for those times when I feel an emotional darkness—depression—coming on. For many of us this darkness is a familiar not-so-good old friend, the Black Dog mentioned by Sir Winston Churchill—or seasonal affective disorder.
The DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) has clinical definitions for depression, and there is as well the spiritual darkness that St. John of the Cross writes about in Dark Night of the Soul. However you’ve come to a depressive state, and for whatever history brought you there, the key in both of those dark times is to reach.

The state of darkness and depression is not a void. It is a space filled with insights that we are momentarily blinded to. When we try to go it alone, we are often too wearied to keep from going under, instead succumbing to the waves of hopelessness.

To reach is not an intuitive movement when psychologically and/or spiritually sinking into depression. Even though we’ve been taught that to despair is to turn our backs to God—which is a sin—there is another element to despairing that is sometimes overlooked. It comes from the Rule of St. Benedict, “In all things may God be glorified.”

In a recent confession, when I was in a season of depression, the priest gave me a very specific penance. I was to read about Jesus walking on stormy seas, and Peter’s fear in Matthew 14:30-31. Then reflect, specifically, on that moment when Peter is desperately reaching out to Our Lord—that second just before Jesus takes his hand.

It was a dark and doubt-filled moment for Peter, whose faith had faltered. It was also an intuitive response to a person physically drowning — reaching out, trying to grasp at anything to save his life.

Father gave me imagery by meditating on and fulfilling that penance; a metaphor to psychologically and spiritually reach for the hand of Christ. I was surprised by how quickly the instinct to survive spiritually soon matched the desire to live physically when exhausted and in deep waters.

Assured that the Lord had taken my hand so I will not drown, I often read this prayer, sometimes three times through!

Stay with me, Lord, for it is necessary to have you present so that I do not forget you. You know how easily I abandon you.
Stay with me, Lord, because I am weak, and I need your strength, so that I may not fall so often.
Stay with me, Lord, for you are my life, and without you, I am without fervor.
Stay with me, Lord, for you are my light, and without you, I am in darkness.
Stay with me, Lord, to show me your will.
Stay with me, Lord, so that I hear your voice and follow you.
Stay with me, Lord, for I desire to love you very much, and always be in your company.
Stay with me, Lord, if you wish me to be faithful to you.
Stay with me, Lord, for as poor as my soul is, I want it to be a place of consolation for you, a nest of love. Amen.
~St. Pio of Pietrelcina, Prayer After Communion

Depression is a battle, and for some of us a lifelong cross to bear. In bearing it as best we can while reaching up and out for help, we are led in to a deeper maturity of faith—which like most virtues, is not easily won.

I AM IMPLORING ALLL THOSE PEOPLE READING THIS TO PRAY FOR MY HEALING BOTH PHYSICALLY AND SPIRITUALLY ,THANK YOU JESUS AMEN

PETA NEDJELJA KROZ GODINU

I. VEČERNJA

R. Bože, u pomoć mi priteci.
O. Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen. Aleluja

HIMAN

Već žarko sunce zalazi,
O Svjetlosti neprolazna,
Jedinstvo, Trojstvo blaženo,
U srca naša svjetlost lij!

Mi ujutro ti pjevamo,
Mi uvečer te molimo,
Udostoj nas da smjerno te
Sa anđelima slavimo.

Sa Ocem skupa Sinu mu
I tebi, Duše Presveti,
Nek bude, ko što bila je,
U vijeke slava vječita. Amen.

ili

Dan osmi, osmo razdoblje,
Od drugih blista sjajnije
Jer tvoj ga uskrs posveti,
O pobjedniče Isuse.

Nek duša naša najprije
Sad s tobom, Krist, uskrsne
Da jednom tijela uskrsnu
Od druge smrti slobodna.

Gle, svi ćemo ti uskoro
Pohrlit, Kriste, u susret
Da vječno s tobom živimo,
Svoj uskrs s tobom slavimo.

Da tvoje lice gledamo
I tebi slični budemo,
Da spoznamo te kakav si,
Ti svjetlo i slatkoćo sva.

Ti sve nas tada predat ćeš
Pod Duha Svetog pečatom
Svom Ocu, Kralju svevišnjem,
Za vjekovječno kraljevstvo. Amen.

1^ Antifona
Nek mi se uzdigne Gospodine,
molitva kao kad pred lice tvoje.

PSALAM 141 (140) 1 – 9 Molitva u kušnji i progonstvu
I vinu se dim kadioni s molitvama svetih iz ruke anđeoske pred lice Božje (Otk, 8, 4)

Prizivljem te Gospodine, k meni pohitaj!
Slušaj glas moj kojim tebi vapijem!
Nek mi se uzdigne molitva
kao kad pred lice tvoje,
nek bude ko prinos večernji!

Na usta mi Gospodine, stražu postavi,
i stražare na vrata usana mojih!
Ne daj da mi se srce zlu prikloni,
da bezbožno počinim djela opaka;
i u društvu zlotvora*
da ne blagujem poslastica njihovih!
Nek me samo udari pravednik,
ljubav je što me kara,+
al’ ulje grešničko neće mi glavu pomazat; *
zloći njihovoj oprijet ću se uvijek
svojom molitvom.

Kad strovale niz hridinu suce njihove,
razumjet će kako blage bijahu riječi moje.
Kao kad orač ore i para zemlju,
tako će im se na rubu podzemlja kosti rasuti.
Ta u te su, Gospodine, uprte oči moje,
k tebi se utječem,
ne daj da mi duša propadne!
Čuvaj me od stupice koju postaviše meni,
od zamki zločinaca!

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

1^ Antifona
Nek mi se uzdigne Gospodine,
molitva kao kad pred lice tvoje.

2^ Antifona
Ti si mi, Gospodine, utočište,
ti si dio moj u zemlji živih.

PSALAM 142 (141) Ti si mi utočište
Krist u tjeskobi moli Oca »Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša…» (Mk 14, 33) i traži uskrsnuće na kojem Crkva svetaca temelji svoju vjeru (Usp Kasiodor).

Iz svega glasa vapijem Gospodinu,
iz svega glasa Gospodina zaklinjem.
Pred njim svoju izlijevam tužaljku,
tjeskobu svoju pred njim razastirem.

Ako duh moj i klone u meni,
ti put moj poznaješ.
Na putu kojim prolazim
potajnu mi zamku staviše.
Obazrem li se na desno i pogledam :*
nitko ne zna za mene.
Nemam kamo pobjeći,
nitko za moj život ne mari.

K tebi Gospodine vapijem; +
govorim: ti si moje utočište,*
ti si dio moj u zemlji živih.

Poslušaj moje vapaje,
jer sam veoma nevoljan.
Izbavi me od gonitelja mojih,
jer od mene oni su močniji.

Izbavi iz tamnice dušu moju
da zahvaljujem imenu tvojemu.
Oko mene će se okupiti pravednici
zbog dobra što si ga iskazao meni.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

2^ Antifona
Ti si mi, Gospodine, utočište,
ti si dio moj u zemlji živih.

3^ Antifona
Gospodin Isus ponizi sam sebe,
zato Bog njega preuzvisi za svagda.

Hvalospjev ( Fil 2, 6-11). Krist, sluga Božji

Isus Krist, trajni lik Božji.
nije se kao plijena držao
svoje jednakosti s Bogom,
nego sam sebe oplijeni
uzevši lik sluge +
postavši ljudima sličan:
obličjem čovjeku nalik,
ponizi sam sebe,+
poslušan do smrti,*
smrti na križu.

Zato ga Bog preuzvisi +
i darova mu ime,
ime nad svakim imenom,
da se na ime Isusovo
prigne svako koljeno
nebesnika, zemnika i podzemnika,
i svaki će jezik priznati: *
Isus Krist jest Gospodin!
na slavu Boga Oca.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen

3^ Antifona
Gospodin Isus ponizi sam sebe,
zato Bog njega preuzvisi za svagda.

Kratko čitanje Rim 11, 33 – 36
O dubino bogatstva i mudrosti, i spoznanja Božjega! Kako li su nedokučivi sudovi i neistraživi putovi njegovi! Doista tko spozna misao Gospodnju, tko li mu bi savjetnikom? Ili: tko ga darom preteče da bi mu se uzvratiti moralo? Jer sve je od njega i po njemu i za njega! Njemu slava u vijekove! Amen.

Kratki otpjev
R. Kako su silna *djela tvoja Gospodine.
Kako su silna djela tvoja Gospodine.
O. Sve si mudro učinio . Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako su silna djela tvoja Gospodine.

Antifona uz Veliča
Godina A Budite poput svjetiljke
koja sja svima koji su u kući.

Godina B Uvečer, kad sunce zađe,
donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute.

Godina C Oko Isusa se gurao narod
da čuje riječ Božju.

EVANĐEOSKI HVALOSPJEV Lk 1, 46-5
Kliktaj duše u Gospodinu

Veliča * duša moja Gospodina
i klikće duh moj *
u Bogu mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje: *
odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
Jer velika mi djela učini Svesilni, *
sveto je ime njegovo.
Od koljena do koljena dobrota je njegova *
nad onima što se njega boje.

Iskaza snagu mišice svoje, *
rasprši oholice umišljene.
Silne zbaci s prijestolja, *
a uzvisi neznatne.
Gladne napuni dobrima, *
a bogate otpusti prazne.

Prihvati Izraela, slugu svoga, *
kako obeća ocima našim:
spomenuti se dobrote svoje *
prema Abrahamu i potomstvu njegovu dovijeka.

Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova. Amen..

Antifona uz Veliča
Godina A Budite poput svjetiljke
koja sja svima koji su u kući.

Godina B Uvečer, kad sunce zađe,
donošahu preda nj sve bolesne i opsjednute.

Godina C Oko Isusa se gurao narod
da čuje riječ Božju.

Prošnje
Jedinome Bogu, Ocu, Sinu i Duhu Svetomu, slavu iskažimo i usrdnom mu se molbom utecimo:

      Budi Gospodine uza svoj narod.

Gospodine sveti Oče, svemogući, daj da na našoj zemlji nikne pravda
− i tvoj narod uživa obilje mira.
Daj da mnoštvo naroda uđe u tvoje kraljevstvo
− te se tako svi ljudi i narodi spase.
Daj da supružnici ostanu u tvom miru i tvoju volju vrše
− te žive trajno u uzajamnoj ljubavi.
Gospodine nagradi sve naše dobročinitelje
− i daj im život vječni.
Pogledaj dobrostivo na sve koji su izgubili život u ratu ili su žrtve ljudske mržnje
− primi ih u nebeski pokoj.

Oče naš…

Molitva
Gospodine, tvoja nam je milost jedina nada, a tvoja zaštita jedina sigurnost. Molimo te: snaži svoju obitelj neprestanim dobročinstvima. Po Gospodinu.

Blagoslovio nas svemogući Bog, sačuvao nas od svakoga zla i priveo nas u život vječni.
O. Amen.

Blagoslivljamo Gospodina.
O. Bogu hvala.

SUBOTA

 1. NKG (II) – Svagdan ili: Sv. Jeronim Emiliani; ili: Sv. Jozefina Bakhita, djevica

MISNA ČITANJA
📖: 1Kr 3,4-13; Ps 119,9-14; Mk 6,30-34

Prvo čitanje: 1Kr 3,4-13
Podaj svome sluzi srce pronicavo da može suditi tvom narodu.

Čitanje Prve knjige o Kraljevima
U one dane: Salomon ode u Gibeon da ondje prinese žrtvu, jer to bijaše najveća uzvišica. Salomon prinese tisuću paljenica na tom žrtveniku. U Gibeonu se Gospodin javi Salomonu noću u snu. Bog reče: »Traži što da ti dadem.« Salomon odgovori: »Veoma si naklon bio svome sluzi Davidu, mome ocu, jer je hodio pred tobom u vjernosti, pravednosti i poštenju srca svoga; i sačuvao si mu tu veliku milost i dao si da jedan od njegovih sinova sjedi na njegovu prijestolju. Sada, Gospodine, Bože moj, ti si učinio kraljem slugu svoga na mjesto moga oca Davida, a ja sam još sasvim mlad, te još ne znam vladati.Tvoj je sluga usred naroda koji si izabrao; naroda brojnog, koji se ne da izbrojiti ni popisati. Podaj svome sluzi pronicavo srce da može suditi tvom narodu, razlikovati dobro od zla, jer tko bi mogao upravljati tvojim narodom koji je tako velik!«
Bijaše milo Gospodinu što je Salomon to zamolio. Zato mu Gospodin reče: »Jer si to tražio, a nisi iskao ni duga života, ni bogatstva, ni smrti svojih neprijatelja, nego pronicavosti u prosuđivanju pravice, evo ću učiniti po riječima tvojim: dajem ti srce mudro i razumno, kakvo nije imao nitko prije tebe niti će ga imati itko poslije tebe, ali ti dajem i što nisi tražio: bogatstvo i slavu kakve nema nitko među kraljevima.«
Riječ Gospodnja.

Otpjevni psalam: Ps 119,9-14
Pripjev: Nauči me, Gospodine, svojim pravilima!

Kako će mladić čistim sačuvati put svoj?
Čuvajući riječi tvoje.

Svim srcem svojim tebe tražim;
ne daj da zastranim od zapovijedi tvojih.

U srcu pohranih riječ tvoju,
da protiv tebe ne sagriješim.

Blagoslovljen si, Gospodine,
nauči me svojim pravilima.

Usnama svojim navješćujem
sudove usta tvojih.

Putu se propisa tvojih radujem
više no svemu bogatstvu.

Evanđelje: Mk 6,30-34
Bijahu kao ovce bez pastira.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku
U ono vrijeme: Apostoli se skupiše oko Isusa i izvijestiše ga o svemu što su činili i naučavali. I reče im: »Hajdete i vi u osamu, na samotno mjesto, i otpočinite malo.« Jer mnogo je svijeta dolazilo i odlazilo pa nisu imali kada ni jesti. Otploviše dakle lađom na samotno mjesto, u osamu. No kad su odlazili, mnogi ih vidješe i prepoznaše te se pješice iz svih gradova strčaše onamo i pretekoše ih.
Kad iziđe, vidje silan svijet i sažali mu se jer bijahu kao ovce bez pastira pa ih stane poučavati mnogočemu.
Riječ Gospodnja.
Our Lady of the Bowed Head is in Vienna.
“The beauty of the images moves me to contemplation, as a meadow delights the eyes and subtly infuses the soul with the glory of God.” St. John Damascene

The story of Our Lady of the Bowed Head begins in Sicily in 1610. A Carmelite monk, by the name of Dominic of Jesus and Mary, was charged with inspecting an old, broken down house to see if it might be suitable to convert into a monastery. As he walked around the grounds, he passed a pile of trash. Giving the debris a cursory look, Friar Dominic kept on walking. Suddenly he stopped. Something or someone was telling him to go back and look closer at the trash.

He heeded the prompt and returned to the garbage pile. He grabbed a broken stick and began separating the mounds of junk. When he saw the edge of a picture frame, he paused. He carefully pushed away the debris that surrounded what he now realized was a painting. Rescuing the artwork from its impending fate, he pulled it out and discovered it was an old oil painting of the Blessed Virgin Mary.

He could not believe someone had thrown such a beautiful picture of the Blessed Mother in the garbage. Friar Dominic wrote that the first thing he did was to apologize to Mary. He said, “I am sorry, dear Mother, that someone has treated thy image in such a terrible manner. I will take it back to the monastery with me and fix it up, and I will give thee the homage which thou so rightly deserve.”

Dominic did indeed, take it back to the monastery, and restore it as best he could. He hung the picture in his cell and every day gave Mary the attention, reverence, and devotion that was due her. He prayed to Our Lady with an increased exuberance asking her for the grace to please Jesus in all things.

One day when Dominic was cleaning his cell, the sunlight happened to land on the picture. Dominic thought there was dust on the painting and went over to clean it. The humble friar felt that he had been remiss in his duties and, raising his eyes to heaven, apologized to Our Lady for having neglected her painting. He even apologized for using the old rag he had.

As he proceeded to dust the picture, Our Lady’s face began to move, and she smiled at the priest. Dominic was not sure what was happening and then Our Lady spoke to him, saying, “Fear not, my son, for your request is granted! Your prayer will be answered and will be part of the reward, which you will receive for the love that you have for my Son Jesus and myself.”

She proceeded to tell him that she would grant him any favor he wanted. He asked for Her to help his friend be released from Purgatory. She told him, “Dominic, my son, I will deliver this soul from Purgatory if you will make many sacrifices and will have many Masses offered for this soul.” Then the apparition of Mary faded away.

The apparition of Our Lady vanished and Friar Dominic knew he had to share the painting with everyone. It was placed in the Oratory of St. Charles located next to the Church of Santa Maria de la Scale.

The painting remained in the Church of Santa Maria de la Scale until Dominic’s death in 1630. Then it was loaned to the Duke of Bavaria, Maximilian. Later it was loaned to Emperor Ferdinand II and then returned to the Carmelite Fathers after Ferdinand’s death in 1655. In 1901 a new church was built in Vienna and the image was given a place of honor there.

Today it is in the monastery Church of Vienna Dobling. On September 27, 1931, it was solemnly crowned by Pope Pius XI – the 300th anniversary of its arrival in Vienna.

Fr. Dominic was declared Venerable by St. Pius X in 1907.

The Way, The Truth, And The Life: Tabernacle Series Part 4
Exodus 25:1-9
“Then the LORD spoke to Moses, saying: ‘Speak to the children of Israel, that they bring Me an offering. From everyone who gives it willingly with his heart you shall take My offering.
And this is the offering which you shall take from them: gold, silver, and bronze; blue, purple, and scarlet thread, fine linen, and goats’ hair; ram skins dyed red, badger skins, and acacia wood; oil for the light, and spices for the anointing oil and for the sweet incense; onyx stones, and stones to be set in the ephod and in the breastplate. And let them make Me a sanctuary, that I may dwell among them.
According to all that I show you, that is, the pattern of the tabernacle and the pattern of all its furnishings, just so you shall make it.’”

(The Holy Place)

The difference between God’s priority and man’s is VERY telling in this: Only ONE chapter in the entire Bible is devoted to creation, with which humans seem endlessly fascinated. In stark contrast, there are no less that SEVEN CHAPTERS devoted to the construction of the tabernacle, it’s furnishings, and the priestly garments. It’s crystal clear to me what, or more to the point, “Who,” is foremost on our Father’s mind: JESUS! So, that’s what we’re going to study…..well, one of the things.

Replica Of Heaven.
God described everything to Moses about how to build His Tabernacle down to the most minute detail up on Mt. Sinai. He even imparted special inspiration and skill to the artisans and craftsmen among them who would make all the artifacts and every priestly garment.

The Apostle John, while on the island of Patmos, was transported in the spirit to the real Tabernacle in heaven and saw it with his own eyes. (The one Moses built was only a miniature replica). He wrote about his experience in the first chapter of Revelation. From his description, you can tell exactly where he was standing and in which direction he was facing:

Revelation 1:10-12
10 “I was in the Spirit on the Lord’s Day, and I heard BEHIND ME a loud voice, as of a trumpet, saying,
11 “I am the Alpha and Omega, the First and the Last,” and “What you see, write in a book and send it to the seven churches which are in Asia: To Ephesus, to Smyrna, to Pergamos, to Thyatira, to Sardis, to Philadelphia, and o Laodicea.
12 “Then I {John} turned to see the voice that spoke with me. And having turned I saw seven golden lampstands, 13 and in the midst of the seven lampstands One {Jesus} like the Son of Man, clothed with a garment down to the feet and girded about the chest with a golden band.”

The Holy Place.
The entrance to the Holy Place, as well as the outer court was on the EAST SIDE of the Tabernacle. As you entered there, the table of showbread would be on your right, the altar of incense directly ahead of you in front of the veil, and the menorah to your left. You are facing WEST.

John said in the scripture above that he turned around to face the voice he heard speaking BEHIND HIM. That means he was facing the table of shewbread, or Northward. When he turned around to see the seven golden lamp stands, he would have turned to face the SOUTH SIDE of the Holy place.

Here we have the occurrence again of the number FOUR: East, West, North, South. This depicts the FOUR “corners” of the cross which is effectual for the FOUR “corners” of the world!

(For more information on the importance and significance of the mentioning of the four directions, follow the link below:
(https://emmausroadministries.international/2016/03/31/gods-protection-plan-tabernacle-series-part-8/)

(The outer court.)

The Way.
Rabbinical tradition refers to the entrance of the outer court as “The Way,” where the bronze altar is located. Bronze in the Bible typifies judgment. The bronze altar, shaped like a cross, reminds us of the cross where all our sins were judged: Past, present and future.

Keep in mind now that ALL YOUR SINS WERE FUTURE WHEN JESUS DIED.

thinking

Spiritual Childhood.
The outer court depicts salvation, yes, but it is also a picture of judgmental attitudes toward sin and sinners; Spiritual childhood, if you will. Many Christians and churches, never seem to grow past this outer court stage, apparently content to dwell there.
God still loves them, of course, and they are still IN the tabernacle, meaning they are still saved and going to heaven when they die. But He expects all of us to grow up; to come into the Holy Place and, ultimately, into the Holy of Holies: The place of pure grace. He wants us to grow in our faith, trust, and love and, especially, in our knowledge of Jesus.

Church, we were not given the ministry of judgment but of RECONCILIATION. Soon enough, Judgment Day will come…..but it is not here yet. We need to stick to our program, preach the gospel, and see to it that as many people as possible get saved!

FAITH.
In order come to Christ and be born again, you must have faith, so the outer court is also a picture of “FAITH.” As your knowledge of Jesus increases, so does your faith and trust.
This growth takes you from the outer court into the next phase of spiritual growth: The Holy Place. Here you learn even more about Jesus’ beauty, glory, and His love for you. 💖

The Truth.

The next part of the tabernacle is called the “Holy Place.” In Rabbinical tradition, its entrance was called “THE TRUTH.” Herein was contained the seven branch menorah, the table of showbread (a typology of communion), and the altar of incense, depicting the prayers of the saints. Only members of the priestly tribe were allowed to enter here. The average Israelite was excluded.

All of these furnishings are pictures of the Church. She gives light to the world, represented by the Menorah; she celebrates the death of our Lord and Savior, Jesus Christ, by holy communion; and the prayers of all her saints ascend to God like sweet smelling perfume and activate her covenant with God.

It is here that you can see the veil which separated the Holy Place from the Holy of Holies. On the other side of it was the Ark of the covenant. Woven into the veil were FOUR pictures as shown below: A Lion, an Ox, the face of a Man, and a flying Eagle. We will discuss their meanings in greater detail in part 5 of this series.

(The Holy Place)

Hope.

The Church is the entity which teaches the world about the “HOPE” of eternal salvation in Jesus and of the rapture of the Church before the Tribulation. Prophetically speaking, most of the Church today is here, in this in-between place: In between the bronze of the outer court (judgment) and the pure Grace of the “Kadoshim: the Holy of Holies.”

You have come to this in-between place because you have grown in your faith. Where once all you knew was forgiveness of your sins, you may also have been a little afraid of God, not completely sure of His love for you.

Here in the Holy Place, you have now learned to have HOPE: A confident expectation of good things from God. Your trust in Him begins to grow deeper, but there may still be some confusion about Him.

Winds Of Doctrines.

In this middle ground are many winds of doctrine, controversy, and great confusion about the finished work of Jesus, such as “Are we under law? Are we under Grace? Are we saved by grace but preserve it by our good works? Does grace produce licentiousness? Are we eternally secure or not? Can a Christian commit the unpardonable sin? What is the unpardonable sin?” On and on it goes.

(For more on the unpardonable sin, you may follow the link below:
https://emmausroadministries.international/2016/06/18/the-un-pardonable-sin/)

You see? MUCH confusion which equals much uncertainty. The “Sea” here is still liquid, so to speak, typifing that very confusion, uncertainty, and inevitable instability. It is very easy to sink beneath this sea, these waves of uncertainty, like Peter did when he walked on the water with Jesus.
But Hallelujah! This changes as you mature! You are now ready to enter into the Holy of Holies where the sea is liquid NO MORE: IT IS CRYSTAL. SOLID. STABLE! (See Revelaion 4:6.).

Mixture.
What do I mean by, “Mixutre?” The bronze (judgment) of the outer court is often mixed with the gold (grace), of the Holy of Holies. Gold in the Bible is a picture of Divine Righteousness. Mixture is the essence of Galatianism which, unfortunately, is widely taught in Churches today. Paul warned the Church about this. In fact, the entire book of Galatians is devoted to this very topic.


The Life.

This the best part! The entrance into the Holy of Holies was called, “THE LIFE,” in Rabinical tradition. It is the place of rest; of lasting peace; of safety and provision. Jesus invited us to enter this place when He said, “He that has an ear, let him hear what the Spirit is saying…” in John’s Revelation.

What He meant was, “Come into the place of safety. Come up higher, up where everywhere is gold, where the sea is CRYSTAL. There is no tossing to and fro here.”

You are here because you have come to understand His finished work. A throne is waiting for you on which to sit and rest; a rest which springs from that understanding.”

The Secret Place.
This the secret place of the Most High that David spoke of in Psalm 91. It is the place of pure LOVE! For a more in-depth study on the Secret Place, you may follow the link below:
https://emmausroadministries.international/2016/06/26/psalm-91-part-1-of-7-of-7-the-secret-place/

The Old Revealed In The New.
All of these three parts of the tabernacle of Moses are a beautiful typologies of our Lord Jesus. They perfectly depict the verses below:

1 Corinthians 13:!1-13
“11 When I was a child, {in the outer court and holy place} I spoke as a child, I understood as a child, I thought as a child; but when I became a man {in the holy of holies}, I put away childish things. 12 For now we see in a mirror, dimly, but then face to face. Now I know in part, but then I shall know just as I also am known.
13 And now abide FAITH {Outer court}, HOPE {The Holy Place}, and LOVE {The Joly of Holies}, these three; but the GREATEST OF THESE IS LOVE {The Holy of Holies}.”

Depiction Of Jesus!
When Jesus said of Himself in John 14:6, “I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me,” His Jewish audience heard something you and I would never have caught. They understood He was saying that THE ENTIRE TABERNACLE WAS A PICTURE OF HIM! 😮
AWESOME!!! 💖

In more ways than we could possibly have imagined, Jesus really IS…..
THE WAY, THE TRUTH, AND THE LIFE!


You may follow the link below to part 5 where we will discuss WHY we have four Gospels:
https://emmausroadministries.international/2016/03/30/why-do-we-have-four-gospels-tabernacle-series-part-5/

Published by samo lucija

http://glasnik-sim.hr/prvi-dan-devetnice/ https://www.youtube.com/watch?v=QeKuqtTT1H PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO Svetkovina (četvrtak nakon Presv. Trojstva) VEČERNJA MOLITVA Isuse, ostavio si nam Sebe u sakramentu svoga Tijela i Krvi. Dao si nam neizreciv dar. Dar bogat ljubavlju. Darovao si nam čitavog Sebe. Hvala Ti, Isuse. Hvala Ti, Isuse, što si oduvijek bio čovjek blizine. Uz Tebe se svatko osjećao prihvaćen i ljubljen. Nitko nije imao dojam da si ga olako shvatio ili površno slušao. I danas je tako, Isuse. Utaži, Gospodine, moju glad za osobom povjerenja, osobom koja ima vremena i ljubavi za drugoga. Osobom koja ne važe, koja ne mjeri, koja nije zaokupljena prvenstveno sobom. Koja zna čuti nečije teškoće i onda kada samo šutnja progovara. Osobom koja će bez uvrijeđenosti saslušati ono što možda i ne želi čuti. Pomozi mi da tu osobu tražim jedino u Tebi. Znaš i sam koliko sam puta ranjena zbog neprisutnosti osoba koje bi mi trebale biti blizu. Razočarana jer se netko od najbližih ne sjeti da mi je potreban ili se ne sjeti nečega što nije trebao previdjeti. Boli me kada primijetim da me netko uopće ne sluša ili me potpuno ignorira. Gospodine, pomozi mi ispuniti te praznine. Pomozi mi drugome biti poput Tebe. Biti netko tko zna drugome biti blizak, tko zna biti bližnji. Biti netko tko ima vremena i ljubavi za drugoga. Isuse, održao si svoje obećanje da ćeš biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Dao si nam sebe u Kruhu života. Na Tebe više nitko ne mora čekati, Isuse, u svakom času si sama prisutnost. Na svakoj Misi, u svakoj Pričesti. Hvala Ti, Isuse, na tom daru. Hvala ti što se i meni daruješ svojim Tijelom i svojom Krvlju. Više nisam sama, nisam prepuštena samoj sebi. Hvala Ti, Isuse …Suzana Monika Suzana Monika IL SORRISO DI MARIA 7 mtSptoniuhsaceormed · Santa Madre di Lourdes, madre degli infermi, poni sotto il tuo manto i malati terminali. Accoglili sotto il tuo Santo Manto e dona pace e Serenità alle loro famiglie. Heliga Lourdes moder, sjuka moder, sätt dödssjuk under din mantel. Välkomna dem under din Heliga Manto och ge fred och stillhet till deras familjer. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1m Suzana Monika Suzana Monika Fani Kovač‎ till Jezus te ljubi ♥ Jesus loves you 5tS Stponcsoreigdocfmf · Tolaži Oče žalostne otroke! Tolaži Oče žalostne otroke, ki v stiskah in nemiru trepetamo, priznanja in ljubezni ne poznamo, slabotne nam in vklenjene so roke. Trplenje reže rane nam globoke in križ težak nam upogiba ramo. Srce je v najbritkejših urah samo: suh list na sredi reke je široke. Tolaži Oče žalostne otroke: poslal je Sina ,da za nas trpi. Poslal Edinca,da za nas umre! Objele so nas prebodene roke in dvigajo nas tja,kjer angeli nas venčajo,se z nami vesele. Kristus je Bog z nami. in sicer je navzoč in deluje v Cerkvi in po Cerkvi. Cerkev je po Kristusovi in po Božji volji orodje odrešenjskega Božjega delovanja. *Pod tvoje varstvo pribežimo,o sveta Božja Porodnica*. * O Marija,Ti vedno siješ na naši poti kot znamenje odrešenja in upanja.* AMEN! Bekväm far till ledsna barn! Bekväm far ledsna barn, som vi darrar av problem och ångest, Vi vet inte igenkänning och kärlek, Våra händer är svaga och handbojor. Att lida skär ner våra sår djupt och ett tungt kors böjer vår axel. Hjärtat är bara i snabbaste timmarna: Torrlövet mitt i älven är brett. Bekväm far till ledsna barn: han skickade sin son för att lida för oss. Skickat en Edinburgh för att dö för oss! Vi blev kramade av de piercade händerna och de lyfter upp oss där änglar är de gifter sig med oss, de är nöjda med oss. Kristus är Gud med oss. och det är närvarande och fungerar i kyrkan och efter kyrkan. Kyrkan är ute efter Kristus och enligt Guds vilja, verktyg frälsningen av Guds agerande. * Vi springer under din vård, åh Guds fosterland *. * O Mary, du skiner alltid på vår väg som ett tecken på frälsning och hopp.* ÄNDRA! · Betygsätt den här översättningen La Luce Di Maria È Nei Nostri Cuori. har lagt till ett 3D-foto Isgånarutc mkolgaScf.fgpo 0in7Ss:4oitredd8 · ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️‼️Gesù all'anima:‼️⚜️‼️ Abbracciati alla mia Croce e cerca conforto e la forza nelle tue pene da me, crocifisso per te. Abbi fede nel mio amore che non ti abbandona e nella protezione di Maria, che ti è Mamma amorosissima. Tu soffri nel tuo interno e non sai manifestare le tue pene, ma io le vedo e ti consolo con grazie speciali di amore. Ti benedico con la tua famiglia. ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️!! ️ Jesus till själen :‼ ️!! ️ Omfamna dig till mitt kors och sök tröst och styrka i dina sorger från mig, korsfäst för dig. Tro på min kärlek som inte överger dig och på skyddet av Mary, som är underbar mamma. Du lider inuti och du vet inte hur du ska visa dina sorger, men jag ser dem och trösta dig med ett speciellt tack av kärlek. Jag välsignar dig med din familj. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1 min. Suzana Monika Suzana Monika amen https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407414197090353&set=gm.3643338919056069&type=1&theater

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: