Božićna pastirska poruka i čestitka nadbiskupa Đure Hranića — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI

Božićna pastirska poruka i čestitka 2019. godine Josip „ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku“. (Mt 2,21) Draga braćo i sestre! Posvuda je Betlehem. Utjelovljenjem Sina Božjega u krilu Djevice Marije i rođenjem u Betlehemu Bog postaje središte stvorene stvarnosti. Bog je postao čovjekom. Ušao je u ljudsku povijest. Zemlja je njegova domovina. […]

Božićna pastirska poruka i čestitka nadbiskupa Đure Hranića — ŽUPA ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI
Udruga Betlehem

UDRUGA BETLEHEM

BIJELA KRUNICA ILI KRUNICA NEVINE DJEČICE

 • Što je krunica?

Krunica je dobro poznati katolički oblik pobožnosti i ljubavi prema Blaženoj Djevici Mariji, star stotinama godina, izašao iz prakse moljenja psalama „na kamenčiće“ ranokršćanskih pustinjskih otaca. S Gospom promatramo Isusov život, smrt i uskrsnuće, razmatrajući četiri otajstva, moleći pet desetica pri svakom otajstvu. Krunica se stoljećima razvijala, a danas postoje i mnoge krunice, koje izgledom sliče Gospinoj, ali sadržajem su drugačije. Te su krunice objavljivane svecima, moljene u redovničkim zajednicama, prilagođene različitim apostolatima.

„Ponavljanje ima istinski smisao. Nije li ono dio svakoga života? Što li je drugo kucanje srca, nego ponavljanje? Uvijek jednako stezanje i širenje, no ono čini, da krv kola tijelom. Što li je drugo disanje, nego ponavljanje? Uvijek isti uzdah i izdah, ali po njemu živimo. Ta nije li čitav naš život uređen i nošen izmjenom i ponavljanjem? Uvijek iznova izlazi i zalazi sunce, te bivaju dan i noć… Sav se život ostvaruje u ritmovima vanjskih uvjeta i nutarnjeg ispunjenja, zašto onda ono što je za sve dobro, ne bi bilo dobro i u vjerskom životu? A krunica je utvrđen oblik vjerskog života“
(R. Guardini: „Krunica Naše Gospe“)

 •  Krunica je meditacija najvažnijih otajstava kršćanske vjere.
 • Krunica je molitva poniznih i molitva za poniznost.
 • „Krunica je moja najdraža molitva!“ (Ivan Pavao II)

SVETO DIJETE ISUSE, SMILUJ SE NAMA  I NEROĐENIMA!

Zašto „Bijela krunica“?

Nazvali smo ovu krunicu bijelom, želeći, da bude prepoznatljiva, te stoga, što je bijela boja simbol svetosti i nevinosti, a puni je naziv ove pobožnosti „Krunica Nevine Dječice“. Krunica je posvećena Nevinoj Dječici iz Betlehema, koju je, tražeći tek rođenoga Isusa, u svome strahu i bešćutnosti dao ubiti kralj Herod, kako čitamo u evanđelju. Ova su Dječica prvi sveci naše Crkve, prvi mučenici, koji su dali život zbog Krista.

„Bijela krunica“ posvećena je i današnjoj nevinoj dječici, odnosno djeci u majčinim utrobama, koja su neželjena i kojima se planira smrt pobačajem, te onima koji su već pogubljeni na taj neljudski način. Prema kršćanskom nauku, svaki je pobačaj (abortus) zapravo čedomorstvo, koje okrutno lišava života najmanjeg Božjeg čovjeka, koji od začeća posjeduje besmrtnu dušu i stvoren je „na sliku Božju“.

+++   ISUS JE BIO NEROĐENO DIJETE!   +++

Kao Kristovi, dužni smo bezuvjetno poštivati i braniti život nevinih, najmanjih, naših bližnjih u utrobi. Svojim životnim stavovima, djelovanjem i molitvom, razgovorima i svjedočenjem, pozvani smo od samoga Gospodina i po Crkvi učiniti sve, da se svetost i dostojanstvo Nerođenih nikada ne dovede u pitanje!

„Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo, ŽIVOT DAKLE BIRAJ!“ (Ponovljeni Zakon 30, 19)

Kako je nastala ova pobožnost?

31. ožujka 2008., na Blagdan Navještenja BDM (Blagovijest), koji se slavi i kao međunarodni dan Nerođene djece, u crkvi Hrvatske Katoličke misije u središtu Klagenfurta (Austrija), jedan je hrvatski bračni par u zajedništvu sa svećenikom iz Domovine, molio krunicu nakon svete Mise, pred milosnom slikom Majke Marije s Djetetom Isusom. Upravo je toga trenutka, u jednom nadahnuću, nastala zamisao ove krunice. U svega nekoliko minuta, ovi su molitelji znali kako će krunica izgledati, kako će se moliti… Nije nevažno napomenuti, da je moliteljica krunice pod svojim srcem tada nosila nerođeno dijete! Svećenik je u Svetom Pismu dobio jasnu poruku, pročitavši Riječ Božju: „OTVARAJ USTA SVOJA ZA NIJEMOGA I ZA PRAVO SVIJU NESRETNIKA ŠTO PROPADAJU“ (Izreke 31, 8 )

Zar se ovaj biblijski redak ne odnosi ponajprije upravo na Nerođene? Čitajući strašne statistike, saznajemo, da se godišnje pobačajem u svijetu usmrti gotovo 80 milijuna nerođene dječice… Taj „zahvat“ neopisivo boli dijete. Nakon njega, majka pa i šira obitelj, snose bolne posljedice na duši, duhu i tijelu.Nijedan kršćanin ne može ostati hladan na strahotu pobačaja. Ako i ništa drugo ne možemo činiti, možemo MOLITI!

„Bijela krunica“ jedan je u nizu nebeskih pomoći, pruženih nama u ovoj „suznoj dolini“ da pobijedimo zlo i sačuvamo mnoge živote najmanjih Božjih anđela.

Biskup Ivan Milovan, Ordinarij biskupije Poreč-Pula, gdje je i nastao naš apostolat za Nerođene, na spomendan Sv. Bernardice Soubirus, 16. travnja 2008. usmeno je dao blagoslov za „Bijelu krunicu“. Upravo je toga dana Parlamentarni odbor Vijeća Europe („PACE“) pozvao sve zemlje članice EU na pravno ozakonjenje pobačaja. Članovi su istog odbora podlegli ovom evidentnom izrazu kulture smrti (102 glasa za ovu rezoluciju, 69 protivno- hrvatska je zastupnica glasovala „za“) zahtijevajući, da „žena koja dolazi na pobačaj treba dobiti odgovarajuću financijsku naknadu, medicinsku i psihološku pomoć te iznad svega, zadovoljavajuće uvjete“. Pismena je potvrda odobrenja ove pobožnosti stigla  od: Generalni Prior Reda Pavlina, o. Izydor Matuszewski, 19. 05. 2008. Istoga je dana odobren Molitveni Pokret „tješitelja Milosrdnog Isusa“ koji će se brinuti za širenje „Bijele krunice“.

Što nam govore simboli ove krunice?

 • BIJELA ZRNCA– simboliziraju nevinost nerođene djece i njihovo dostojanstvo, nedodirljivost, svetost i svjetlo koje unose u svijet svojim postojanjem!
 • CRVENA ZRNCA– označuju Krv Jaganjčevu kao i krvavo mučeništvo Nerođenih, koji su Mu slični.
 • PLAVA VRPCA-plava je boja Blažene Djevice Marije, Bogorodice; podsjeća nas na Njezin nebeski zagovor i majčinsku pomoć.

MEDALJA KRUNICE:

 • SRCE S NEROĐENIM DJETETOM: oznaka apostolata za život pokrenutog u Hrvatskoj 1999. od strane otaca Pavlina. Gospodin beskrajno ljubi najmanje.
 • TRNOVA KRUNA: Isus trpi u Nerođenima. Borba za život je trnovita.
 • PALME: starokršćanski simbol mučeništva, pobjede, nagrade u Kraljevstvu nebeskom zbog svjedočanstva za Krista.
 • DVA SVETA SRCA: Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino; ova Srca kucaju za najmanje, a mi želimo biti „Treće srce“ pridruženo Njima u ovoj borbi. Dva Srca, kao dva Zavjeta Biblije, koja svjedoče za život!
 • LJILJANI: znak su čistoće, nevinosti, nježnosti, često prikazani u ikonografiji uz Gospu i sv. Josipa, Njenog prečistog Zaručnika.
 • I+M+J: početna slova imena ISUS+MARIJA+JOSIP. Njima je upućena ova molitva za spas nerođene dječice, ova sveta imena jamstvo su naše pobjede i naše vlastite svetosti.
 • Kako moliti „Bijelu krunicu“?

Postoje dva načina: prikaži „redovitu“ tj. Gospinu krunicu, bilo koje otajstvo, na niže napisane nakane, ili moli ovako:

Znak križa. Poljubi medalju. Reci s ljubavlju: DOĐI DUŠE SVETI, DOĐI DUŠE ŽIVOTVORČE, DOĐI DUŠE BOGA ŽIVOGA! EUHARISTIJSKO SRCE ISUSOVO, SMILUJ NAM SE! PREŽALOSNO SRCE MARIJINO, MOLI ZA NAS! BETLEHEMSKA NEVINA DJEČICE, ZAGOVARAJTE NAS!

Prvo crveno zrno: Oče naš…
Tri sljedeća zrna: Zdravo Marijo…

Zadnje crveno zrno i sva ostala crvena zrna, moli „Molitvu prikazanja“: OČE NEBESKI, PRIKAZUJEMO TI RANE I KRV ISUSA KRISTA, JAGANJCA BOŽJEG, KOJI ODUZIMA GRIJEHE SVIJETA, SUZE MAJKE MARIJE I LJUBAV SVETOGA JOSIPA, MOLEĆI MILOSRĐE ZA NAS I ZA NEROĐENE! AMEN.

Sva bijela zrna:

ISUSE, MARIJO, JOSIPE, JA VAS LJUBIM I MOLIM- SPASITE NEROĐENE!

Nakon posljednje „Molitve prikazanja“ izmoli tri puta Slava Ocu…

Ako ne moliš Litanije, reci još:

 • Sveti Mihaele Arkanđele, moli za nas!
 • Anđeli Čuvari Nerođenih, molite za nas!
 • Blažena Majko Terezijo, moli za nas!
 • Slugo Božji Ivane Pavle II, moli za nas!

Pet desetica… Kao pet rana Kristovih… Kao peta, središnja  Božja zapovijed: NE UBIJ!

LITANIJE SVETIM SRCIMA ISUSA I MARIJE ZA SPAS NEROĐENIH

Srca Isusa i Marije, dva sveta ognjišta ljubavi,

SPASITE NEROĐENE!

Srca Isusa i Marije, sigurne luke spasa,
Srca Isusa i Marije, utočišta nevinih srdašca,
Srca Isusa i Marije, utjehe u našim borbama,
Srca Isusa i Marije, snage u našim nemoćima,
Srca Isusa i Marije, pomoći u našim potrebama,
Srca Isusa i Marije, najsnažnije obrane od Zloga,
Srca Isusa i Marije, izvori mira i milosrđa,
Srca Isusa i Marije, ispunjena oproštenjem i pomirenjem,
Srca Isusa i Marije, koja odvraćate osudu i gnjev,
Srca Isusa i Marije, koja darujete nježnost i milost,
Srca Isusa i Marije, obrane od zavisti i mržnje,
Srca Isusa i Marije, zaštite od grijeha i nečistoće ovoga svijeta,
Srca Isusa i Marije, slavna vrela života i radosti,
Srca Isusa i Marije, pouzdane jakosti u kušnjama i napastima,
Srca Isusa i Marije, koja skršujete oholost i uznositost,
Srca Isusa i Marije, koja uništavate zle želje i sklonosti,
Srca Isusa i Marije, suprotnosti svih zlih neumjerenosti,
Srca Isusa i Marije, stijene spasa žena i djevojaka,
Srca Isusa i Marije, pećine jakosti muževa i mladića,
Srca Isusa i Marije, snažni štitovi u trenucima očaja,
Srca Isusa i Marije, oružja vjere i ljubavi Boga Trojjedinoga,
Srca Isusa i Marije, Bezgrešna i Prečista naša naslado,
Srca Isusa i Marije, koja dajete život u punini,
Srca Isusa i Marije, koja čuvate začetu djecu Božju,
Srca Isusa i Marije, koja ćete izvojevati zadnju pobjedu,
Srca Isusa i Marije, koja nas ljubite neopisivim žarom,
Srca Isusa i Marije, koja sagorijevate u milosrdnoj ljubavi,
Srca Isusa i Marije, razapeta, ponižena i odbačena,
Srca Isusa i Marije, proslavljena, ustoličena i vladajuća,
Srca Isusa i Marije, najvjerniji prijatelji djece i malenih,
Srca Isusa i Marije, sjajni odsjaji nebeskih divota,
Srca Isusa i Marije, čuvari ćudoređa i poniznosti,
Srca Isusa i Marije, najsigurnije pomoći nerođenih,
Srca Isusa i Marije, JA VAS LJUBIM I MOLIM;
SPASITE NEROĐENE!

SVAKODNEVNA MOLITVA ZAJEDNICE MOLITVE I ŽRTVE ZA NEROĐENE «TREĆE SRCE»

Oče nebeski, Bože milosrdni, zajedno sa Srcem Tvoga Sina Isusa Krista i sa Srcem Marije, Majke nerođenih, moje srce vapi: spasi nerođene od ubojstva pobačajem! Pogledaj na naša tri srca povezana vezom ljubavi prema najmanjima i nevinima, koji se sami ne mogu braniti. Usliši našu molbu, Ti, kojemu je sve moguće. Odričem se svakoga zla i dajem svoje srce u službu života; žrtvovati želim svoje vrijeme i sposobnosti- sve, samo da se spase nevina dječica u utrobama majki! Dva sveta Srca, primite moje srce i učinite ga svojim pomoćnikom, da u svemu bude proslavljen Bog, koji je Ljubav i Život. Amen.

NEVINA DJEČICE – MUČENICI, po svojoj patnji tako slični svetom Jaganjcu, Kristu! Zagovarajte nas kod Njega, izmolite nam oproštenje i pomirenje. Bogu je sve moguće: neka vaša smrt bude zalog novog života! Vama nije dozvoljeno da se rodite, sada svojom molitvom izmolite rođenje i spas djeci u sličnim trpljenjima, a nama novorođenje i obraćenje. Oprostite i blagoslovite! Neka ISUS – ŽIVOT živi u nama, kao što i vi živite u Njemu! Nevina dječice, isprosite nam milosrđe, isprosite nam mir i ljubav. Amen.

OBJAŠNJENJE MOLITAVA

UNUTAR KRUNICE

 • „Bijela krunica“ započinje zazivom Duha Svetoga, „dušom svake molitve“ kojega u Vjerovanju nazivamo „Gospodinom i Životvorcem“ te prošnjama: Euharistijskom Srcu Isusovom i Prežalosnom Srcu Marijinom. To je zato, jer otajstvo svete Mise iscjeljuje sve naše rane, a Marijino Srce nazivamo „prežalosnim“ zbog milijuna pobačaja kojima je Njeno majčinsko Srce bolno dotaknuto.
 • „Molitva prikazanja“ je kratka ali sadržajna molitva, u kojoj Stvoritelju svijeta i ljudi prikazujemo Rane i Krv Njegova Sina (Nerođeni-ubijeni slični su zaklanom Jaganjcu Božjem), koji „nije došao osuditi svijet, već je došao da svijet spasi“ (Ivan 12, 47), Gospine Suze, koje je isplakala tijekom muke i smrti Sina te veliku ljubav svetog Josipa, koji je bio zaručnik Marijin i poočim Isusov, te prvi koji je ugledao novorođenoga Kralja. U ovoj molitvi ponizno, skrušeno molimo Svemogućeg Boga, koji je naš dobri Otac nebeski, da iskaže milosrđe nama grešnicima i nerođenoj dječici; da svojom moću intervenira u pitanje njihova rođenja i spasenja, da Kristove Rane izliječe rane nakon pobačaja…
 • Zaziv Isusu, Mariji i Josipu, lako pamtljiv, poznat je u krugovima boraca za život diljem svijeta; molimo svetu Nazaretsku Obitelj da svojom zaštitom spasi Nerođene.
 • Tri „Slava Ocu“ na kraju krunice molimo na čast Presvetog Trojstva. Usprkos svom zlu kroz vjekove, On, Bog Trojedini, pobjeđuje i vlada. „Ti si me satkao u krilu majke…“ (Psalam 139, 13)

Nakane ove molitve

„Bijela krunica“ odgovor je na „bijelu kugu“ odnosno na mentalitet svijeta, koji u djeci vidi teret i živi samorazarajućim egoizmom. Stoga prikazujemo ovu molitvu za:

 • prestanak pobačaja kod nas i u svijetu
 • majke trudnice u rizičnim trudnoćama
 • neplodne supružnike
 • kao duhovnu pomoć osobama ranjenima pobačajem
 • povratak u crkveno zajedništvo onih koji su sudjelujući u pobačajima, iz njega izopćeni (ekskomunicirani)
 • obraćenje medicinskog osoblja, zakonodavaca, političara i svih koji promiču, odobravaju, nagovaraju i vrše abortus-čedomorstvo
 • otkrivanje istine o kontracepciji i umjetnoj oplodnji, spirali i svim sličnim zlima koja uništavaju najmanje
 • utjehu roditeljima koji su izgubili djecu u spontanim pobačajima…

Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti…
Patnja nevinih, nerođenih, odrediti će sudbinu svijeta…
Žurno je potrebna jedna velika, svjetska molitva za nerođenu djecu!
 (Sl. Božji Papa Ivan Pavao II)

Nema mira u svijetu, dok se ubijaju nerođeni… Oni su najsiromašniji među siromašnima…
Ako i ne možeš spasiti sve, možeš spasiti barem jedno nerođeno dijete! Spasi ga! (Bl. Majka Terezija)

RIJEČI DVOJICE PAPA

ONIMA KOJI SU SE OGRIJEŠILI O ŽIVOT Papa Ivan Pavao II je u enciklici „Evanđelje života“, između ostaloga poručio:

Ne dopustite da vas zahvati obeshrabrenje i ne ostavljajte nadu. Znajte razumjeti, prije svega, to što se dogodilo i protumačite to u svoj istini. Ako to još niste učinili, otvorite se ponizno i povjerljivo pokajanju: Otac svakog milosrđa očekuje vas, da bi vam ponudio svoj oprost i svoj mir u sakramentu pomirenja…

O POSLJEDICAMA POBAČAJA JASNO GOVORI Papa Benedikt XVI, u nagovoru sudionicima Skupa o žrtvama pobačaja u Rimu 5. travnja 2008., kada kaže:

Drama namjernog pobačaja ostavlja duboke a katkada i neizbrisive tragove, ponajprije na ženi koja ga je počinila, na njezinoj okolini, ali i proizvodi razorne posljedice na obitelj i na društvo. Koliko su sebična sudioništva često u korijenu mučne odluke, s kojom su se tolike žene morale same suočiti i od kojih u duši još nose neizlječivu ranu… 

SIMBOL SLOMLJENE RUŽE- SRCA DOTAKNUTA RANOM POBAČAJA

Molitelju „Bijele krunice“, sjeti se, dok moliš ovu molitvu, da moleći za nerođenu dječicu i njihovo spasenje za ovaj i drugi svijet, moliš ujedno i za njihove roditelje! Moliš za njihovo obraćenje, te za iscjeljenje rana koje mnogi nose nakon pobačaja. Svima koji trpe zbog čina pobačaja, pozvani smo iskazati našu kršćansku ljubav, nikako osudu. „Milosrdni budite, da baštinite milosrđe“ rekao je Gospodin Isus. Majko Marijo, dovedi sve ranjene pobačajem do pokajanja i do novoga života! Sveti Josipe, zagovaraj sve očeve, mladiće i muževe, koji su krivi za smrt svoje nerođene djece, da spoznaju svoj grijeh i da ga se odreknu!

 • Moliti i raditi!

Uz osobnu molitvu, pozivamo na ostale oblike nastojanja, da se nerođena djeca spase pred pobačajem: uključi se u molitvenu zajednicu, moli s bližnjima… Prikaži svete Mise na ove nakane… Daruj trudnice u materijalnim poteškoćama… Novčano, hranom, odjećom ili savjetom, utjehom, svojom prisutnošću budi blizu majkama i očevima, obiteljima koje žive u potrebi… Skupi prijatelje i za Blagdane učinite dobro djelo djeci, rođenoj i nerođenoj… Naruči naše letke i dijeli ih… Nauči druge moliti „Bijelu krunicu“… Učini kakvu akciju, predavanje, svjedočenje, predstavu ili sl. u svojoj župi, školi, u molitvenoj zajednici… Piši, pjevaj, pričaj o životu, oduševi bližnje za ŽIVOT!

S jednim spašenim djetetom, spasio/la  si i pokoljenja koja slijede nakon njega!
Djeca se rađaju ne samo za ovaj svijet, nego i za Nebo!
Gledaj: Bog je postao nerođeno Dijete… Da nas spasi. 
Sveti je Mihael Arkanđeo ustao u obranu trudne Žene i njezina Djeteta (Otkrivenje 12), neka brani i štiti i sve molitelje ove krunice!

Zadnje objavMedicinski stručnjak tvrdi

View this post on Instagram

Na današnji dan 1927. Miguel Pro krivo je optužen za bombaški napad na meksičkog predsjednika i osuđen na smrt strijeljanjem u dobi od samo 36 godina. . Brat Pro oprostio je onima koji će ga strijeljati, odbio je povez, raširio ruke poput raspetog Krista i povikao: "Viva Cristo Rey!" . Miguel je rođen 1891. u Guadalupeu u Meksiku kao najstariji sin u obitelji Miguela i Josefe Juarez. Od ranog djetinjstva pokazivao je zanimanje za duhovnost. Iako je bio naočit te je imao prigodu nastaviti očev obiteljski posao, što bi mu omogućavalo lagodan život, ipak je izabrao svećenički poziv stupajući 1911. u isusovački novicijat. . Svoje posljednje godine je proveo skrivajući se po zabačenim misijama i domovima, obavljajući pastoralne zadatke. Obilazio je vjernike po kućama, radio sa siromašnima i onima u potrebi. Preoblačio se u prosjake kako bi mogao krišom krstiti novorođene, vjenčavati i prijeći određeni put do prostora gdje bi s vjernicima slavio mise. U zatvorima je katolicima donosio pričest lažno se predstavljajući kao zatvorski čuvar. Oblačio se i u modernu odjeću tadašnjih biznismena kako bi mogao proći kroz policijske kordone. Ipak, sve to djelovanje koje je podsjećalo na špijunski posao nije moglo proći neopaženo. . Bilo je dovoljno samo jedno uhićenje i lažna optužba za pokušaj bombaškog napada te je bez pravnog procesa i mogućnosti da se brani osuđen na smrt. . Sv. Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 1988. u Meksiku zbog njegova nesebičnog pastoralnog zalaganja u teškim i opasnim vremenima te istinskog svjedočenja Krista u posljednjim trenutcima života. (Izvor: Zurnalizam.blogspot) . Blaženi Miguele Pro – moli za nas! . #miguelpro 🙏❤️

A post shared by Bitno.net (@bitnonet) on

Published by samo lucija

http://glasnik-sim.hr/prvi-dan-devetnice/ https://www.youtube.com/watch?v=QeKuqtTT1H PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA. TIJELOVO Svetkovina (četvrtak nakon Presv. Trojstva) VEČERNJA MOLITVA Isuse, ostavio si nam Sebe u sakramentu svoga Tijela i Krvi. Dao si nam neizreciv dar. Dar bogat ljubavlju. Darovao si nam čitavog Sebe. Hvala Ti, Isuse. Hvala Ti, Isuse, što si oduvijek bio čovjek blizine. Uz Tebe se svatko osjećao prihvaćen i ljubljen. Nitko nije imao dojam da si ga olako shvatio ili površno slušao. I danas je tako, Isuse. Utaži, Gospodine, moju glad za osobom povjerenja, osobom koja ima vremena i ljubavi za drugoga. Osobom koja ne važe, koja ne mjeri, koja nije zaokupljena prvenstveno sobom. Koja zna čuti nečije teškoće i onda kada samo šutnja progovara. Osobom koja će bez uvrijeđenosti saslušati ono što možda i ne želi čuti. Pomozi mi da tu osobu tražim jedino u Tebi. Znaš i sam koliko sam puta ranjena zbog neprisutnosti osoba koje bi mi trebale biti blizu. Razočarana jer se netko od najbližih ne sjeti da mi je potreban ili se ne sjeti nečega što nije trebao previdjeti. Boli me kada primijetim da me netko uopće ne sluša ili me potpuno ignorira. Gospodine, pomozi mi ispuniti te praznine. Pomozi mi drugome biti poput Tebe. Biti netko tko zna drugome biti blizak, tko zna biti bližnji. Biti netko tko ima vremena i ljubavi za drugoga. Isuse, održao si svoje obećanje da ćeš biti s nama u sve dane do svršetka svijeta. Dao si nam sebe u Kruhu života. Na Tebe više nitko ne mora čekati, Isuse, u svakom času si sama prisutnost. Na svakoj Misi, u svakoj Pričesti. Hvala Ti, Isuse, na tom daru. Hvala ti što se i meni daruješ svojim Tijelom i svojom Krvlju. Više nisam sama, nisam prepuštena samoj sebi. Hvala Ti, Isuse …Suzana Monika Suzana Monika IL SORRISO DI MARIA 7 mtSptoniuhsaceormed · Santa Madre di Lourdes, madre degli infermi, poni sotto il tuo manto i malati terminali. Accoglili sotto il tuo Santo Manto e dona pace e Serenità alle loro famiglie. Heliga Lourdes moder, sjuka moder, sätt dödssjuk under din mantel. Välkomna dem under din Heliga Manto och ge fred och stillhet till deras familjer. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1m Suzana Monika Suzana Monika Fani Kovač‎ till Jezus te ljubi ♥ Jesus loves you 5tS Stponcsoreigdocfmf · Tolaži Oče žalostne otroke! Tolaži Oče žalostne otroke, ki v stiskah in nemiru trepetamo, priznanja in ljubezni ne poznamo, slabotne nam in vklenjene so roke. Trplenje reže rane nam globoke in križ težak nam upogiba ramo. Srce je v najbritkejših urah samo: suh list na sredi reke je široke. Tolaži Oče žalostne otroke: poslal je Sina ,da za nas trpi. Poslal Edinca,da za nas umre! Objele so nas prebodene roke in dvigajo nas tja,kjer angeli nas venčajo,se z nami vesele. Kristus je Bog z nami. in sicer je navzoč in deluje v Cerkvi in po Cerkvi. Cerkev je po Kristusovi in po Božji volji orodje odrešenjskega Božjega delovanja. *Pod tvoje varstvo pribežimo,o sveta Božja Porodnica*. * O Marija,Ti vedno siješ na naši poti kot znamenje odrešenja in upanja.* AMEN! Bekväm far till ledsna barn! Bekväm far ledsna barn, som vi darrar av problem och ångest, Vi vet inte igenkänning och kärlek, Våra händer är svaga och handbojor. Att lida skär ner våra sår djupt och ett tungt kors böjer vår axel. Hjärtat är bara i snabbaste timmarna: Torrlövet mitt i älven är brett. Bekväm far till ledsna barn: han skickade sin son för att lida för oss. Skickat en Edinburgh för att dö för oss! Vi blev kramade av de piercade händerna och de lyfter upp oss där änglar är de gifter sig med oss, de är nöjda med oss. Kristus är Gud med oss. och det är närvarande och fungerar i kyrkan och efter kyrkan. Kyrkan är ute efter Kristus och enligt Guds vilja, verktyg frälsningen av Guds agerande. * Vi springer under din vård, åh Guds fosterland *. * O Mary, du skiner alltid på vår väg som ett tecken på frälsning och hopp.* ÄNDRA! · Betygsätt den här översättningen La Luce Di Maria È Nei Nostri Cuori. har lagt till ett 3D-foto Isgånarutc mkolgaScf.fgpo 0in7Ss:4oitredd8 · ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️‼️Gesù all'anima:‼️⚜️‼️ Abbracciati alla mia Croce e cerca conforto e la forza nelle tue pene da me, crocifisso per te. Abbi fede nel mio amore che non ti abbandona e nella protezione di Maria, che ti è Mamma amorosissima. Tu soffri nel tuo interno e non sai manifestare le tue pene, ma io le vedo e ti consolo con grazie speciali di amore. Ti benedico con la tua famiglia. ‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨‼️⚜️✨ ‼️⚜️!! ️ Jesus till själen :‼ ️!! ️ Omfamna dig till mitt kors och sök tröst och styrka i dina sorger från mig, korsfäst för dig. Tro på min kärlek som inte överger dig och på skyddet av Mary, som är underbar mamma. Du lider inuti och du vet inte hur du ska visa dina sorger, men jag ser dem och trösta dig med ett speciellt tack av kärlek. Jag välsignar dig med din familj. Redigera eller ta bort detta Gilla · Svara · 1 min. Suzana Monika Suzana Monika amen https://www.facebook.com/photo.php?fbid=407414197090353&set=gm.3643338919056069&type=1&theater

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: